:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Времето

В БЪЛГАРИЯ

Днес ще е без валежи. Облачността ще е разкъсана, по-значителна над южните райони. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Максимални температури в повечето места между минус 6° и минус 1°. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 17 ч. и 24 мин. Продължителност на деня: 9 ч. и 33 мин. Луната в София изгрява в 0 ч. и 56 мин. и залязва в 12 ч. и 13 мин. Фаза: последна четвърт. Най-ниската температура на тази дата в София е измерена през 1912 г. минус 21.3°, а най-високата през 2014 г. 15.9°. Най-ниската температура на тази дата в Пловдив е измерена през 1977 г. минус 21.2°, а най-високата през 1949 г. 16.0°. Най-ниската температура на тази дата в Плевен е измерена през 1977 г. минус 23°, а най-високата през 2009 г. 16.0°.
Атмосферното налягане остава по-високо от средното за януари.



Пункт Вд Пл Рс Вн Сф Пд Бс Сан Кж Сил ВТ
Символ 2 2 2 2 2 5 5 5 5 2 2
Макс.Т -4° -5° -8° -3° -2° -1° -7° -4°


В ПЛАНИНИТЕ

Ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.


Пункт Макс.Т°C Символ
1200 м -4° 5
2000 м -8° 2


В ЕВРОПА

Над Пиренейския полуостров ще бъде предимно облачно, на много места в Испания с валежи от дъжд и сняг. Обширен антициклон ще определя времето в Западна и Централна Европа и Украйна. Там ще бъде без валежи, на много места в часовете преди обяд ще е мъгливо. Повече слънчеви часове ще има след обяд и над Франция и Южна Германия. Обширна, многоцентрова циклонална област ще определя облачното и валежно време в Северна Европа и Европейска Русия. Валежите ще са от сняг, на места значителни. И в Италия валежите ще спрат и облачността ще се разкъса.
На Балканския полуостров валежите ще спрат, най-късно около обяд в крайните югоизточните райони. На места в северозападната част от полуострова и облачността ще се разкъса. Ще се задържи студено.


Пункт Лн Пж Мдр Рим Сх Мсв Бгр Бкщ Ат Ист Брл Варш Буд Виена
Символ 2 1 10 5 8 15 2 2 5 13 5 6 8 8
Макс.Т 11° -2° -3° 12° -3° -1°


СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА

През почивните дни сутрин ще е доста студено. През деня в планините и планинските райони ще преобладава слънчево време и ще се затопля. В равнинната част от страната ще се образува инверсионна облачност или мъгла, които на места в неделя, главно в Източна България, ще се задържат почти през целия ден и температурите там ще остават ниски, а е възможно и да прехвърча сняг. В понеделник над много райони ще има ниска облачност, а привечер от югозапад ще започне и ново увеличение на облачността. Във вторник отново ще започнат превалявания, с по-голяма вероятност и на повече места в Южна България. В планините и планинските райони ще вали сняг, в равнините - дъжд, но с понижението на температурите в сряда в повечето райони валежите отново ще са предимно от сняг. Ще се усили и вятърът от север-североизток, особено в Източна България. В четвъртък ще е по-студено, вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъсва.



Дежурен синоптик: Анна Дякова
Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева

659
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД