:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лего + Батман = забава за деца

И-НЕТ СНИМКИ
"Лего Батман"
"Лего: филмът" изненадващо спечели единодушното одобрение на критиката и публиката. Всички герои и декори в него бяха тухлички от прочутия датски конструктор. Явно зрителите обичат да си играят.

Две години по-късно "Батман Лего" ни връща в сглобената от пластмасови елементи вселена, за да представи необичайна трактовка към един от най-популярните комиксови герои. Че е популярен, популярен е: това е вече третият пълнометражен, високобюджетен филм в последните 12 месеца, който ни занимава с неговата особа (главна роля в "Батман срещу Супермен: Зората на справедливост" и кратка поява в 3-4 кадъра от "Отряд самоубийци"). Но по всичко личи, че ще е най-смешният не само през изминалата година, но и в цялата история на Черния рицар, чийто персонаж бе малко свъсен и мрачен дори преди Кристофър Нолан да го потопи във всемирно униние.

В "Лего Батман" супергероят е фигурка от лего, но егото му хвърчи до небето над Готъм. Той не работи в екип и не обича компания. Спусъка на сюжета, разбира се, дърпа вечният Жокер. Наместват се и Барбара, наследила покойния си баща в ролята на полицейски комисар, и лего сираче, което Батман в суматохата е осиновил. Като прибавим и иконома Алфред, си става цял отряд на страната на доброто. Но ще трябва нещата яко да се забатачат, преди черноплащият да признае, че има нужда от помощ и здравословни взаимоотношения.

Поради формата и естетиката си "Батман Лего" е очевидно насочен към най-най-малки зрители. Но в сюжета и диалога има многобройни кинопрепратки, които могат да оценят само родителите. Ето как: в решителната битка Жокерът се съюзява едновременно с Годзила, Окото на Саурон, Дракула, Лорд Волдемор, агент Смит от "Матрицата", Гремлините и въобще що има злодей, обрисуван някога от Холивуд.

Основното му качество остава, че е забавен за всички възрастови групи. Хуморът е на ниво, а действието е непрестанно френетично, което в пъстрата лего суматоха води до почти халюциногенен ефект в залата. Може да не е най-добрият филм по DC Comics, но със сигурност е най-непочтително веселият.

825
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД