:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хамилтън посвети победа №45 на Мохамед Али

Шампионът в последните две първенства на Формула 1 - Люис Хамилтън, спечели второ поредно състезание и намали изоставането си от своя съотборник в "Мерцедес" Нико Розберг на само 9 т. В надпреварата за Гран при на Канада в Монреал британецът потегли за 53-ти път от първа позиция, но след старта и той, и Розберг бяха задминати от Себастиан Фетел (Гер, "Ферари"). Болидът на Люис закачи този на съотборника му и Нико се озова в тревата, оставайки на 9-а позиция. Малко по-късно Хамилтън изпревари Фетел и повече не допусна изненади за своята 5-а победа в Монреал и 45-а в кариерата. Фетел остана втори, а на подиума се качи още Валтери Ботас (Фин, "Уилямс"). Розберг финишира 5-и, изпреварен и от Макс Верстапен (Хол, "Ред Бул").

Така германецът, който спечели първите 4 състезания този сезон, остана лидер със 116 т., а Хамилтън има 107. Трети е Фетел със 78.

Люис посвети своя втори успех през сезона на починалата боксова легенда Мохамед Али: "Той често ме е вдъхновявал в живота и ми е служел за пример. Не зная защо, но в последните 15 обиколки мислех само за мача му с Джордж Форман. И ми се прииска Али също да може да гледа това състезание. Посвещавам му тази победа."

Следващият старт е за Гран при на Европа на пистата в Баку (Азер) тази неделя.
528
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД