:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Три български университета ще получат финансиране



от Фонда за стипендии на Европейското икономическо пространство, съобщиха от просветното министерство. Това са Университетът за национално и световно стопанство, Техническият университет - София и Нов български университет. Грантовете, които ще им бъдат предоставени, са на обща стойност 27 175 евро и представляват 42.46% от общия бюджет на проекта, който е 64 000 евро. С оставащите средства ще бъдат финансирани още предложения за действия за двустранно сътрудничество, които отговарят на изискванията. Средствата ще се използват за посещения на екипи на нашите вузове в научни институти в Норвегия с цел обмен на опит и осъществяването на съвместни научни изследвания.



МС одобри 13 млн. лв. допълнителни трансфери



по бюджетите на общините, предвидени по бюджета на просветното министерство, за финансово обезпечаване на дейности по националната програма за оптимизация на училищната мрежа. По нея се изплащат обезщетения на пенсионирани или съкратени учители в резултат на преструктурирането на мрежата. За т.г. за целта бяха предвидени 22 млн. лв., но парите вече са изчерпани заради неочаквания, двойно по-висок брой на учители, които излизат в пенсия. С допълнителните средства, отпуснати вчера, ще бъдат изплатени обезщетения за юли и август 2016 г.
1
848
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
10 Ноември 2016 00:35
Първата "новина" си е направо жалка. Въпросните три университета имат бюджети, които съвкупно възлизат на десетки милиони, а тук се тръби, че ще получат някакви трохи.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД