:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стачка блокира румънските болници

СНИМКА: https://svnews.ro
Десетки хиляди лекари и здравни работници участват в националната стачка в Румъния.
В румънските болници вчера започна безсрочна обща стачка с искания за по-добро заплащане и по-добри условия на работа, съобщиха местните медии. Федерацията на здравните работници "Санитас", която организира протеста, съобщи, че в стачката участват десетки хиляди лекари и здравни работници в цялата страна. "Санитас" представлява интересите на около 100 000 здравни работници в Румъния. Преговорите с правителството до момента не са дали резултати, обявиха протестиращите. Зам.-председателят на федерацията на здравните работници Мариус Сепи обяви, че в протеста са се включили над 82 000 души в цяла Румъния. На работните си места остава една трета от персонала, за да продължи да оказва неотложна медицинска помощ. Сепи каза още, че ако исканията на протестиращите не бъдат приети на пленарното заседание на парламента днес, стачкуващите ще започнат протести пред законодателния орган.

НЕДОВОЛСТВО

Сегашната стачка е последният етап от различни акции на протеста на "Санитас", които се провеждат от септември пред министерствата на труда, на финансите и на здравеопазването с искане да се увеличат парите зе сектора - най-вече за заплати.
909
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД