:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полицията разкри поредното "медийно" престъпление

Ако едно престъпление бъде показано по сутрешните блокове на телевизиите, то вероятността да бъде разкрито е почти 100 на сто. Този извод се налага през последните седмици от полицейската практика.

Вчера дойде и поредното доказателство на тази теза, след като само в рамките на един сутрешен телевизионен блок МВР разкри жестокото посегателство над 93-годишната Дона Чернева от Пловдив. Възрастната жена от Ръжево Конаре беше пребита в своя дом, за да й бъде открадната пенсията.

Почти веднага след репортажа за престъплението от МВР обявиха, че извършителите са задържани, но подробности щели да станат ясни на нарочна пресконференция по-късно. За по-малко от 48 часа полицаите от ОДМВР-Пловдив са установили и задържали извършителите на бруталното нападение, похвалиха се от вътрешното министерство. По-късно бе обявено, че физическият извършител е 27-годишен рецидивист от с. Дълго поле с излежана присъда за убийство. Като помагач пък е действал друг 35-годишен мъж от Ръжево Конаре.

Само преди дни по почти идентичен начин бе разкрит извършител на грабеж в София. Веднага след репортажа за дръзкото престъпление бе обявено, че престъпникът е задържан. Преди това две седмици той бе неоткриваем за полицията, независимо че имаше записи от камери, които го показваха ясно. След като бе излъчен репортажът, полицията веднага го хвана, при това чак в Благоевград.

След скандалната история с побоя на Околовръстното шосе, нанесен на семейство от трима охранители, главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че прокуратурата и МВР вървят след събитията и реагират на нередности само ако са отразени в медиите. Последните случаи само затвърждават казаното от него, като се има предвид, че повече от половината престъпления остават неразкрити.





.
1
1225
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Март 2016 08:02
По-късно бе обявено, че физическият извършител е 27-годишен рецидивист от с. Дълго поле с излежана присъда за убийство. Като помагач пък е действал друг 35-годишен мъж от Ръжево Конаре.


На други места си пише от какъв етнос са призналите за престъплението, само тук еврокоректни.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД