:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тръмп обеща да е най-големият производител на работни места

СНИМКА ЕПА/БГНЕС
Президентът на САЩ Барак Обама пророни сълзи, докато благодареше на съпругата си Мишел Обама и на дъщерите си Малия и Саша по време на прощалната си реч като държавен глава. Той говори пред 18 000 души в Чикаго. В речта си той се обяви срещу агресията и дискриминацията и осъди плановете на бъдещия президент на САЩ Доналд Тръмп да спре здравната реформа на администрацията му и да се откаже от битката с глобалното затопляне.
Доналд Тръмп обеща да е най-големият "производител на работни места, създаден от Бог" по време на първата си пресконференция след избора му за президент на САЩ. Той говори пред журналисти в Тръмп Тауър в Ню Йорк вчера. Бъдещият президент заяви, че през последните седмици след избора му в страната се случват невероятни неща - големи автомобилни компании се връщат в САЩ и планират да открият заводи в страната, предстои завръщане на производството в САЩ на големите американски фармацевтични компании. В началото на пресконференцията той благодари на медиите, че не са публикували информация, която идва от разузнавателните служби, за компромати, събирани от Русия срещу него по време на кампанията. Той определи тези информации като "фалшиви новини". В отговор на въпрос дали вярва, че Русия е хакнала сървъри на политическите партии в САЩ, той потвърди, че смята, че хакерите са били от Русия, но подчерта, че и други страни и други хора също вероятно го правят.

По-рано в. "Вашингтон пост" публикува отворено писмо, подписано от българския президент Росен Плевнелиев и 16 бивши източноевропейски лидери до Доналд Тръмп, в което му припомнят, че страните от НАТО са съюзниците на САЩ, а не Русия и Владимир Путин. Путин не иска Америка да е велика, но като съюзници ние го искаме, се казва в писмото. Авторите призовават Тръмп да не отменя санкциите срещу Русия и да не признава отделянето на Крим от Украйна.

Завчера в Чикаго Барак Обама държа прощалната си реч като президент на САЩ пред 18 000 привърженици. Той заяви, че сега Америка "е по-добра и по-силна", отколкото преди осем години, когато е дошъл на власт, и призова сънародниците си да поддържат демокрацията жива. Според Обама има три заплахи за американската демокрация - икономическото неравенство, расовото разделение и затварянето на някои групи от обществото, които избират да не признават обективната реалност и фактите.

Анализ за 8-годишното управление на Обама в Наблюдател

Кандидатът за поста държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън (вляво) се поздравява със сенатора демократ Ед Маркей преди изслушването му в Сената във Вашингтон.

 Кандидатът за поста държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън (вляво) се поздравява със сенатора демократ Ед Маркей преди изслушването му в Сената във Вашингтон.


22
2348
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
11 Януари 2017 20:54
Тръмп обеща да е най-големият производител на работни места


Може да му пожелаем успех.
11 Януари 2017 21:00
голяма излагация от тов. трамп.

ако иска да се оправи, ще трябва да изостави тов. вова и да поеме антируската линия, иначе ще бъде наврян там дето слънце не изгрява.
11 Януари 2017 21:02
вова и да поеме антируската линия, иначе ще бъде наврян там дето слънце не изгрява.

Защо??? Все пак пишеш за president elect...
11 Януари 2017 21:08
Защо???

защото това е истината.
11 Януари 2017 21:09
защото това е истината

Истината дали е това което ти се иска?
11 Януари 2017 21:10
Защо не? Отдавна ефрейтора Шикългрубер практично онагледи този процес "как става"!
11 Януари 2017 21:15
това което ти се иска?


не аз надавам вопли:

Защо??? Все пак пишеш за president elect...


11 Януари 2017 21:27
Досега знам само един президент (нека да са двама) който го навряха на кучето в...
Клинтън и Никсън...
11 Януари 2017 21:59
Само Първи канал на Руската телевизия
показа как негърът Обама
на излизане от залата в Чикаго

потупва по горната част на дупето
Мишель
обектът предизвикал "сълзата" в окото му ...

Още в края на 18-ти век учените са
доказали, че БЯЛАТА раса е
най-интелигентната и водещата раса в света.
Следвана от монголоидната. Черната раса я няма.
Сред водещите аргументи са
паметниците на архитектурата и изкуството
от зараждането на света, от древността!

Това не е расизъм, а научно доказани факти.
11 Януари 2017 22:30
Манрко! Тревога!
Държаввна намеса в икономиката!
Беж да му обясниш, че държавата не се меси в работните места, ако има безработни, те са мързеливи и затова са така.
11 Януари 2017 23:41
Абсолютен клоун отново обещава на необразованите абсолютни нещастници торби с пари. Абсолютен цирк.

Никой не им е виновен на high school dropouts и crack junkies, за това че нямат работа. Ако бяха оправни, нямаше да се конкурират с имигрантите (повечето от които се оправят достатъчно добре и без обещанията на политиците).
12 Януари 2017 09:02
Нормално е Обама да плаче след , като Путин де факто уволни неговата партия от властта !

12 Януари 2017 12:28
Ама чакайте сега - държавата ли трябва да създава работни места? Или идва на ред нов комунизъм - под логото на "американския капитализъм"?
rki, голяма излагация от тов. трамп. ако иска да се оправи, ще трябва да изостави тов. вова и да поеме антируската линия, иначе ще бъде наврян там дето слънце не изгрява
Предполагам, че другаря rki е от партията на Клинтън. Това сигурно е бъдещия президент на САЩ, както и главнокомандващ на Обединените Натовски Сили. Кога ще е войната против Русия и Китай, другарю Главнокомандващ..?
12 Януари 2017 12:56
Ама чакайте сега - държавата ли трябва да създава работни места?

Всеки последен петък от месеца доларът на борсите или се срива, или се изфистря нагоре в зависимост от това колко нови работни места са открити в САЩ.
Само отровените общества и произлезлите от тях манерки по манталитет си въобразяват, че държавата не се меси в икономиката. Защото печелят пари от това, защото така са им казали техните си авторитети или защото предпочитат да гледат живота през розАвите си неолиберални очилца, вместо да мислят.
12 Януари 2017 13:29
Клоун. Звучи ми като прословутото българско трудолюбие и 800-те дни на един друг клоун. Хвърляме димки. Защо ли?
12 Януари 2017 13:44
Гледах кратък откъс от речта на Обама в оригинал, като през цялото време имах чувството че гледам един изцяло режисиран и дълго репетиран моноспектакъл на не особено талантлив актьор... това с бърсането на сълзичките обаче мина всякакви граници! Вижте, разбирам че актьора е посредствен, но какво може да направи при този бездарен сценарии? Той дава всичко от себе си, обаче работи в рамките които са му поставени! Няма мърдане!
Тов. Тръмп няма да е лошо да пусне малко антируска риторика в обръщение, поне докато хване здраво властта... а после вече може да си провежда политиката, важното е само да не се закача с млади стажантки и да се пази от самотни снайперисти...
12 Януари 2017 13:46
Даже си мисля че в щатите се е зародила една нова форма на театър, която няма име но може да бъде наречена "политически цирк с елементи на драма"...
12 Януари 2017 15:47
Обама ще се върне при своите в Чикаго, където престъпността по време на мандата му скочи многократно. Сега всеки ден има средно по две убийства в Чикаго.
След като постоянно говори за дискриминация, Обама трабва да направи нещо. С натрупаният опит като президент, защо не се кандидатира за президент на Либерия. Държавата Либерия я основаха негри от САЩ които се заселиха в Африка за да създадат щастлив живот за онеправданите в САЩ негрите и успяха.
12 Януари 2017 17:47
Ама чакайте сега - държавата ли трябва да създава работни места?
Всеки последен петък от месеца доларът на борсите или се срива, или се изфистря нагоре в зависимост от това колко нови работни места са открити в САЩ. Само отровените общества и произлезлите от тях манерки по манталитет си въобразяват, че държавата не се меси в икономиката. Защото печелят пари от това, защото така са им казали техните си авторитети или защото предпочитат да гледат живота през розАвите си неолиберални очилца, вместо да мислят.
А може да предположим и нещо друго. До края на 80-те е трябвало да се изиграе една постановка. Че държавата не трябвало да меси в икономиката, великата частна ръка на пазаря и т.н. Е след това - комунизмът като главен враг (ужким) на капитализма - беше победен и изчезна. И разбира се, че държавата се е месила и се меси - и в капиталистическата икономика. Тогава обаче, с държавни пари (взети от хората) - се създават бъдещите печалби и милионери. В случая, хората работят не за печалбата на обществото като цяло - а на отделните, случайно избрани образи. А в случая с манерките - това е било диверсия, разбира се.


12 Януари 2017 18:32
Гледайки снимката със сълзата на Обама това не ви ли напомня на една друга сълза, но отронена от кандидат-президент в България ?
12 Януари 2017 20:12
Няма нищо по-просто от това да се премахне безработицата. Трябва само да спреш да плащаш. В ГУЛАГ безработни не е имало.
12 Януари 2017 22:32
Няма нищо по-просто от това да се премахне безработицата. Трябва само да спреш да плащаш. В ГУЛАГ безработни не е имало.
И по времето на големия глад в САЩ, също не е имало (30-те години). Както и по времето на Хитлер, не е имало безработни. Народа или в армията - или в заводите. И се строят магистрали..
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД