:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,444,059
Активни 131
Страници 15,481
За един ден 1,302,066
Тезиси с пепиверинов блясък в очите

Петър Москов си вади пръта от джоба на генерал Наско!

Дървени пръти в колелата на трансмисията болен-джипи-болница-НЗОК, поставени от г-н министъра.
Георги Любенов, БНТ: ...Струваше ли си РБ? Струваше ли си - ръка за ръка с ГЕРБ...?

Петър Москов: ...След като РБ е дал възможност във всяка една от публичните сфери да бъдат провеждани политиките на десницата - да, струвало си е! И когато говорите с различни представители на морала - то не е толкова на политиката, като че ли, защото някак си говорим за морал - вижте, нека църквата да се грижи за тия понятия. Но иначе, ако ме питате мен, аз мога да кажа какво съм правил през тези две години. Защото го е имало РБ, защото е имало стабилна - в рамките на 2 години, за съжаление - дясноцентристка коалиция. И това е направено. Когато идват други хора, които обясняват как е лошо, как не е морално, как кой с не знам си кой с не знам си какво правел и можело да бъде по-хубаво, защото в детските им мечти било по-хубаво, питайте ги какво са правили през последните 2 години. Аз мога да кажа какви са резултатите от моята дейност и от дейността на правителството във всяка една сфера, без значение дали това е доминирано от министър на РБ, или не. И целите и законите, и пътят, даден на България от това дясноцентристко мнозинство - искам това да продължи. Толкова е просто!

...Аз трябваше да бъда поставен в ситуация да се срамувам, да се оправдавам за това, че традиционната градска десница има политическо представителство в парламента и то участва във властта! Извинете, но това е разликата между лявото и дясното. Отношението към властта. Десницата знае защо изпраща собствените си политически представители. Изпълняват програма. Моята програма е свързана с електронизация на здравеопазването, ефективност на разходите, с овластяване и права на пациентите. За това са ме пратили и аз съм го направил. А лявото отношение на властта е това е, което... ъъъ... гледам, че се появява като някакъв тип модерно говорене. Това е андрешковското, господине. Властта е далечната; тази, която ограбва хората; тая, дето всичките са лоши. И ние, ако сме далече от властта, сме добри и сме морални. Начинът да се промени държавата е през промяна на механизмите на упражняване на властта. За мен убедено, биографично, дясно, като собствени житейски убеждения - дясноцентристка коалиция трябва да продължи да управлява.

ГЛ: Много интересно говорите, г-н Москов.

ПМ: Опитвам се да говоря истината!

ГЛ: ...Откъде дойде обаче това - аз ви питам: обиден ли сте...

ПМ: О, не! Защо да съм обиден?

ГЛ: Защото, помните ли - вашите хора, ген. Атанасов каза: пръчка! Пръчка, прът заслужава Москов, прът!

ПМ: Вижте, аз не се занимавам с политика, за да бъда обиден или щастлив. Тези две години в персонален план са били едни от най-тежките и трудни години. Идеята за това, дето някакви хора да отидели в управлението и се облажвали от управлението - вие сте опитен и смислен журналист - ще ми кажете ли какво в личен или публичен план аз съм постигнал от тези две години, в които сме правили вълнуващия процес по въвеждане на правила? В едни сфери, където години наред това се е движело без правила, на тъмно, без резултат. Това е вълнуващо! И не ме интересува кой какви пръчки има в джобовете си.

ГЛ: Сега разбирам защо ви харесва Бойко Борисов. Разбирам защо! Говорите за вълнуващи моменти, но...

ПМ: Да, вълнуващо е да въвеждаш правила! Там, където ги е нямало. Вълнуващо е да покажеш на обществото и на тази част от обществото, която досега се е облагодетелствала от липсата на правила, че вече има държава, има институции и има правила, има прозрачност. Но за това трябва повече от година или две. За това трябва дългосрочна отдаденост на обществото и политическа воля, която да надгражда резултата и да стабилизира постигнатото.
7
1596
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
15 Януари 2017 18:30
Тестът за алкохол и наркотици в работно време трябва да стане задължителен и за МС и НС!
15 Януари 2017 23:13
Ами това на снимката не ми приличат на пръти, а на ... Байове.
16 Януари 2017 10:06
За това трябва дългосрочна отдаденост на обществото и политическа воля, която да надгражда резултата и да стабилизира постигнатото.За такива думи, наистина се иска вдъхновение... бяло!
16 Януари 2017 10:11
Вълнуващо е да покажеш на обществото и на тази част от обществото, която досега се е облагодетелствала от липсата на правила, че вече има държава, има институции и има правила, има прозрачност. Но за това трябва повече от година или две.


Ще видим на съда колко време ще му трябва да покаже на обществото, а и на тези, облагодетелствали се от липса на правила или от погазването им, къде им е мястото.
16 Януари 2017 10:27
ГЛ: Сега разбирам защо ви харесва Бойко Борисов. Разбирам защо!

17 Януари 2017 07:20
Малко морал на стероиди:

"Попитан не е ли парадокс, че ДСБ и ГЕРБ имат непреодолими политически противоречия, макар и двете формации да членуват в Европейската народна партия (ЕНП), Петър Москов отговаря: "Не съм от дипломатите в ДСБ и ще поема риска да кажа нещо политически некоректно - мнението на ЕНП отдавна е престанало да ме интересува. След като ЕНП счита, че може да подкрепя това, което е ГЕРБ, желая успех на цялото ЕНП". Дневник 16 май 2013
17 Януари 2017 08:02
Тъпо
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД