:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Женският ни отбор по тенис почна с победа за "Фед къп"

Успехът срещу Унгария почти гарантира оставане на нашите в I група
Цветана Пиронкова
Отборът на България надделя срещу този на Унгария с 2-1 победи в първия ден от турнира в I група на Евро-африканската зона за "Фед къп" (неофициалното световно отборно първенство за жени по тенис) в Ейлат (Изр).

Първата ни ракета Цветана Пиронкова (№93 в световната ранглиста) разгроми само за час Река-Лука Яни (№234) с 6:1, 6:1 и даде предимство за отбора. Пловдивчанката направи общо 7 пробива в подаването на противничката. Не й спореше началният удар - вкара малко повече от половината първи сервиси, но пък спечели 75% от разиграванията след тях. В крайна сметка Цвети Пиронкова направи 61 т., срещу едва 36 на унгарката.

Втората ни представителка Елица Костова (№245) пък се справи с Далма Галфи (№336) - 7:5, 6:2. Костова реализира 6 от общо 12-те си възможности за пробив в сервиса на унгарката, взе 60% от точките на първия си сервис и вкара 89% от втория начален удар.

С тези два успеха селекцията на капитана Дора Рангелова взе непреодолим аванс и си осигури крайната победа. След това, в мача на двойки, Диа Евтимова и Изабелла Шиникова отстъпиха пред Далма Галфи и Фани Щолар с 3:6, 1:6 и така бе оформен крайният резултат.

Успехът над унгарките до голяма степен осигурява на нашите оставане в I група на "Фед къп". На турнира в Ейлат последните отбори в 4-те потока ще се борят на баражи за оставане, а крайните победители ще играят на 1/2-финали за влизане във Втора световна група. Нашият тим продължава да преследва промоция, като днес вторият му съперник в гр.D е съставът Латвия, който загуби от фаворита Белгия с 0:3.

Утре тимът ни ще играе срещу Латвия, а в петък ще се изправи срещу Белгия с 0:3. Ако Пиронкова и компания преодолеят и латвийките, двубоят им с Белгия ще е решаващ за излъчване на полуфиналиста, който ще срещне най-добрия тим от гр.В в Ейлат (Великобритания, ЮАР и Грузия).
669
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД