:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът изсипа още 71 млн. лв. на МО и общини

Снимки: Михаела Катеринска
МО е решило да купи седем кутии на самолетните агрегати КСА-2 за общо 21.8 млн. лв. при планирани първоначално 13 млн. лв.
Правителството в оставка отново развърза кесията на едно от последните си заседания преди края на годината.

Най-щедро беше финансирано Министерството на отбраната. То получи близо 55 млн. лв. за поддържането на МиГ-29. В началото на месеца МО вече получи над 15 млн. лв. Парите са за плащания по договорите, сключени с пряко договоряне с българската компания "Авиостарт", която е заявила, че има споразумения с производителя на РСК "МИГ". МО е решило да купи седем кутии на самолетните агрегати КСА-2 за общо 21.8 млн. лева при планирани първоначално 13 млн. лв. Същото стана и с поръчката за двигатели на самолетите - за тях даде 42.709 млн. лв., въпреки че първоначалният заложен таван на сделката бе 36 млн. лв.

Почти 16 млн. лв. бяха дадени от кабинета за покриване на разходи за училища и общини. Кои са те не бе посочено. В сумата са включени и близо 1.9 млн. лв. по сметката на изминалите избори за президент и за референдума зад граница. 2.4 млн. лв. получават общини за "неотложни инфраструктурни ремонтни дейности".

За втори път в рамките на месеца общините получават сериозна сума и за да могат общинските училища да платят извънредните разходи за напусналите учители. За обезщетенията им през септември и октомври се дават над 7.7 млн. лв. Отделно над 4 млн. лв. отиват за допълнителни възнаграждение за постигнати резултати на директорите на общинските детски градини, училища и центрове за подкрепа за личностно развитие. Само преди две седмици кабинетът отпусна още над 13 млн. лв. за обезщетенията за пенсиониращите се учители, които тази година са изненадващо много. От лятото училите получат вече по 10 заплати при пенсиониране (при осем преди това).

Институтът по океанология към БАН също получи пари - 1.1 млн. лв. за финансиране на ремонта на научно-изследователския кораб "Академик". Това е предизборно обещание на кандидата за вицепрезидент на ГЕРБ Пламен Манушев, който на предизборна среща на кораба обеща на капитана пари.





1029
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД