:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Австрия ще забрани със закон агитации от чужди лидери

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу бе категоричен, че нищо няма да го спре да се срещне със сънародници в Хамбург.
Австрийският вътрешен министър Волфганг Соботка иска да промени законодателството, за да се забрани чужди официални лица да държат речи в Австрия, ако човешките права или общественият ред са застрашени. Това е действие, насочено към турски политици, коментират местни медии. Соботка заяви пред радио ОРФ, че той няма да позволи на чужди политици да пренасят вътрешните си борби на австрийска почва, и допълни, че е изпратил законопроект на правни експерти, преди да го представи пред кабинета. Волфганг Соботка заяви, че новото законодателство ще бъде приложено за турската агитация за референдума за конституцията.

В същото време турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че ще извърши планираната визита в Германия, въпреки забраната на местните власти да изнесе реч в страната. "Заминавам за Хамбург", заяви Чавушоглу пред чуждестранни дипломати в Истанбул. "Аз ще се срещна с нашите граждани в Хамбург", увери турският външен министър. Общината в Хамбург затвори заради противопожарни проблеми центъра, в който турският министър искаше да агитира.

1
761
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
07 Март 2017 21:15
Тука не се иска закон, а обикновен здрав разум. И никакви обяснения за чуждите

Хората се ръководят в повечето случаи по т.н. неписани закони -- закони и правила, които се подразбират.

Изглежда, наглостта на турските лидери да агитират в Германия и Австрия и наглостта с която евроатлантските лидери агитираха в Украйна е дала повод австрийците да се решат и на такъв закон -- вероятно с мяра за съд на чуждите лидери
И колкото повече се замислям, такъв закон, май, е добре да има и у нас, турски лидери често агитират у нас, заобиколно, косвено, подмолно и хибридно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД