:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 358
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

За едни съжителство, за други - черна робия

***
Искам да кажа няколко думи за съжителството и владичеството. Но за да ме разберете както трябва, както винаги ще направя една обиколка на темата, преди да забия перото в центъра.

Всеки знае какъв приятел съм на семейните ценности. Доколкото изобщо някой ме знае.

И понеже никой не ме знае, за публиката на агенция "Блицкриг" беше доста озадачаващо да прочете следното заглавие: "ШОК! СПАЗЪМ! ДИАРИЯ! Г-Н БАЛЕВ ПЪШКА ПОД ЧЕХЪЛ, ПОД КАКЪВТО И ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ Е ПЪШКАЛ! ВРЕМЕ Е ЗА ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ".

Това го написа една аморална журналеса, на която отказах да посветя поема. В интерес на истината, беше донякъде коректна. Преди да публикува това чудо на журналистическата секреция ми се обади и заяви:

- Г-н Балев, моля ви с целия остатък от нормални човешки чувства, каквито и ние, жриците на тая жестока професия, притежаваме: напишете поема за мен, пък всеки да я тълкува както си иска. Разберете, не мога да си позволя глупавата ситуация да се държа като отблъсната жена!

- Само че очевидно възнамерявате да постъпите точно така. Ще пишете в жълт сайт "разкритие" за почти напълно неизвестен човек. Дори неособено умен човек ще се сети, че тук изобщо не играе професионален критерий за значимост, а има някакъв личен интерес, маскиран като публична необходимост. Разберете, свикнал съм да събирам безразличие и недоумение. Знам си читателите поименно. Никой извън този скромен читателски обръч не се интересува от мен. Вие зорлем ще ми донадите специфична стойност, не ви ли е ясно, че това дори може да навреди на... - порових в паметта си за конструкция а-ла Цветан Цветанов - ...това може да навреди на това, което имате като кауза. Има опасност да ми дадете значение, каквото не заслужавам.

Можеш ли обаче да убедиш жена с логически доводи и хладен анализ? Те разбират от лъжи и насилие - това работи при тях. Не обичам такива обобщения - "ние жените, пък вие мъжете", обаче нещата стоят точно така - инструментите за въздействие върху жената са: да създадеш илюзия или да наложиш правила с твърда ръка. Но аз не мога да лъжа, а и с шамарите хич ме няма. Така че дописката за мен си излезе в "Блицкриг" и сума народ се почеса по тила - кой ли пък е тоя и какво ме интересува, че бил пъшкал.

Не така просто се развиха нещата вкъщи.

Жена ми се разстрои от тази дописка и трябваше да я утешавам. Напразно я уверявах в очевидното - че никой не познава нито нея, нито мен, за да се впечатли от някаква измислена дописка. Междувременно измих чиниите, почистих, написах домашните на децата, направих фул боди масаж и през цялото време окуражавах по-нещастната половинка от съюза ни. Нямаше голям ефект, щото у нас това си е норма - аз се грижа за домакинството, а жена ми пръска любов и иска само малко разбиране, но рядко се чувства разбрана и подкрепена. Аз продължавам да подкрепям и да гълтам упреци. Защо го правя - не ме питайте. Робска психика, травми от детството, стокхолмски синдром - каквото щете обяснение си изберете, всичките до едно не са верни.

Тоест тя не ми е жена, съжителстваме на семейни начала. Според нея си живеем много добре и това е доброволно съжителство на базата на осъзнат избор. Децата също си имат разбирания - и трите. И всяко си има свои лични разбирания и усещане за нещата. Колкото до чувствата - по-горе уточнихме, че дори жълтите журналеси имат автентични чувства, вярват в тях и понякога чувствата им определят постъпките и формулировките.

И тук говорим за една малка обществена клетка, в един малък отрязък от време, който по историческите мерки е равен на едно кихване. Ами ако говорим за период от 500 години, прострени върху широка площ с различни културни, климатични и политически особености?... Който иска - да събере всичко това в една дума. Може и в друга или трета и пета. И всичките до една ще са верни, колкото е вярно, че пъшкам под чехъла или напротив - че съжителствам и пея.

Тъй че монетата има една страна, има втора страна, а има и ръбче.
3
7869
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
29 Януари 2016 19:39
Знам си читателите поименно
И ги къртиш!!!
29 Януари 2016 22:15
Много добре, Ивчо,. В ирландския стил на Шоу. Който разбрал, разбрал.
30 Януари 2016 10:02
Иво Балев
Тъй че монетата има една страна, има втора страна, а има и ръбче.
Не е трябвало да се колебаеш за трета страна!
Телефонен секс. Мацката възбужда:
- Събувам си единия чорап... събувам си втория чорап... събувам си третия чорап...
- Абе ти от Чернобил ли се обаждаш?
- Не бе, тъпако! От Новосибирск! Тук е минус 40 градуса!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД