:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Кръчмари без сметки

"ЕС се превръща в съюз на сметки и пазарлък" - Румен Радев в Брюксел, цитиран на 1-а стр. в "Труд". И така се отварят две теми - за сметки без кръчмар и за кръчмар без сметки.

"Стандарт" разказва на две страници: "Гърци пестят с BG паспорт". Хиляди елини искали гражданство заради данъчния рай. Цитирани са предприемачи, които се кълнат, че тук плащат 5000 евро по-малко. Всичко било много хубаво, само дето българското гражданство се взема трудно. Тоест сметката е на салфетка, не на бланката на кръчмаря. Повишихме си самочувствието - българското гражданство е секси - македонците драпат да стават българи, за да ползват благинките на ЕС, докато ги има, гърците пък си гърбят данъците на българска земя. Малко си понижихме самочувствието на европейци, щото Европа ако стане на няколко скорости, ясно е ние къде сме в трансмисията.

Гърците не знаем колко им падат данъците тука, обаче "Монитор" пише: "Общини дерат граждани с такса "сигнал". В някоя си община гражданин трябва да плати 30 лв., ако забележи нередност и алармира за нея в кметството. В друга община пък искали по 10 лв., за да се направи проверка на място по молба на гражданин.

Данъци и такси се събират дори от неработещи! "Беларус замрази "данък търтей", информира "Труд". Президентът Лукашенко бутнал във фризера данъчен закон, одобрен през 2015 като мярка срещу "социалните паразити и търтеите". Който не работи поне 183 дни в годината - 250 долара компенсация за пропуснати приходи от данъци, понеже пък през това време пчеличките събират и внасят. "Това обаче не означава, че указът ще бъде отменен. До 1 април ще бъде ревизиран. Тук става дума за морал, а не за пари", чеше си нравствените зарзалки държавният глава.

И когато законът влезе в сила, данъчните ще ходят да събират безделници и тунеядци (инсектоидно наречени търтеи) от кръчмите - пък дано помогнат в сметката и кръчмарите!

1185
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД