:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 323
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Какво видяхме в Лас Вегас?

Owlet е създала нещо като чорапче за бебе и е поставила в него датчици.
Смарт телефони, коли, безпилотни летателни апарати, "интернет на нещата", виртуална и разширена реалност, интелигентни телевизори... това са само малка част от устройствата, които бяха представени на CES 2016 (Consumer electronic show) в Лас Вегас този януари. За разлика от миналата година, когато в центъра на вниманието бяха на 3D принтери, този път CES бе наводнен с идеи за "интернет на нещата" - устройства, свързани чрез мрежата. Естествено, във Вегас ставаше постоянно дума и за "виртуална реалност", която очевидно е the next big thing.

HTC и Steam най-накрая представиха своето устройство за виртуална реалност HTC Vive Pre. Най-големият плюс на това устройство е, че то няма да изисква супер хардуерна конфигурация, т.е. ще работи и с по-скромни компютри.

Engadget и други медии обявиха Owlet за най-добър стартъп на тазгодишното издание. Компанията е създала нещо като чорапче за бебе и е поставила в него датчици. Чрез смартфон устройството уведомява родителите дали има проблеми с работата на сърцето или с дишането на бебето им. В случай на проблем устройството може да се свърже с родител по телефон.

Малка изненада на CES бе смарт часовникът на Fitbit. Компанията е известна със своите фитнес гривни, но сега за първи път тя прави нормален "умен" часовник. Fitbit Blaze, разбира се, отново е предимно фитнес монитор, но все пак си е часовник.

Recon Empire EVS пък е маска за разширена реалност, създадена от Empire в сътрудничество с Intel. Прилича на маска за игра на Пейнтбол. Всъщност тя е предназначена точно за това - маската позволява проследяване на членовете на екипа ви върху виртуална карта. Въпреки че устройството е преди всичко предназначено за Пейнтбол, лесно може да си представим други сфери за употребата му.

Yuneec Typhoon H пък е безпилотен самолет, който за разлика от по-голямата част на подобни устройства може да следи потребителя, без опасност да се удари в нещо. Технологията, която позволява разпознаване на препятствия, е RealSense от Intel. Накратко - дрон, който разпознава препятствията и ги заобикаля в реално време.

Телефонът LeTV Le Max Pro на китайския производител LeTV e първият, който идва със Snapdragon 820 процесор. CES отдавна не е мястото, където най-големите производители на телефони представят най-добрите устройства, но представянето на първия телефон с най-мощния мобилен процесор е истински подвиг за LeTV.

Lenovo Link пък е стикче, което позволява съчетание на Android телефон и настолен компютър.
 Fitbit може да прави не само умни гривни
 Очилата - маска за пейнтбол
 Стикчето на Lenovo Link позволява съчетание на Android телефон и настолен компютър.
 HTC Vive Pre не изисква супер хардуерна конфигурация, т.е. - ще работи и с по-скромни компютри
1029
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД