:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: Министерство на икономиката
Пет сертификата на големи инвеститори връчи вчера икономическият министър Божидар Лукарски (в средата). Те са издадени в рамките на месец - от ноември до декември. Сертификатите са за развитие на хай тек услуги, разширяване на производството и др. Получиха ги "Асарел Панагюрище Здраве", "Ай Би Ем България", "Мелексис България", "Куинтайлс България" и "Райсволф България".
Магазините на "Теленор" ще работят



с удължено работно време по празниците. На 24 декември те ще бъдат отворени от 10.00 до 18.00 часа, а специално обектите в молове - до 19.00 и 20.00 часа, в зависимост от работното време на съответния търговски център. На Коледа ще работи само фирменият магазин в Serdika Center в София - от 12.00 до 20.00 ч. На 31 декември обектите на "Теленор" ще бъдат отворени от 09.00 до 17.00 ч., а първите два дни на новата година ще са почивни дни. На 3 януари (неделя) всички магазини на оператора в страната ще преминат към стандартно работно време.



Спестяванията в банките поставиха



пореден рекорд през ноември. Влоговете на домакинствата вече надхвърлиха 41.8 млрд. лева, показва статистиката на БНБ. Сумата е със 17.6% по-голяма спрямо ноември миналата година. Депозитите на фирмите също се увеличават - до 17.6 млрд. лева. При кредитите картината е по-различна и промените са по-скромни. Заемите на домакинствата са спаднали с процент спрямо миналата година и са на обща стойност 18.317 млрд. лв. Жилищните ипотеки са се свили с 1.4% до 8.668 млрд. лв. При потребителските кредити пък има символично годишно повишение и в края на ноември те възлизат на 7.358 млрд. лева. Фирмите дължат на банките 31 млрд. лева - с 0.3% повече спрямо година по-рано.



903
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД