:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 317
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България стана тъпият ъгъл на Бермудския триъгълник

Страната ни постави олимпийски рекорд - да бъде губеща при всяка конфигурация в света
Карикатура: Христо Комарницки
----------
За разлика от Бермудския триъгълник, в триъгълника България -Турция - Русия има тъп ъгъл. Няма защо да гадаем къде се пада. Задачата е проста и за да я направи по-сложна, премиерът Бойко Борисов каза в края на юли: "Ние сме в един петоъгълник в момента, по-сложен от Бермудския триъгълник". Не бива да се подценяват познанията на Борисов по геометрия, когато говори за геополитика, защото правилният петоъгълник е съставен само от тъпи ъгли - което, преведено на политически език, звучи така: и аз съм прост, и вие сте прости. За негово разочарование



фигурите в геополитиката са неправилни,



защото едни страни са по-дълги от други и не всички ъгли са тъпи. На помирителната среща завчера в Санкт Петербург между руския президент Владимир Путин и турския президент Реджеп Ердоган се образува неправилен петоъгълник, защото освен за интересите на Русия и Турция стана дума за политиката на Европейския съюз, САЩ и България. Единствената страна в тази фигура, спомената като губеща, бе България.

С леден тон президентът Путин каза, че знае за готовността на България да се върне към проекта "Южен поток" (преименуван от Борисов на газов хъб "Балкан"), но й напомни колко неразумно е подходила, когато не е защитила интересите си пред своите партньори в Европейския съюз. "Да, сега виждаме и знаем, че българската страна би желала да се върне към този проект, но ние понесохме определени загуби заради отказа на европейските партньори от реализацията му и сега не са ни достатъчни само намерения, а имаме нужда от абсолютно железобетонни гаранции от юридически характер. Такива няма. Първоначално Европарламентът прие решение, което попречи на реализацията на този проект, после Еврокомисията изпрати писмо в България - до правителството на България - с искане да се прекратят подготвителните работи. И в крайна сметка не получихме позволение от българските власти да влезем на българска територия", обясни руският президент, който даде за втори път съгласие да се изгради алтернативният "Турски поток".

Кой е виновен, че България стигна до положението



да изглежда в очите на Русия по-черна от Турция,



без да е свалила нито един руски самолет? Как кой - същият геополитик, за когото светът е съставен само от тъпи ъгли. В изказване на конференция в Американската търговска камара в София само преди десет месеца той се отчете: "Спряхме три големи руски проекта, спираме руски самолети над морето", като се надяваше да получи похвала от САЩ. Вместо това отнесе унизително мъмрене от руския външен министър Сергей Лавров, който дори не му е на ранга според международния протокол: "С изумление прочетох цитат от изказване на премиера на България Бойко Борисов, който е заявил, че България се е отказала от осъществяването на енергийни проекти с Русия, включително "Южен поток", в интерес на САЩ. Смайващо е, че хората не се притесняват от такива изявления. Аз бих се срамувал пред избирателите, пред страната", заяви на 13 октомври 2015 г. Лавров.

Какво наблюдаваме напоследък? Борисов се е разшетал да съживява и трите убити от него проекта, с които се похвали като с ловни трофеи пред американците. На 4 август той получи отговор от председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер на свое запитване от 7 юли, който кратко и ясно му обясни, че Брюксел не възразява нито срещу "Южен поток" (хъб "Балкан"), нито срещу АЕЦ "Белене", стига да се спазват европейските процедури, които важат за всички държави в съюза. Още на другия ден Борисов позвъни на президента Путин да му съобщи, че се чувства с развързани ръце от Брюксел за



подновяване на трите проекта от "големия шлем",



като добави от себе си петролопровода "Бургас - Александруполис", който впрочем бе спрян не от ЕК, а от България по екологични и икономически съображения. Путин прие инициативата му само за сведение, както пролича четири дни по-късно.

Русия показа сдържаност не само към рестарта на "Южен поток", но и към АЕЦ "Белене", която от непосилно скъп проект се превърна и в инструмент за мъчение на българската енергетика. Всеки ден чрез злополучния поръчан, но неизкупен реактор се завинтват по 167 000 евро лихва към дълга на НЕК от 620 млн. евро към "Росатом", което принуждава правителството панически да търси решение, след като го е протакало толкова дълго. Опитът на Борисов да пробута ненужния реактор на иранците се провали още при първите му разговори в Техеран на 11 юли. Ако им го бе предложил като подарък или на символична цена, можеха да му обърнат внимание, но те са патили с дострояването на централата си в Бушер, замислена първо по германски проект, а довършена по руски, и нямаха желание да изкупуват скъпо чуждо желязо, поръчано от друг.

Още в деня, когато Путин даде да се разбере, че ще прости по-лесно обидата, нанесена му от Ердоган, отколкото от Борисов, българският министър на енергетиката Теменужка Петкова писа на генералния директор на "Росатом" Сергей Кириенко да прати в София експертна група през втората половина на август, за да подновят разговорите за дострояване на АЕЦ "Белене". Тъй като любезната покана не спира изпълнението на решението на арбитражния съд в Женева за онези 620 млн. евро плюс дневните лихви, остава да видим колко дълго руснаците ще се наслаждават да разговарят за всевъзможните измерения на "един гьол" (по думите на Борисов).



Става точно като във вица за онзи умник,



който за наказание трябвало или да изяде торба сол, или да отнесе сто тояги, или да плати сто жълтици - почнал със солта, но не му харесала, минал през тоягите, но и тях не изтърпял, а накрая дал и жълтиците. Вече може да се прогнозира с голяма сигурност, че България ще плати най-скъпия реактор на света. А дали ще види ток от него - не се знае.

Борисов има удивителен талант да създава проблеми на държавата, като предизвиква недоверие на големите сили към нея. Куриозно е, че това произтича не от "тропане по масата" (както се похвали в края на юли, разсъждавайки какви качества трябва да има следващият президент на България), а от безпринципно угодничество. Той няма задръжки да изтъква пред една или друга значима сила как заради нея разваля добрите си отношения с друга. Смята, че постъпката му ще бъде оценена като саможертвена и героична, и не се вълнува от реакцията на засегнатата страна, защото е способен след време да наговори същото и на нея за сметка на друга страна.



Виждайки се в ролята на изкусен дипломат,



той с охота предлага добрите си услуги. На 24 август се готви да посети Турция, което би било добре за държавата, ако можеше да се надява да убеди Ердоган да изпълнява протокола за реадмисия на мигранти, с който толкова се възгордя вътрешният министър Румяна Бъчварова в началото на май. Само че Турция не показва охота да си връща бежанци и продължава да ги използва като потенциален инструмент за натиск над ЕС. България не е толкова важна за нея, защото решаващата дума по въпросите, които я интересуват в момента, има Германия. Откакто Бундестагът призна в началото на юни арменския геноцид в Османската империя, преките разговори между Берлин и Анкара бяха заменени от размяна на остри реплики по медиите.

След като изслуша Ердоган, Борисов ще се върне в София само колкото да преспи и на 26 август ще отиде в Берлин, за да докладва на канцлера Ангела Меркел какво му е заръчал да й предаде. Поел е ролята на дипломатически куриер. Има риск да се окаже в положението на лош вестоносец, защото сближаването между Ердоган и Путин цели да засили позициите и на двамата по отношение на Запада - както на ЕС, така и на САЩ.

Почти сигурно е, че Ердоган е амбициран да възстанови смъртното наказание, за да изкорени всяка съпротива срещу едноличната си власт. Също толкова сигурно е, че ЕС ще му отвърне с прекратяване на преговорите за членство. Ердоган вече даде да се разбере в интервю за агенция ТАСС ден преди да се види с Путин, че е склонен да прежали несбъдналото се членство на Турция в ЕС, за което Анкара и Брюксел преговарят от 53 години. Борисов може изненадващо да се окаже в положението на посредник, поел мисията да съобщи за разваляне на годеж. Едва ли някоя от разлюбилите се страни ще му изрази благодарност.
 Светослав Терзиев
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Недоверието на Путин към Ердоган след "удара в гърба" се оказа по-малко, отколкото недоверието му към Борисов.
47
14783
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
47
 Видими 
10 Август 2016 19:18
Терзиев,
10 Август 2016 19:32
Така е. Всичките тези неща в този форум се говорят от години
10 Август 2016 19:33
автора
10 Август 2016 19:40
Ех , ако сега премиер бе не БоБо , ами архароубиеца - какъв геополитически дюшеш да е туй за България, А ?
Руското и турското путин се разбират да прекарат турскио паток през Варна, а допълнително прокарват и Южнио през Босфора.
Всички страни в триъгълника катети, а нашио да е хипотенуз.
10 Август 2016 19:56
Тъжното е че солта, тоягите и жълтиците са за сметка на народа
10 Август 2016 20:04
Г-н Терзиев
10 Август 2016 20:27
Правителствена да готви апчеата за кръвно, а "колегите" букетите и цаливките за оздравяване...
10 Август 2016 20:33
Тъжното е че солта, тоягите и жълтиците са за сметка на народа


Ми че народа избра Румен Овчаров за министър на енергетиката, този същия народ си избра Станишев, Доган, Жан Виденов, Бойко. Да си носи тоягите.
10 Август 2016 20:33
А България бавно загива.
10 Август 2016 20:52
Той няма задръжки да изтъква пред една или друга значима сила как заради нея разваля добрите си отношения с друга. Смята, че постъпката му ще бъде оценена като саможертвена и героична, и не се вълнува от реакцията на засегнатата страна, защото е способен след време да наговори същото и на нея за сметка на друга страна.

Тези две изречения стигат като характеристика на българската "външна" политика.
Терзиев
10 Август 2016 20:58
Губещи са народът и държавата, а управниците са печеливши, докато не ги стигне народният гняв.
10 Август 2016 21:02
А България бавно загива.


Бавно?
10 Август 2016 21:05
След като изслуша Ердоган, Борисов ще се върне в София само колкото да преспи и на 26 август ще отиде в Берлин, за да докладва на канцлера Ангела Меркел какво му е заръчал да й предаде. Поел е ролята на дипломатически куриер. Има риск да се окаже в положението на лош вестоносец...
...
Борисов може изненадващо да се окаже в положението на посредник, поел мисията да съобщи за разваляне на годеж.
...

След 'сичките тия внушения някак неизбежно изплува споменът за онзи така популярен момент от "Синьо лято", когато Панчо каза на пренасящия съобщения Тито:
- ... И кажи на Хави, че посредникът ни е л...."

На Тито му трябваха няколко крачки спринт, преди да зацепи и да спре, за да отвърне подобаващо.
Ние обаче бая има да си тичаме...
...и то 'се в кръг, до пълно изтощение, опасявам се.

10 Август 2016 21:25
ЕвГений Дайнов:"Прегръдката" в Русия може да не е добре за нас.Той обясни че ако Турция приеме идеята на Русия, че „Америка им е основният противник, на нас никак няма да ни е добре", защото според него ще сме в средата


Гений!27 години подобно идиоти се опитват всячески Русия да ни намрази....а сега когато наистина ни намрази констатират че това е опасно за нас.
10 Август 2016 21:27
След като за четвърт век не се намери някой да смени тези самородни "удивителни таланти" (и тези избори показват, че само този, който го мързи не се е пробвал в управлението), които "създават проблеми на държавата, предизвиквайки недоверие на големите сили към нея", няма нужда да се сочи с пръст, а всеки свободен електорал да се огледа в огледалото и да си помисли с какво гласува.
10 Август 2016 21:33
България е разположена на статегическа територия, която всеки иска да контролира. За съжаление населението не може да излъчи управленчески потенциал, който да извлече ползи от ситуацията или поне да минимизира рисковете. Страната се върти като пумпал и я чукат и ритат отвсякъде. Нищо чудно накрая Русия и Турция да си я делнат преди да се смлатят на наша територия. Странно е че ЕС и НАТО са оставили петите колони на Русия и Турция да си правят каквото си искат - все пак всички са съгласни с мнението на Чърчил, че Балканите са мекото подкоремие на Европа. Турция определено вече не е външната източна преграда - радикализацията и / или разпадането й вече са въпрос на време, а тарамбуките нахлуват на талази. Следващите плочки от доминото, които ще паднат са България и Гърция - и двете са бутниколиби и малко им трябва да се гътнат. Съюзът между Русия и Турция е временен. Ако Ердоган не удържи положението и Турция политне в бездната, Русия няма да пропусне възможността да овладее Босфора дори с претенцията, че изгражда защитна стена пред Европа - след като минат през нас, разбира се. Ситуацията се изменя с дни - както се сдобряват днес утре пак могат да се хванат за гушите. Нито Ердоган се е примирил с анексирането на Крим, нито Русия се е отказала от Босфора. От България нищо не зависи - сама си е виновна че се е докарала до това положение на пълно безсилие. При това положение тя е обречена да бъде тъпият ъгъл, който и да е на власт. При това развитие на събитията страната вече трябва усилено да се въоръжава защото войната е вече на прага ни. А ние обсъждаме Белене, за което нито ги има милиардите нито я има потребността. Страната затъва в дългове за глупости, а ни трябва яка отбрана. Като нищо ще се повтори трагедията с превземането на страната от Отоманската империя. Пак сме неподготвени, а се плещи за хъбове.
10 Август 2016 21:39
Както обикновено в средствата за масова информация понятието принципност и гъвкавост на външната политика постоянно се се смесват с конформизъм.Когато някой иска да руши,е оправдано да предложи нещо в замяна.Да се действа на принципа от познатата фраза:да го разрушим,пък после ще му мислим-не вдъхва много доверие.
Докато хората не разберат,какво им предложи в замяна”демокрацията”,няма да е възможно да имаме и конструктивна външна политика.
10 Август 2016 21:47
обаче баце се е прицелил в петоъгълника направо експертно, може от "бъдете здрави" да е взел съвет. в триъгълника е възможно всички върхове да са остри. има четириъгълници, ноито нямат тъп връх /правоъгълниците/, обаче петоъгълник без тъп връх нема
10 Август 2016 21:55
Борисов се е разшетал да съживява и трите убити от него проектае


Булка шета, град бие!
10 Август 2016 21:56
Г-н Терзиев и от мен
10 Август 2016 22:02
Терзиев - този път е безукорно, поздравления !
10 Август 2016 22:50

Удоволствие е да Ви чета, г-н Терзиев. Споделям това, което сте написал.
10 Август 2016 23:34
Кой е виновен, че България стигна до положението...


Не е виновен само Борисов, а целият политически "елит", плюс всички медии.
Журналистите носят не по-малко вина и отговорност за провалена България.
10 Август 2016 23:40
Що за народ търпи това?

Канадците от „Дънди Прешъс Металс” тихомълком скриха златните галерии на Троя в Крумовград

"Най-старото златно находище в Европа, давало бижута на Древна Троя падна под канадско робство. С помощта на правителството, незнайни чужди концесионери продължават да крадат България без капка срам! Няма абсолютно никакъв, било то държавен или обществен контролен орган, който да се занимава с мониторинг върху дейността на канадците в града при източните Родопи. Великата договорка между държавата и канадците, е че ние ще взимаме 0.75 % от добитото злато! Може ли човек да си представи по-голям подарък за чужденците и по-голямо унижение за народа?!

Най-старото златно находище в Европа, това в Крумовград е на път напълно да потъне в ръцете на алчните концесионери от канадската компания “Дънди прешъс металс”, като за случващото се там не знае никой, а чужденците се ползват с пълна свобода и спрямо тях липсва какъвто и да е било контрол. "

http://saprotiva.org/kanadtsite-ot-dandi-preshas-metals-tihomalkom-skriha-zlatnite-galerii-na-troya-v-krumovgrad/
10 Август 2016 23:50
VOCI 10 Август 2016 19:40


Аааа, Боци, ти също беше срещу потока и АЕЦа.
11 Август 2016 00:09
До showstopper: Въоръжаването вече няма как да помогне. Всички призиви за закупуване на оръжия са всъщност плач за комисионни. По време на пика си при Живков, БНА-то беше армия от средна и над средна европейска величина, а в световен план със сигурност в топ 20. Сега и смешна армийка не може да поддържаме, освен за някакви парадни цели. За ефективна армия е нужен ВПК, нужен е механизъм за мобилизация и милитаризация на икономиката при нужда, нужна е обща идея за обединяване на нацията. Нямаме нищо от това. Ако имаше някой горе с малко мозък в главата, щеше да работи по готовността за някаква всенародна партизанска война, но то за БГ-то пак е неприложимо - как олигархията ще въоръжава масово народа? А и в крайна сметка олигархията няма какво много да брани тука - деца, имоти и т.н., всичко е отдавна в чужбина.
11 Август 2016 00:14
Славчо, имаш букет от мен.
11 Август 2016 00:21
"Спряхме три големи руски проекта, спираме руски самолети над морето"


Изглежда на автора му е било неудобно да цитира докрай изказването на Борисов? Не. Използвал е само изречението, което е удобно, за да нарисува образ в най - черни краски. Но това не е първата подобна манипулация, а поредната.


"Не трябва да гледате само вашата страна. Гледайте и моя проблем, защото това отива в електромера на всеки български гражданин и когато не сме безкрайно прозрачни, ясни и точни, възникват съмнения. Затова именно казах, няма хубава корупция, няма хубави нарушения, просто трябва да бъдем към всички еднакви".

"Ние сме едно, ние сме приятели, иначе нямаше да си позволя да говоря по този начин. Признали сме военното крило на "Хисбула" за терористична организация, спираме руски самолети над морето и ако това не са ни партньорите, кои ще са?

"Уестингхаус" е сериозна компания и се надявам да дойде да строи в България при условия, при които се строи в една европейска държава, с ясен план колко струва, кога ще се избие инвестицията, колко ще струва произведената енергия, кой го финансира, кои реактори ще заложим. Тогава вече, Род, ще седнем на масата и ще го обсъдим"

"Няма да идват при мен с меморандумче, което не се знае след 10 години какво ще бъде. Тук и Американската търговска камара има своята вина. Когато чувате за такива неща, реагирайте веднага, подкрепете или не правителството. Не ви се меся"

"За АЕЦ "Белене" сме вече в съдилищата. Когато има проблем тук, си затрайваме. Защо? Българо-американските отношение са морал. Важно е всичко да е наред, не само бизнесът. Тук е и политика, геостратегия, както казахме. Не е само да изкараме един или сто долара, а българите да повярват, че избраният път е верен, да сме убедени, защото нашият регион влиза от война на война. Войните не свършват така. Като има мач между Албания и Сърбия, повече участие има полицията и жандармерията, отколкото футболът. Проблемите не свършват толкова бързо, колкото ни се иска"

"Говорим за американския бизнес в България - добре дошли сте, полагаме огромни усилия, толерираме го, дори когато не е много за толериране. Когато са направени договори, които дори ме е срам да ги чета, ние ги толерираме. Полагаме огромни усилия за подпомагаме на българо-американския бизнес. За да отиде българският бизнес в САЩ, трябва да се мине през много неща, "докато Гърция няма проблеми с това".

"Гърците имат тази привилегия, България не. Дали са по-лоялни партньори в ЕС или НАТО? Много бих искал на следващия рожден ден на Американската търговска камара да се поздравим с един такъв напредък в българо-американските отношения"

САЩ може да се поучат от финансовия министър Владислав Горанов, защото "ако ние направим такъв дълг като вашия, днешното мероприятие няма да го има"
11 Август 2016 00:35
Славе, ти влоши положението МУ, душа! Г-н Терзиев е бил по-милостив
11 Август 2016 00:37
Интересна работа - вече никой не дърдори за диверсификация на енергийните доставки, а за геополитика. А им обяснявахме ... Спомням си как НПО-шките даваха акъл, че сега е моментът да поизвием ръцете на Путин
11 Август 2016 00:42
Срамотия след срамотия, Хамел! Много станаха лекетата и нямат изпиране
11 Август 2016 01:03
cardinal 11 Август 2016 00:09
До showstopper: Въоръжаването вече няма как да помогне. Всички призиви за закупуване на оръжия са всъщност плач за комисионни. По време на пика си при Живков, БНА-то беше армия от средна и над средна европейска величина, а в световен план със сигурност в топ 20.


Нямаше армия на Балканите и в половин Европа, която можеше да воюва с България, а сега…
Публикувано на 06.05.2016

http://bultimes.com/nyamashe-armiya-na-balkanite-i-v-polovin-evropa-koyato-mozheshe-da-voyuva-s-balgariya-a-sega/
11 Август 2016 03:54
Терзиев!
11 Август 2016 08:20
Премиерът: Никога в българската история авиацията ни не е била по-силна и многобройна, колкото е в моментаhttp://bultimes.com/premierat-nikoga-v-balgarskata-istoriya-aviatsiyata-ni-ne-e-bila-po-silna-i-mnogobrojna-kolkoto-e-v-momenta/
Боко съвсем е слънчасал. Тежко е това време за разни плод и зеленчук.
Сега чакам да се върнат спортистите от Рио, и те тръгнаха като аслани, ще се върнат като посрани. По всички азимити сме капо.
11 Август 2016 09:31
"Кой е виновен, че България стигна до положението..."
Как кой, българите! Е, не всичките, но тъпоъгълниците се оказаха мнозинство :-)
11 Август 2016 09:41
Кой е виновен, че България стигна до положението
да изглежда в очите на Русия по-черна от Турция,


България всеки знае къде членува. Знае , че сме и последната дупка на кавала в тези членства . Така че отговорът е ясен. Не стои дилема дали да разбием договорните си задължения за потупване по рамото от Русия.
11 Август 2016 10:02
Не стои дилема дали да разбием договорните си задължения за потупване по рамото от Русия.

Разбира се, че няма такава дилема… ВЕЧЕ!
България всеки знае къде членува.

Така е, но и това е ВЕЧЕ!
Знае , че сме и последната дупка на кавала в тези членства.

Това пък беше ясно още преди да стане ВЕЧЕ.
11 Август 2016 10:21
А България бавно загива.
българия просперира и върви с кралимарковски крачки към светлото бъдеще на комунизама, когато цялата производственаа дейност ще се върши от роботи а хората ще го ударят на ядене пиене и секс. благородните западни дръжави изляха върху българия рога на изобилието. има всичко-банан, имам баялдъ, портакали, кьопоолу, фрапе, Always и от пиле мляко.
загива твоята дръжава на комунизам, мракобесие и мизерия. впрочем не загива, а вече загина.
11 Август 2016 11:19
Смайващо е, че хората не се притесняват от такива изявления. Аз бих се срамувал пред избирателите, пред страната", заяви на 13 октомври 2015 г. Лавров.
Така е разбира се. Но на голяма част от българското население такава безпардонност не им прави впечатление и си гласуват с охота за това недоразумение. Борисов безспорно е ръководителят, който българите заслужават. Но не този, от когото имат нужда. Живков беше точно обратното.
11 Август 2016 11:44
За съжаление толкова рядко имам възможността да попадам на изяви на г-н Терзиев, които споделям напълно и намирам за интелигентни и поднесени по един чудесен начин.
11 Август 2016 11:47
Борисов безспорно е ръководителят, който българите заслужават. Но не този, от когото имат нужда. Живков беше точно обратното.


11 Август 2016 13:10
ЕЕ, страхотна статия, безпощадна и силна, има тръпка и чувство - направо - изкуство
А карикатурата - малиии - на много боко-'любци' сал тя им стига за да получат ефекта на цяла опаковка гиннко вин с поне две виагри

И се чудя, на фона на тоя толкова глупав боко , толкова политически немощен боко, как така такива колоси в бесепе не можаха да го бият барем на едни избори.
Къде в редиците на основните опоненти са умните, добрите патритични и некорумпирани политици, за които да гласуват хората.
Изглежда че колкото и да е лош боко - той е много по добър от най-доброто с коетот бесепе може да излезе насреща.
11 Август 2016 13:46
Точен анализ !
11 Август 2016 18:14
america1332002

българия просперира и върви с кралимарковски крачки към светлото бъдеще на комунизама, когато цялата производственаа дейност ще се върши от роботи а хората ще го ударят на ядене пиене и секс. благородните западни дръжави изляха върху българия рога на изобилието. има всичко-банан, имам баялдъ, портакали, кьопоолу, фрапе, Always и от пиле мляко.

11 Август 2016 19:19
Г-н Терзиев -

Cardinal -
11 Август 2016 19:50
Уважаеми съфорумници,
извинявайте, но критикарството е лесна работа. Като сте форУмници, ха предложете нещо за подобряване на положението.
Оня ден, при 40 градуса жега варих ракия от гроздови джибри, реколта 2015 г. Ракия, разбира се, не излезе въобще, но докато благославях мъдростта Му проявена в този уникално умен ход, чрез който Успя да възпре такива престъпници(дето варят домашна ракия от собствено грозде), като мен и да осигури огромни постъпления от акциз в държавния бюджет, ми хрумна гениална идея:
Предлагам реактора да се преустрои на казан за ракия. Ревизоро и Менда да се назначат за ядрени казанджии и варенето на домашна ракия да се централизира и държавно монополизира. По този начин реактора ще се изплати за нула време, а и някой винпром може да почерпи.
12 Август 2016 18:20
Отлично!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД