:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Берлин ще затяга дисциплината в ЕС

Възможно е еврото да бъде въведено бързо и у нас
Хайко Маас
Берлин има план да затегне фискалната дисциплина в ЕС и в страните от еврозоната, писа в. "Ханделсблат". Германският финансов министър Волфганг Шойбле е изготвил проект, който предвижда да се засили финансовият контрол при спазването на фискалните правила в държавите членки след решението на Великобритания да излезе от ЕС. В документа, озаглавен "Инициативи след референдума във Великобритания", се посочва, че "на страните членки не трябва да се разрешава да пренебрегват задълженията си за стабилен бюджет и структурни реформи, целящи икономически растеж". Берлин предлага също "право на отхвърляне", което може да се прилага за проектобюджетите на страните от еврозоната и да действа като стимул за предприемането на реформи. Предвижда се също и въвеждането на икономически препоръки, съобразени с условията във всяка държава и обвързани със структурните фондове на ЕС. Според предложението на Министерството на финансите на Германия ролята на ЕК трябва да се сведе до "пазител на договорите", а мониторингът на бюджетната политика на страните - членки на ЕС, да се осъществява от независим орган, пише в. "Ханделсблат".

Британският в. "Дейли експрес" твърди, че ЕК планира да въведе единната европейска валута във всички страни - членки на ЕС, включително и в България. Според изданието двигател на идеята е председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. Той настоявал за бързото й реализиране след решението на Великобритания да напусне ЕС. Според Юнкер въвеждането на еврото във всички държави от ЕС щяло да доведе до "задълбочаване на европейската интеграция". Страните, които са извън еврозоната, са България, Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Чехия, Дания и Швеция.

ЕК представи вчера предложението си за евробюджета за 2017 г., съобщиха от пресцентъра на институцията. Той е в размер на 134.9 млрд. евро и е съсредоточен върху основните политически приоритети на Европа - подпомагане на възстановяването на икономиката, подобряване на сигурността и преодоляване на хуманитарните предизвикателства в съседните на ЕС държави. "ЕС е изправен пред огромни предизвикателства и в тези трудни времена един целенасочен и ефективен бюджет на ЕС не е лукс, а необходимост. Той служи като буфер срещу сътресенията, дава тласък на икономиката и помага за решаването на проблеми като бежанската криза", заяви еврокомисарят, отговарящ за бюджета и човешките ресурси, Кристалина Георгиева.
68
4432
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
68
 Видими 
30 Юни 2016 19:40
И сега кво излиза
- че докато англия беше в ес дисциплина можело и да няма
- че докато англия беше в ес не отговаряхме на условията, а щом англия поиска да излезе от ес изведнъж почнахме да отговаряме на условията
30 Юни 2016 19:49
Британският в. "Дейли експрес" твърди, че ЕК планира да въведе единната европейска валута във всички страни - членки на ЕС, включително и в България.

Не мисля, че след 23 юни британски вестник може да се третира като достоверен източник на информация за ЕС
30 Юни 2016 19:55
***
30 Юни 2016 20:21
Възможно е еврото да бъде въведено бързо и у нас


Сутринта заглавието беше, че Комисията е разпоредила всички да приемат еврото, вечерта вече минаваме към допускания и вероятности, че може би е възможно това да се случи, май.

Има напредък. Очаквам с интерес утре сутринта какви ще са заглавията.
30 Юни 2016 20:31


Берлин ще затяга дисциплината в ЕС ?!?!?!?...........................

"на страните членки не трябва да се разрешава да пренебрегват задълженията си за стабилен бюджет и структурни реформи, целящи икономически растеж". ....................
мониторингът на бюджетната политика на страните - членки на ЕС, да се осъществява от независим орган.......


Кирилицата ще ни оставят ли?

ПП Да не забравя. Въженца да си носим..... или "независим орган" ще ги раздава?
30 Юни 2016 20:34
http://www.youtube.com/watch?v=pxOlT-nf_94

(снимка: натиснете тук)
30 Юни 2016 20:49
а, бе приятелю Кайзере (може ли да те наричам Кевин?), ма ти си енциклопедия, да не би да си retired учЕн от БАН?
30 Юни 2016 20:51
Може. Зелен и учтив.


Заради академичната среда и на фотосинтеза от Дянков насам.
30 Юни 2016 20:54
Кевин, клипчето е това, което в последните месеци е в главата ми, чак ми е досадно. Нека ти река, разни модели на фотосинтезата ми съсухариха младежките години .
30 Юни 2016 21:01
[quote Берлин ще затяга дисциплината в ЕС][/quote]
вчера-Берлин готви европейска централизирана държава... Абе,ЕС смокиново лиШче на хитлеровия райх ли е,та една от 28-те РАВНОПРАВНИ държави ще се изявява като СС команда?...Берлин да си затяга дисциплината у дома,че едни гости му щипят и туй онуй на мегдана момите и булките...ЕС си има администрация гълтаща милиарди евра...Съюзното е нейна работа,а не Берлин...Анадънму/на другия германски език/?
30 Юни 2016 21:02
Вила, казвал съм и казвам: Гответе се за колективни наказания, по модела на 3-тия Райх. Deutschland über alles
30 Юни 2016 21:06
Казино "Рояль"- 2
Андрей Девятов
30 июня 2016 4
Политика ЕС Конспирология Великобритания Brexit
http://zavtra.ru/content/view/brekzit1/
30 Юни 2016 21:06
...
30 Юни 2016 21:07
...
30 Юни 2016 21:09
АпоБалканец
не съм Кевин. Тъй като съм съвсем стандартен последните три дена всички ме припознават с някой друг. И то не един. Явно съм универсален типоразмер.
30 Юни 2016 21:27
Кайзере, това ми хрумна заради Kevin Spacey (The Usual Suspects), харесвам Kevin Spacey. Друго искам дa ти споделя. След клипа, препорчан от теб лаптопа ми продължава да бръмчи с нацистки маршове. Понякога поглеждам ... все напети момци маршируват. Дори веднъж-дваж се включиха в битка с червеноармейци. Но ни помен от резила в Сталинград и другаде. Чета хвалебствени постове (главно немци от 4-тия Райх, но не само). Чиста пропаганда. Ужасно е.
Кайзер, като специалист, моля те намери някое "обратно" клипче от руските сми. Та да видим (реално) напетите вермахти в дрипи.
30 Юни 2016 21:28
Дойчланд юбер алес...
------------------------------
Сайтът на Генек
30 Юни 2016 21:36
БратяГрим

Братя, така е "Трудът ще ни направи свободни", както заяви неведнъж днешната райхсфюрерка (поне по повод Гърция). Хайл.
30 Юни 2016 21:40
е я па си сакам да си фърлям боба от балкона
30 Юни 2016 21:54
Вапцахме я...Точно сега ли ? Баце на може ли нещо болнични да ни вземе...ми..тъковънка...икономиката ни е в разстройство..
30 Юни 2016 22:16
Мда, а още по-трагично е, че такъв мъШ, като от снимката има мерак да затяга дисциплината на инж. д-р. ген. МП и т.н.
Накъде фърфи света!?! .... Цезаре!?!

30 Юни 2016 22:32
е я па си сакам да си фърлям боба от балкона

Ам на теб и за фърляне ли ти остава!?
30 Юни 2016 22:42
Ам на теб и за фърляне ли ти остава!?

е сега баш не, ама нали като излезнеме от ЕС и махнем митьо очите, компира и картофа, де европа ни ги натресе, корупцията и правите краставици, и бизнесът ни, де досега ЕС го спираше, се развърти, ще има боб за всички
30 Юни 2016 23:40
Възможно е еврото да бъде въведено бързо и у нас

Добре де, ние сме най-кротката овца в ЕС стадото, доят ни и ни стрижат както си искат и колкото си искат, сложили са ни най-тъпото, но най-предано куче да ни"води", имаме си и въртоглава но послушна Ирландска пастирка, даже и не блеем, ако при стригане ни порежат или при доене ни стиснат по-силно, е за чий хой им е сега да ни връзват и да ни колят бавно - явно щв сме жертвен агнец, върху който да си избият комплексите.
01 Юли 2016 01:28
Е, ами всеки си хвали стоката.
01 Юли 2016 02:09
Кайзере,
Май се очертава сутрин да маршируваме на Preussens Gloria.

А сериозно - това с принудителното приемане на еврото няма да мине. Дания го отхвърли с референдум, не вярвам сега да се навие да го приеме, особено като се видя каква е силата на референдумите. Освен това по-южните членки със сигурност ще ни отрежат от емитиране, за да не се сдобие ЕС с 2ра и 3та Гърция.

А това с независимия орган, който да мониторингува бюджетите, не вярвам да се хареса в Банки. Ще се въртят номера на поразия.
01 Юли 2016 02:18
Ако информацията в статията е вярна, то немците и Юнкер усилено са решили да доразпаднат ЕС. Видно нищо ново не са научили, нищо старо не са проумели.

Въвеждането на обща валута, може да стане само с въвеждането на общ бюджет. И то бюджет с преки дотации, като например заплатите на учителите и в Горно Нанагорнище да се плащат директно от Брюксел. Иначе, към дълговите кризи на Гърция, Италия, Испания, ще се присъединят и повечето от останалите, които сега са извън еврозоната. Включително и България. Защото парите имат свойството да текат от по-слабо развитите, към по-развитите региони. И ако няма централно преразпределение и дотации, които да възстановяват равновесието, или собствени валути, които да ограничават течовете, то става страшно и катастрофално.
01 Юли 2016 03:04
Neopol, просто ще разделят ЕС на два лагера. Ние ще сме в изоставащия и заплатите на учителите в Горно Нанадолнище ще се равняват на онези в Търну Мъгурели. Ще ги плащаме ние естествено.
01 Юли 2016 04:30
Заплатите на учителите са просто пример. Не е важен размерът им, в случая, а от къде се плащат.

Обща валута, без общ бюджет от типа на държавния, е безумие и катастрофа. Не вярвам да са толкова тъпи в Берлин и Брюксел, след дълговата криза с южна Европа, която бе причинена именно от половинчатостта на обща валута без общ бюджет.

Ма знам ли. Може и да са тъпи, защото видно това е паническо действие, което цели да отнеме възможността на страните за отделяне, без оглед на последствията.

Ако наистина се опитат да продължават с глупостите, то и ние трябва да помислим за излизане от ЕС. Щото, колкото и да не е добре излизането, оставането се очертава да е по-зле.
01 Юли 2016 06:07
***
01 Юли 2016 06:54
Тези не знаят явно старата офисна мъдрост, че "Калпавият началник като не знае какво да прави, затяга дисциплината!"?

Изобщо, немците до кога ще се пънкят да правят международна политика? Очевидно тази работа не е за тях. Да си гледат там машините и техниките и да не се бутат там, където не им е работа.
01 Юли 2016 07:31
Като знаем кой отговаря за бюджета ...
01 Юли 2016 07:52
Въведете го ! Въведете го , бе , еврото ! Да лъсне тогава истината , да щръкнат като виетнамски пи... , колко са мънички и мизерни на фона на европейските заплати
01 Юли 2016 07:55
Хаха, Кайзер и Wehrmacht - Wenn die Soldaten!
Ето това е малко по-реалистично май, а?
Солдаты "группы Центр". В.Высоцкий
https://www.youtube.com/watch?v=DJa9yv9tbsc
Натисни тук

01 Юли 2016 08:02
...
01 Юли 2016 08:28
Франция може да предложи само жените си на арабите.
Другите идеи се изчерпаха след Наполеон.
01 Юли 2016 10:09
От общност към съюз, от съюз - към федерация! Братята германци от доста години тикат ЕС към федерална държава като щатите. Освен това, ако си с обща валута по-трудно можеш да се разведеш. Братята германци са просто прозрачни!
01 Юли 2016 10:45
Защото парите имат свойството да текат от по-слабо развитите, към по-развитите региони. И ако няма централно преразпределение и дотации, които да възстановяват равновесието, или собствени валути, които да ограничават течовете, то става страшно и катастрофално.

За собствените валути си прав. Такова е и моето мнение: "Всяка коза за свой крак!"
В еврозоната се въведоха правила, които постоянно се нарушават. Преките дотации едно, че предизвикват недоволство в по-богатите страни на практика обричат по-бедните на зависимост от дотациите вместо стремеж към развитие на конкурентоспособна икономика. И след като дотациите ще се получават от правителството... тя схемата кой да се докопа до тях веднага ще бъде изградена.
01 Юли 2016 11:29
Възможно е еврото да бъде въведено бързо и у нас
От кого? Нас ще ни питат ли?
Май Германия, а и ЕК, не разбраха, че никой не ги иска за началници (изключвам нашичкия, но за него всички, извън България, са началници)!
01 Юли 2016 11:52
Патагонец
01 Юли 2016 10:45
За собствените валути си прав. Такова е и моето мнение: "Всяка коза за свой крак!"
В еврозоната се въведоха правила, които постоянно се нарушават.


И за другите неща е прав.

Първите нарушителе на правилата в ЕС и в частност в ЕЗ са Германия (до преди 10 години болния човек, поизлекуван за сметка на надцененото евро) и Франция.
И не спират да ги нарушават.
За сметка на това, пердашат малките през пръстите, а в някои случаи, ако са много малки, ако не ги изкарат мързеливи, направо им разказват играта.
Последен пример - Кипър (влязъл в ЕЗ само преди няколко години за да бъде обран) !

Интересно ми е какво ще правят с Дойче банк дето се е разпищолила няколко пъти БП на Европа!!!
Ще я подкрепят ли "работливите" германци?
01 Юли 2016 11:58
че никой не ги иска за началници

ти лично кого искаш за началник?
01 Юли 2016 12:04
ти лично кого искаш за началник?
Никого!
Искам суверенитет, ясно?
01 Юли 2016 12:53
Никого!
Искам суверенитет, ясно?

Бе то все някой ще ти е началник, на Земята в момента суверенитет не съществува като обективна реалност.
А че ти искаш, то и аз искам извънземните да кацнат до половин час
01 Юли 2016 13:14
Но там ситуацията е доста объркана и с Оландецо начело няма как да стане...

Оня ден четох - според последни проучвания имал само 12% подкрепа сред французите. С англосаксонските мекерета Меркел и Оланд начело ЕС е обречен. Британците знаеха за това и се спсяват навреме.
01 Юли 2016 13:18
kaily
01 Юли 2016 12:53

Суверенитета струва скъпо. Ти искаш да ползваш блага наготово - без да си се борила за тях. Съгласна си да си роб, пък искаш стандарт на свободен човек. Няма как да стане това.
01 Юли 2016 13:19
Последен пример - Кипър (влязъл в ЕЗ само преди няколко години за да бъде обран) !

Една от причините Кипър да бъде обран беше тази, че кипърските банки бяха закупили голямо количество доходоносни гръцки държавни облигации.
Друга причина беше, че Кипър се беше превърнал в офшорна държава-банка и съвсем логично световната криза му се отрази най-зле.
хайде да не припомняме, че ако едни държави не бяха в еврозоната досега да са фалирали и обезценили валутата си с всички произтичащи от това последствия. Нито една от тях не предпочете този вариант.
01 Юли 2016 13:20
Искам суверенитет, ясно?
Хм. Първо е редно да дефинираш за себе си понятието, след това да видиш пътя към него, необходимите ресурси и подходящият метод. след това да направиш първата крачка. ето, аз решавам да изпия една бира. Предполагам че дефиницията в случая може да пропусна. Станах, отворих хладилника и си я налях. И въпреки че това бе една малка крачка за мен, подходът би бил гигантски скок за целият форум. Не мислиш ли?
01 Юли 2016 13:23
вече пия бирата.
01 Юли 2016 13:37
Суверенитета струва скъпо. Ти искаш да ползваш блага наготово - без да си се борила за тях. Съгласна си да си роб, пък искаш стандарт на свободен човек. Няма как да стане това.

не питам колко струва суверенитета, питам като излезем от ЕС, кой предпочитате да ни е началник, докато си извоюваме пълен суверенитет, щото такъв ще имаме
01 Юли 2016 13:51
Патагонец
01 Юли 2016 13:19
Една от причините Кипър да бъде обран беше тази, че кипърските банки бяха закупили голямо количество доходоносни гръцки държавни облигации.
Друга причина беше, че Кипър се беше превърнал в офшорна държава-банка и съвсем логично световната криза му се отрази най-зле.


С глас се смея.
А сега не е офшорна държава, а?
А Люксембург и другите лилипути?
А Англия не е офшорна държава, а?
А България?

И...
Ако едни държави не ги бяха натикали в еврозоната вероятно не само, нямаше да са фалирали, но и веднага щяха да последват старата Британия.
Да "последват"!, защото като гледам каква помия се изсипва върху Великобритания (петата икономика в света и ядрена сила), Гърция едва ли щеше да се размине само с помията, която изляха върху нея, и с забравата, за неизплатените репарации, и принудително взетите от нея заеми.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД