:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Бесове, олимпизъм, космополитизъм

Като заобръщаме страници, читателю, то световната лудост се стоварва направо върху малкия ни мозък. Нямаме предвид "малкия мозък" като термин от анатомията и висшата нервна дейност, а че мозъците ни са малки - на прелитащия, който пише, и на теб, който четеш. Няма как да е другояче, щото големите мозъци вървят с големи пари. Или обратното - големите пари имат големи мозъци - все тая. Това нас не ни касае, не сме от тях. Към големите мозъци току-що се присъедини прочулата се вече българка Гошка от Испания, за нея "24 часа" пише напоително. Особено ни хареса разказът на собственичката на пункта на тото играта "Примитива", проверила фиша на българката, която почти не говорела испански. Първо го прекарала няколко пъти през машината за по-сигурно, после казала новината на Гошка, която веднага започнала "да вика и да крещи". След това Гошка произнесла: "Мадре миа, мадре миа". Което, ако не говори чак толкоз за ум, говори за факта, че светът е глобален, а космополитизмът е нещо като негов пророк. Лошото е, че умът, но и безумието се вихрят в този луд и все по-единен свят. Ето, олимпиада, да речем - мир би трябвало да значи и рахат, според Кубертен поне, а "Стандарт" пише: "8 с автомати до всеки олимпиец". Рио било пълно с бандити и крадци, спортисти пазели стаите си на смени, да не им паланджоса някой джиесемите.

Всичко е един глобален тюрлюгювеч, речем ли да вярваме на новините. То тюрлюгювеч е турска манджа, само че в превратаджийския й вариант излиза, че била забъркана от НАТО. Турски медии, цитирани от "Стандарт": "Тайна армия на НАТО замесена в преврата". А що е НАТО? - етнически тюрлюгювеч от интереси и мераци, ще кажем ние. А що е етнически тюрлюгювеч - ами днешният луд свят. Ако не вярвате, четете в "24 часа" - "Луд сомалиец с норвежки паспорт закла американка в Лондон". А в социалните мрежи на "Ислямска държава" коментирали така: "Хубаво е да се събудиш с такава новина".

Би било смешно, да не беше бесовско.



1045
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД