:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Търговското споразумение ЕС-САЩ се проваля

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Зигмар Габриел
Преговорите със САЩ за търговско споразумение се провалиха, макар никой още да не го признава, обяви сензационно германският вицеканцлер Зигмар Габриел, цитиран от "Индипендънт".

По нито една от 27-те обсъждани теми не е постигната единна позиция на 14-ия кръг от преговори по споразумението за свободна търговия TTIP през юли, каза Габриел, който е и министър на икономиката. Той добави, че споразумението за свободна търговия между САЩ и Канада е отчело по-справедливо интересите и на двете страни.

Великобритания е ключов поддръжник на TTIP и ако тя напусне ЕС, САЩ ще загубят най-близкия си съюзник в преговорите. Споразумението е атакувано от експерти и правозащитници с аргументи, че не зачита интересите на европейците и че по него се преговаря задкулисно, без никаква публичност.
3
1307
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
28 Август 2016 22:18
Новината е добра, но американците са царе на шмекерлъците. Ще измислят десетки начини да постигнат това което са си наумили -- стъпка по стъпка -- те така действат. Ще подпишат с всяка страна отделно, най-напред с най-лесните, като България, Украйна и Балтийските, след това и с другите страни частични споразумения, и така стъпка по стъпка -- това което не може да се постигне от раз, за всички, ще се постигне постепенно във времето за около 10-20 години, като се използва системата за изкупуване на безличности и глупаци и налагането им за политици на възлови места в дадена страна.
Само за 5 милиарда долара, по думите на Нюланд, САЩ се сдобиха с Украйна и чрез украинските политици правят с Украйна каквото си искат. Подобно нещо става и в други страни къде повече, къде по-малко.
Така че щом са си наумили робското за Европа споразумение водещо до анархия в търговията, ще го наложат, ако не на 100 % поне на 70 %, което пак ще бъде бедствие за Европа.
29 Август 2016 05:11
Ще подпишат с всяка страна отделно, най-напред с най-лесните, като България, Украйна и Балтийските, след това и с другите страни частични споразумения, и така стъпка по стъпка -- това което не може да се постигне от раз, за всички, ще се постигне постепенно във времето за около 10-20 години

Ами така ще стане. Може би по-бързо. Защото Полша иска да се въоръжи и ще клекне първа. Украйна вече е напълно зависима. България пък винаги е най-верния сателит. Ние даваме, каквото поискат, без възражения и въпроси. Пък и отдавна сме разграден двор и всичко е ошфорки. Няма нужда от подобно споразумение. Ганю е съгласен на всичко за нЕкой лев в джоба! Пък и толкова НПО-та имаме, на които им плащат милиардерските фондации. Щото са им Убави черните очи ли?! Всичките се пънат да настанят свои хора във властта от името на т.нар. гражданско общество.
29 Август 2016 07:47
Ха дано се провали, аз съм доволна.
България никога няма да го подпише самостоятелно, колкото и нихилизъм тук да се развихря.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД