:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тръмп смени курса и поиска Русия да върне Крим на Украйна

САЩ няма да диктуват повече условията за мир между Израел и палестинците
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Бившият съветник в кампанията на Тръмп Пол Манафорд (в средата) е сред близките до американския президент, за които има доказателства, че е провеждал многократни контакти през 2016 г. с високопоставени представители на руски разузнавателни служби. Засега той категорично отрича.
Американският президент Доналд Тръмп рязко смени позицията си по отношение на Русия и даде ясно да се разбере, че очаква връщането на Крим на Украйна и деескалация на ситуацията в източната част на страната.

"Президентът даде много ясно да се разбере, че очаква от руското правителство намаляване на насилието в Украйна и връщането на Крим. В същото време той разчита на нормализиране на отношенията с Русия, за разлика от предишните администрации, за справяне с на многото проблеми, пред които е изправена международната общност, като заплахата от "Ислямска държава" и "тероризма", каза говорителят на Белия дом Шон Спайсър. Той посочи, че Тръмп "заема изключително твърда позиция по отношение на Русия". Говорителят на Белия дом отново се позовава на изявленията на постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли, че санкциите заради Крим ще бъдат вдигнати само след завръщането на полуострова в състава на Украйна. Стратегията на САЩ по санкциите срещу Русия остава непроменена, заяви Шон Спайсър.

Изявлението на Белия дом относно връщането на Крим от Русия може да е свързано с желанието на администрацията да "приглуши" недоволството на американския истаблишмънт от президента Доналд Тръмп заради предполагаемата му "проруска" позиция, коментира председателят на комисията по отбрана и сигурност в Съвета на федерацията Виктор Озеров, цитиран от БГНЕС. Русия няма да обсъжда темата за връщането на Кримския полуостров в състава на Украйна, включително и със САЩ, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Русия не дискутира с чуждестранни партньори въпроси, свързани с територията й, категоричен бе той.

"Ню Йорк таймс" и Си Ен Ен съобщиха, че телефонни разпечатки и прихванати разговори показват, че съветници на Тръмп са имали многократни контакти през м.г. с висши представители на руските разузнавателни служби. Това било установено от американските служби, докато търсели доказателства за опити на Русия за намеса в предизборната кампания. Според "Ню Йорк таймс" в контактите е участвал и Пол Манафорт - бивш ръководител на предизборния щаб на Тръмп и екссъветник на бившия украински президент Виктор Янукович. Манафорт отрича. Информацията идва ден след оставката на съветника на Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин, който бе уличен, че е укрил свои контакти с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк.

Повдигайки нови и нови обвинения срещу екипа на новия президент на САЩ Доналд Тръмп, Демократическата партия целенасочено реализира сценарий за импийчмънт на държавния глава, смята руският експерт от Института за САЩ и Канада Владимир Василиев, цитиран от БГНЕС.

Междувременно Белият дом даде сигнал за остър поврат по отношение на израелско-палестинския конфликт със заявлението, че не държи решението на спора да стане по схемата за създаване на две държави. Високопоставен служител на Белия дом каза, че САЩ повече няма да се опитват да диктуват условията за постигане на мирно споразумение, но ще подкрепят всяко решение, по което се споразумеят двете страни в конфликта. Вчера Тръмп прие израелския премиер Бенямин Нетаняху в Белия дом.

 Йенс Столтенберг, генсек на НАТО НАТО е загрижена заради вероятността Русия да не спазва Договора за ракетите със среден и малък обсег. Няма да коментирам въпроси, свързани с разузнаването, но мога да кажа, че всяко неизпълнение на договора от страна на Русия ще предизвика сериозно безпокойство в НАТО. Това е много важен договор, защото той дава възможност да бъдат унищожени цели категории ядрено оръжие. Оръжие, което е заплаха за страните от НАТО. Затова то беше унищожено в края на 80-те години съгласно договора. Изпълнението на споразуменията за контрол над въоръженията е много важно.
53
4770
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
53
 Видими 
15 Февруари 2017 19:33
Спецовете по смяна на курса. Веднага го разкриха!
15 Февруари 2017 19:45
Путин да поиска САЩ да върнат Тексас и Калифорния на Мексико.
15 Февруари 2017 19:46
Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш...
15 Февруари 2017 19:53
Виж "Мексиканско американска война".
15 Февруари 2017 20:17

Май само нещо подобно ще спаси тов. Тръмп от неминуемия импийчмънт, който нищо чудно да стартира дори преди да изминат 100-те дни.
15 Февруари 2017 20:20
Той посочи, че Тръмп "заема изключително твърда позиция по отношение на Русия".

За да остане, тов. Тръмп ще трябва да надмине тов Рейгън. Ако пък не успее, вицето ще го направи... Другарите ги очаква феерично време.
15 Февруари 2017 20:32
"Ню Йорк таймс" и Си Ен Ен съобщиха, че телефонни разпечатки и прихванати разговори показват, че съветници на Тръмп са имали многократни контакти през м.г. с висши представители на руските разузнавателни служби.

На което Тръмп отговори само с една дума: nonsense.
15 Февруари 2017 20:35
Другарите ги очаква феерично време

За другарите не се безпокой, а тичай да резервираш място на кея в Приморие, че твоите дружки вече опашка са направили.
15 Февруари 2017 20:39
Аляску дай: в России жестко ответили на заявления США по Крыму

"Крым есть и остается российским, а требование вернуть его является таким же невыполнимым, как если бы Россия требовала вернуть Аляску", – заявил глава комитета Совета Федерации по обороне и безопасности Виктор Озеров.
http://ren.tv/novosti/2017-02-15/alyasku-day-v-rossii-zhestko-otvetili-na-zayavleniya-ssha-po-krymu

Отдавай-ка землицу Алясочку! Отдавай-ка родимую взад!
https://www.youtube.com/watch?v=y_IObE7MIqs
15 Февруари 2017 20:43
Йенс Столтенберг, генсек на НАТО НАТО е загрижена...

И този ли мина под дъгата?...
15 Февруари 2017 20:51
Крим ще нещо като Тайван... на книга почти никой няма да го признава за част от Руската федерация, но всъщност няма да пречи на отношенията с Кораба Майка...

Така че, всичко е парлама и приказки за вътрешна употреба... Русия още не е признала Косово. както още няколко десетки държави. Но Косово е факт... вече 16 години.
15 Февруари 2017 21:08
, а тичай да резервираш място на кея в Приморие, че твоите дружки вече опашка са направили


Поморие? Там, из тоя район, има доста руснаци и техните семейства, забегнали от Путиновия рай. Точно там не очаквай десант, съпротивата би била най-силна.
15 Февруари 2017 21:28
Там, из тоя район, има доста руснаци и техните семейства, забегнали от Путиновия рай. Точно там не очаквай десант, съпротивата би била най-силна.


Това си го запазвам като бисер... днес дучето взе жълтата фланелка!

Браво! Така дръж... погледни и за КБЖ под кревата...
15 Февруари 2017 21:43
Вижте кратък анализ по темата http://postvai.com/politicheski-analizi
15 Февруари 2017 22:03
А те кога ще върнат земята на индианците???
15 Февруари 2017 22:11
Не само Крим и Донбас! Също и Калининград, Сибир, Далечния изток, Курилските острови, Кавказ, Чечня, Дагектан, Волжка България, Приднестровието, Бесарабия, Молдова и т.н.
15 Февруари 2017 22:53
Това са вътрешни неразбории в тахното президенство Тръм не е казак рабирай (туитнал) такова твърдение. Това е опит от хора с много пари и власт да му въздействат и да компенсират неизбирането на "килари"-то за президент. Много още боклуци има за разчистване около него дано успее да се оправи без да го смажат
15 Февруари 2017 23:40
гого2012 15 Февруари 2017 22:03


И аз си помислих същото!
15 Февруари 2017 23:54
Много важно какво казал Тръмп или иска САЩ.
16 Февруари 2017 00:02
Тръмп пропуска голям исторически шанс, но явно няма друг избор.
Щатите се командват от печатницата и корпорациите.
Печатницата е пред закриване и единствената надежда на паразитите е да разграбят Русия.
16 Февруари 2017 00:04
Печатницата е пред закриване и единствената надежда на паразитите е да разграбят Русия.

Че те си я грабят.
Къде мислиш са накрадените пари на руската олигархия?
16 Февруари 2017 00:39
Овчаря 16 Февруари 2017 00:04
Че те си я грабят.
Къде мислиш са накрадените пари на руската олигархия?


Нищо не си разбрал относно печатницата. Руските олигарси са в "не причем".
16 Февруари 2017 02:46
Не спирайте да му вярвате: https://timedotcom.files.wordpress.com/2017/01/trump-inauguration-cover.jpg?quality=85&w=419
16 Февруари 2017 04:39
Котето гледам пак обявява печатницата за "пред закриване"
От кога я чакате тая печатница да се закрие ей....
ша земе да ви надживее
И тука некви гледам хълцат за Аляска Тексас и Калифорния.
Ми хълцането си, тва ви остава
16 Февруари 2017 06:07
ЗАХАРОВА: «КРИМ Е ЧАСТ ОТ РУСИЯ, НИЕ НЕ ВРЪЩАМЕ СВОИТЕ ТЕРИТОРИИ. ТОВА Е ВСИЧКО»
Но комент, както казват партнерите.
16 Февруари 2017 07:50
Ми хълцането си, тва ви остава

Абе хълцане, ама не какво да е хълцане, ами такова строго, да не кажа "жестко" хълцане. Дет се вика, ако не уплаши поне една гарга в парка около Капитолия, барем да сгрее нечия изтерзана душица.
16 Февруари 2017 07:55
Котето гледам пак обявява печатницата за "пред закриване"

Е па всеки прогресивно прогресирующ прогресивен колега с репертоара си. Един чака печатницата да хлопне кепенците, друг - Йелостоун да изригне, трети робовладелските козни на проробовладелската преса разобличава, друг списъци за посрещане на десанта в Поморие съставя, само ЗИП-а не е просто с репертоар, а направо с цяла програма, при това не каква да е , а Имперско-православно-самодържавно-почвеническа.
16 Февруари 2017 07:57
Бай Дончо, върни косата си на коафьора! Веднага!
16 Февруари 2017 07:58
ЗИП-а не е просто с репертоар


Ма напоследък и тоя виден геополитически анализатор е малце объркан дали бъдещето е на РусКит, на РусИнд, на РусТур или на РусСша
16 Февруари 2017 08:10
Аз съм за РусИнд. Два субконтинента в един! Пък и са ми любимите.
16 Февруари 2017 08:17
Тая миризливка вече я пускаха вчера. Този казва, че онзи казва, че ... А изказване на Тръмп всъщност не се цитира и няма.
16 Февруари 2017 08:26
днеска нема тов. тръмп това, тов. тръмп онова
тавагишчите са известни с резките завои и разликата между "осанна" и "разпни го" при тех е нула
комара знае най добре
16 Февруари 2017 08:32
РусИнд


Индийците всъщност са сила, която комай по-често се подценява, но имат огромен потенциал пичовете...
16 Февруари 2017 08:46
студен душ за прогресивното чоевчество. аз като им казвах че много скоро ще бъдат разочаровани не ме слушаха и нежно наричаха стареца дончо. на ви свга дончо. друг да слушате умните хора.
16 Февруари 2017 08:47
индийскияят министър председател казва на обама вие сте за нас най важната страна в света
16 Февруари 2017 08:54
Разигравате си коня, щото ЗИПът още спи, ама като се пробуди....Ще ви осветли, как това изявление на руско-имперската марионетка Тръмп изцяло работи в интерес на Баба Меца.
16 Февруари 2017 09:16
Грешни сметки на Рашъ.Не трябваше да си пожелават Тръмп.А най-добре би било да се фокусират върху себе си,но да гледат в чуждия двор им повече отърва
16 Февруари 2017 09:17
Тъй тъй,утре путята ще си разплете чорапите и ще каже насълзен.Връщаме Крим на сатанистите.
16 Февруари 2017 09:21
Няма да си разплете чорапите , а направо ще си разглОби "Топол"-ите !
16 Февруари 2017 09:29
Президентът даде много ясно да се разбере, че очаква от руското правителство намаляване на насилието в Украйна и връщането на Крим. В същото време той разчита на нормализиране на отношенията с Русия, за разлика от предишните администрации, за справяне с на многото проблеми, пред които е изправена международната общност, като заплахата от "Ислямска държава" и "тероризма", каза говорителят на Белия дом Шон Спайсър.
Самият Тръмп обаче многозначително нищо не казва по въпроса...

16 Февруари 2017 09:56
"Самият Тръмп обаче многозначително нищо не казва по въпроса..."
многозначително за чугуна
титлата тов. къде я скрихте?
ако каже, то ще е , че се разкайва от грешката, нали така, ?
16 Февруари 2017 10:01
- Говори А-853. Моля, променете курса си с 15 градуса на юг за избягване на сблъсък. Идвате право към нас. Разстояние: 25 морски мили.

- Съветвам ви да измените вашия курс с 15 градуса на север за избягване на сблъсък.

- Невъзможно. Повтарям: моля да измените курса си с 15 градуса на юг, за избягване на сблъсък.

- Говори капитанът на кораб от американския флот. Настояваме да измените курса си с 15 градуса на север за избягване на сблъсък.

- Не смятаме, че е изпълнимо или удобно. Съветваме ви да измените курса си с 15 градуса на юг за избягване на сблъсък.

- Говори капитан *** на самолетоносача *** от американския флот – вторият по големина във флота. Ескортирани сме от 2 линкора, 6 разрушителя, 5 крайцера, 4 подводници и други поддържащи кораби. Насочваме се към Персийски залив за военни маневри в офанзива срещу Ирак. Не ви съветвам, а ви заповядвам да измените курса си с 15 градуса на север, или ще бъдем принудени да вземем необходимите мерки за сигурността на този кораб и екскортиращите го. Вие сте страна съюзник, член на НАТО и тази коалиция. Моля да се подчините незабавно и да се махнете от пътя ни.

- Говори Хуан Мануел Салас Алкантара. Ние сме двама. Екскортирани сме от нашето куче, храната ни, две бири и канарче, което сега спи. Поддържа ни радио “Ла Коруня” и канал 16 за извънредни случаи. Никъде не сме се насочили, тъй като говорим от сушата. Ние сме във фар А-853 Финистер, на брега на Галиция. Нямаме никаква шибана идея къде сме в ранга на испанските фарове. Чувствайте се свободни да направите, каквото по дяволите искате, за да гарантирате сигурността на кораба си, който ще се натресе в скалите. Отново настояваме и съветваме, че най-здравословно и препоръчително е да измените курса си с 15 градуса на юг, за да не се сблъскаме.

- Разбрано, благодаря.
16 Февруари 2017 10:04
Самият Тръмп обаче многозначително нищо не казва по въпроса...


Всеки уважаващ себе си тръмпофил трябва да следи профила на тов. Тръмп в Twitter.
Там е казано всичко, вкл и за Крим.
16 Февруари 2017 10:41
Кайзер Созе

16 Февруари 2017 10:50
Всеки уважаващ себе си тръмпофил трябва да следи профила на тов. Тръмп в Twitter.

излишни компликации, друрарчетата са свикнали да има казват "отгоре" какво да "мислят" и казват.
после те "ползват" предимно русский, освен га се налочат, ама и тогава трудно им се разбира.
курса бил сменил, кой курс? да се прегърне и цалуне в уста с путята?
начетохме се на подобни кретенизми тука, дано малко от малко им просветне на чугуните.
ама нема
16 Февруари 2017 11:45
"....очаква от руското правителство намаляване на насилието в Украйна и връщането на Крим. В същото време той разчита на нормализиране на отношенията с Русия...."
Не знам на вас, но на мен това ми звучи като един малко солен лаф: Хем "мъжкия" в "женската", хем душата в рая!
16 Февруари 2017 12:49
излишни компликации

Наистина, излишно комплицираш нещата. Можеше и така: муу-ууу...
16 Февруари 2017 13:10
Не знам на вас, но на мен това ми звучи като един малко солен лаф: Хем "мъжкия" в "женската", хем душата в рая!

Абе то хем бутане на Берлинската стена, хем обединение на Германия, хем разпускане на Варшавския договор, хем разпадане на СССР, хем всички от соц-лагера плюс некои от СССР в НАТО звучеше още по-солено и еретично на правоверните бълшевики. Ама стана реалност.
16 Февруари 2017 13:43
Връщане на Крим на фашисткия режим на Украйна, означава създаване на военноморска база на САЩ в Крим.
16 Февруари 2017 13:50
Чудя се, къде се загубиха Тръмпофилите? Тов. Тръмп бил такъв, тов. Тръмп бил онакъв, но най-важното било, че той бил единствения американски президент, който спазвал предизборните си обещания . Долу предателите от Холивуд и американските медии, долу предупрежденията на тримата големи американски психиатри! Ура, че Хилари Клинтон загуби изборите! Най-после Америка си избра предпочитания от Путин кандидат за президент! Като не обърна внимание на поговорката :"На нов началник и младо прасенце не бързай да се радваш!" В интерес на истината, Путин май пръв се усети за грешката, която е допуснал. И когато Тръмп му предложи драстично намаляване на руските ракети срещу отмяна на санкциите срещу Русия, той сравни предложението като размяна на кон за кокошка - на дипломатичен език, разбира се.Сега цял свят чака с нетърпение сутрешните новини от Америка. Едни се радват, други псуват, а нашите тръмпофили не само мълчат, но и не знаят на кой Господ да се помолят
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД