:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Германия няма данни за 5000 деца бежанци

Крал Абдула
От началото на годината в Германия са изчезнали близо 5000 непридружени непълнолетни и малолетни имигранти, които търсят убежище във федералната република, пише в. "Франкфуртер рундшау", като се позовава на данни от Федералната криминална служба. Говорител на институцията съобщи, че през миналия месец са изчезнали 4749 непълнолетни бежанци. От тях 431 са под 13-годишна възраст, 4287 - на възраст между 14 и 17 г. и 31 - навършили пълнолетие. Само преди половин година непридружените лица, чието местоположение е било неизвестно, са били 1637 души. Федералната криминална служба не изключва тези деца да са попаднали в ръцете на престъпници. По-подробни данни за вероятната им съдба обаче не са известни.

Турция ще получи 3 млрд. евро от Европейския съюз в помощ на бежанците в страната, след като Италия оттегли ветото си по въпроса, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Помощта беше обещана през ноември, но Рим искаше сумата да бъде напълно покрита от централния бюджет на ЕС. "В Турция има около 3 млн. бежанци и затова беше договорено страната да получи помощ от 3 млрд. евро от ЕС и от държавите членки", посочи Юнкер. Той също така поздрави италианското правителство за оттегляне на ветото си за финансовата помощ.

Кралят на Йордания предупреди, че страната може да спре да приема бежанци от Сирия, ако не получи повече помощ от международната общност, писа в. "Индипендънт" Държавата вече прие 1.27 милиона от около 4 милиона сирийци, които избягаха от гражданската война в родината им, и според крал Абдула "връхната точка" е близо. Според него само половината от стотици хиляди сирийски деца в Йордания са получили достъп до образование, а голям проблем са здравеопазването и намирането на работа за имигрантите.

1
970
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
03 Февруари 2016 22:52
4749 непълнолетни бежанци. От тях 431 са под 13-годишна възраст, 4287 - на възраст между 14 и 17 г. и 31 - навършили пълнолетие.

Явно всички сметки в ЕС са калпави, а дефинициите - несъществуващи вече.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД