:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 338
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Арт лупа

И-НЕТ СНИМКИ
Владимир Висоцки
Балчишкият хор "Черноморски звуци" спечели

сребърен медал от Международния хоров конкурс в Краков. Участваха 21 хорови състава от Полша, Норвегия, Латвия, Естония, Швейцария, Унгария, Словакия и Чехия. Петчленно международно жури оцени изпълнителските хорови формации, разделени в 4-ри категории. "Черноморски звуци", който се състезава в най-тежката конкурсна програма "Смесени хорове", е първата българска формация, участвала в Краковския международен хоров форум. В три красиви катедрали и пред хиляди почитатели и гости от Европа и Америка, българският хор с диригент д-р Валентина Георгиева изпълни творби от Петър Динев, Амброш Чопи, Хавиер Бусто, Нют Нистед, Йозеф Хадар.



Неизвестно четиристишие на актьора и поета Владимир Висоцки

бе открито в гримьорната му в Театъра на "Таганка", където е работил от 1964 до 1980 г. За това съобщила на РИА "Новости" директорката на театъра Ирина Апексимова. Тя казала, че листът с написани с молив строфи бил намерен в гримьорното чекмедже на артиста. "Всичко, което е създал Висоцки, вече е известно. Ние не претендираме за нищо, но е намерен уникален негов "автограф". Ще видим какво ще покаже експертизата, но това е много важна за нас находка" - коментира Апексимова.



Комедиен сериал за Шекспир

ще създава BBC 2. Той ще бъде от 6 части и ще се излъчи по време на Шекспировия фестивал през идващата година по повод 400-годишнината от смъртта на барда на 25 април 1616 г. Дейвид Мичъл ще се превъплъти в образа на гениалния драматург. Действието в сериала започва от 1592 г., когато стартира изключителната кариера на драматурга. Поредицата ще се фокусира върху двете му съпруги, професионалния му възход, за който много от идеите му идват случайно или от други хора, приятелите му Кейт и Марлоу, театралната му трупа и съперника му Робърт Грийн.
466
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД