:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Весела Драганова: Станахме машинки за натискане на бутоните

Лидерката на Партията на жените не е сигурна, че групата на НДСВ ще оцелее до края на Народното събрание
Таен кръг в парламентарната група взима решения, те се спускат към членовете на групата и депутатите са само машинки за натискане на бутоните. С тези думи Весела Драганова си подаде оставката, като зам.-председател на НДСВ и призова Пламен Панайотов и останалите от ръководството да я последват. Драганова помолила премиера да направи номинации за ново ръководство. Начело на него трябвало да има неутрален председател, а заместниците му да бъдат представители на всички крила в НДСВ. Според Драганова от това зависи ще я има ли парламентарната група на управляващите, ще просъществуват ли кабинетът и 39-ото народно събрание.

"Досега мълчах, за да няма разнобой, но вече не се чувствам част от това ръководство", каза председателката на Партията на българските жени. Драганова твърди, че председателят сам решава всички важни въпроси - от вкарването на медийния закон до командировките в чужбина. Не се приемали законодателни предложения, дошли извън тайния кръг на Панайотов. Според нея ръководството кара депутатите да се подписват, че ще подкрепят даден текст в зала, а после по телефона им казва как да гласуват. Драганова смята, че жълтите началници омаловажават отцепването на НИЕ. Намалени са консултациите с опозицията, изчерпани са възможностите за диалог. Тя разказа куриозния случай, когато член на политическия съвет предложил да се предизвикат избори, за да вземе НДСВ 15%, защото в края на мандата щяло да има едва 8.

----------

Броят е приключен редакционно преди срещата на НДСВ да завърши.
594
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД