:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 328
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ заплашват Северна Корея

Китай е срещу използването на военна сила спрямо КНДР
Си Цзинпин
Властите в САЩ са подготвили стратегия на няколко равнища за противодействие на ядрената програма на Северна Корея, като тя включва и силови методи, но американският президент Доналд Тръмп засега се насочва към дипломатически и икономически мерки, пише в. "Ню Йорк таймс", цитирайки свои източници от Белия дом. Нови санкции срещу Северна Корея може да бъдат наложени от Вашингтон или по линия на ООН, като ограничителни мерки ще се прилагат плавно пропорционално на действията на Пхенян. Сред тези мерки са ембарго върху доставките на нефт и забрана на износа на севернокорейски морски дарове и въглища. На самолетите на КНДР може да бъде забранено да пресичат въздушното пространство на други държави, а на корабите - да влизат в чужди пристанища. Предвидени са и санкции срещу китайски банки, които сътрудничат със севернокорейски фирми. По информация на "Ню Йорк таймс" КНДР може да извърши нов ядрен опит утре, когато се навършват 105 години от рождението на първия комунистически лидер Ким Ир Сен.

Американският президент предупреди Северна Корея, че може да изпрати и ядрени подводници край бреговете й. В. "Уолстрийт джърнъл" публикува интервю с него, в което Доналд Тръмп разкри подробности от телефонния си разговор във вторник с китайския държавен глава Си Цзинпин. В него Тръмп помолил китайския си колега да доведе до знанието на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, че САЩ имат не само самолетоносачи, но и ядрени подводници, пише изданието. Китайският министър на външните работи Ван И се обяви срещу използването на военна сила за разрешаване на кризата с ядрената програма на Северна Корея. Според него с военна сила проблемът няма да се разреши. Онези, които провокират ситуацията, ще трябва да поемат историческа отговорност, заяви той. Вместо военна сила министърът призова да се положат усилия за връщането към преговорния процес. "Имам голямо доверие на Китай, че ще се справи както трябва със Северна Корея. Ако не успее, ще го сторим САЩ със съюзниците", написа Тръмп в Туитър.

Президентът на САЩ заяви, че НАТО не е остаряла организация, както твърдеше самият той, но повтори, че съюзниците трябва да плащат своя дял за поддържането на сигурността в Европа. На пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Тръмп благодари на членките на алианса за подкрепата им на решението му да изстреля 59 ракети по сирийска военновъздушна база като ответна мярка след предполагаемата химическа атака над цивилни.

Действия

Доналд Тръмп съобщил на китайския президент Си Цзинпин (на снимката) по време на срещата им във Флорида за удара с ракетите по Ирак, докато ядели десерт, разказа самият Тръмп в интервю за телевизия "Фокс бизнес". След това се поправи, че имал предвид Сирия. Китайският лидер замълчал за 10 секунди, след това помолил преводача отново да му преведе думите на президента на САЩ, а после казал, че всеки, който атакува деца и бебета, заслужава това, каза Тръмп. Сирийската армия официално съобщи, че международната коалиция, водена от САЩ, е нанесла удар по склад на "Ислямска държава", в който е имало химическо оръжие, в района на Дейр ез Зор. В резултат на атаката са убити "стотици, включително и много цивилни", съобщават сирийските военни. Силите на международната коалиция не са нанасяли авиоудари в покрайнините на Дейр ез Зор, обяви полковникът от ВВС на САЩ Джон Дориън.

.


Снимка: ЕПА/БГНЕС
НАТО вече не е остаряла организация, заяви американският президент Доналд Тръмп на съвместна пресконференция във Вашингтон с генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг.
36
5805
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
13 Април 2017 18:41
Сред тези мерки са ембарго върху доставките на нефт и забрана на износа на севернокорейски морски дарове и въглища.
Интересно ми е дали на ФАЩ ще им стиска да спрат китайски, или руски танкер.
13 Април 2017 19:13
Масово не се знае какво е ядрена подводница.

13 Април 2017 19:17
Според него с военна сила проблемът няма да се разреши. Онези, които провокират ситуацията, ще трябва да поемат историческа отговорност,


Мъдри са китайците! Хубаво са им го рекли!
13 Април 2017 19:22
Нови санкции срещу Северна Корея може да бъдат наложени от Вашингтон или по линия на ООН


Зависи от шефа
13 Април 2017 19:23
На самолетите на КНДР може да бъде забранено да пресичат въздушното пространство на други държави, а на корабите - да влизат в чужди пристанища.


Включително и тези на Китай и Русия? Как ще стане това? А последните две от своя страна (особено Китай) в никакъв случай няма да допуснат САЩ да се настанят на границите им, като окупират Северна Корея.

13 Април 2017 19:24
След като Боцата превърна българската политика в цирк , ето че и Доналд направи същото с американската. Здравейте циркаджии !!
13 Април 2017 19:29
Не е в бомбите, а в техническото изпълнение, което позволява месеци наред да се крие в океана, без нужда да излиза на повърхността, където може да бъде открита от противника.
13 Април 2017 19:32
>>><<<
suhar

13 Април 2017 19:13



Масово не се знае какво е ядрена подводница


Това е подводница, която има за оръжие гюллета (ядра)
но може да се движи с ядрена енергия също...Това е енергия, която се взема пак от ядрата.
13 Април 2017 19:54
Тов. Тръмп и тука е настъпил мотика. Ако си мисли, че Китайците ще му позволят да си разиграва коня в задния им двор, да изгубят буфера си Северна Корея и да имат обща граница с ядрените сили на САЩ в Южна Корея - много се заблуждава. А и след оная сценка, дето я разиграл на тов. Си - ептен няма да му позволят да ги шантажира. САЩ предварително са изгубили една икономическа война с Китай. Сега може да изгубят и една истинска.
13 Април 2017 20:16
"По линия на ООН"...
ООН - машата на САЩ...
------------------
Сайтът на Генек
13 Април 2017 20:54
Такова ембарго е с ефект на атомна бомба.. и ако Куба няма то Корея има у може да отвърне с такава.

И ще бъде оправдано от тяхна гледна точка.
13 Април 2017 21:03
Медленно ракеты уплывают вдаль
Что будет, если американцы нанесут удар по КНДР


https://oko-planet.su/politik/politiklist/366092-medlenno-rakety-uplyvayut-vdal-chto-budet-esli-amerikancy-nanesut-udar-po-kndr.html

Андрей Ланьков профессор университета Кукмин (Сеул)
14 Април 2017 00:30
Китайският лидер замълчал за 10 секунди, след това помолил преводача отново да му преведе думите на президента на САЩ, а после казал, че всеки, който атакува деца и бебета, заслужава това


Шок и ужас! Тов. Си се оказа "козяк". Последната надежда на русопреклонените утиде в ряката.
14 Април 2017 08:47
Мдаа колко е лесно - няма истина и откриване на истината.. всичко се свежда до това в кой отбор си. Така няма нужда от мислене.

Бой и готово.
14 Април 2017 10:25
Сред тези мерки са ембарго върху доставките на нефт и забрана на износа на севернокорейски морски дарове и въглища.

Става дума за износ на северокорейски въглища за Китай - със САЩ те отдавна нямат никакво вземане-даване
Вчера съобщиха по радиото тука, че първият кораб с въглища е бил върнат от Китай.
Друга мярка, която Китай смятат да приложат е спиране на северокорейските гастарбайтери, които по споразумение минават границата и работят в Китай.
14 Април 2017 12:30
Явно Самсунг.. създава проблеми на САЩ... Както и цяла южна корея.
14 Април 2017 12:30
Американски истерии и параноя!
14 Април 2017 13:25
Америка иска да изиграе онова време, когато нападнаха Ирак и Саддам?
14 Април 2017 13:25
https://cont.ws/@strelok1965/584566
14 Април 2017 13:49
Това е подводница, която има за оръжие гюллета (ядра)
но може да се движи с ядрена енергия също...Това е енергия, която се взема пак от ядрата.
Ама енергията не идва от гюлета. Според квантовата механиката атомните ядра няматформата на гюлета.
14 Април 2017 13:52
Шок и ужас! Тов. Си се оказа "козяк". Последната надежда на русопреклонените утиде в ряката.
А дали ще се съгласи, в Северна Корея - до китайската граница, да се появи натовска военна база?
14 Април 2017 14:22
САЩ и васалите им си живеят с холивудските илюзии на капитан Америка, Рамбо, Хълк и прочие супер герои и спасители на света.
14 Април 2017 14:24
САЩ-може,ма васалите ги е шубе и то с основание.
14 Април 2017 14:28
>>><<<

quote]Това е подводница, която има за оръжие гюллета (ядра)но може да се движи с ядрена енергия също...Това е енергия, която се взема пак от ядрата. Ама енергията не идва от гюлета. Според квантовата механиката атомните ядра няматформата на гюлета[/quote]

Нямат или имат, няма да споря. По-тежките ядра би трябвало да имат, но кой знае, никой не е държал в ръка НУКЕЛАР
Хипотетичната представа е все пак, че имат форма ако не на гюлле, то на гиричка или китайски инструмент за масаж, ако не и на поничка.
14 Април 2017 15:30
ЗЛАТИЯ 14 Април 2017 14:24
САЩ-може,ма васалите ги е шубе и то с основание.

Въпросните васали обаче са в ролята на хиени, чакащи да пируват върху останките на жертвите.
За това не им симпатизирам.
14 Април 2017 15:35
TeoremaPi 13 Април 2017 19:23

Включително и тези на Китай и Русия? Как ще стане това? А последните две от своя страна (особено Китай) в никакъв случай няма да допуснат САЩ да се настанят на границите им, като окупират Северна Корея.

Ами, няма да допуснат. Ще има дегизирани китайци, кораби и ракети, като северно корейски.
14 Април 2017 16:25
ВАЖНО:
Северная Корея назвала цели ответного удара в случае агрессии США

"В качестве возможных объектов для удара названы военные базы США в Осане, Кунсане и Пхёнтхэке, а также президентская резиденция «Чхонвадэ», которые генштаб КНА грозит «превратить в пепел в считанные минуты». Также представитель генштаба призвал не забывать, что ракеты КНДР нацелены и на базы США в Японии, а также на территории США."

Источник: http://rusvesna.su/news/1492173810
14 Април 2017 22:35
но кой знае, никой не е държал в ръка НУКЕЛАР

А, то даже никой не знае какво е това нещо!!!
14 Април 2017 22:41
Kotka 14 Апр 2017 16:25

ВАЖНО:
Северная Корея назвала цели ответного удара в случае агрессии США

"В качестве возможных объектов для удара названы военные базы США в Осане, Кунсане и Пхёнтхэке, а также президентская резиденция «Чхонвадэ», которые генштаб КНА грозит «превратить в пепел в считанные минуты». Также представитель генштаба призвал не забывать, что ракеты КНДР нацелены и на базы США в Японии, а также на территории США."

Источник: http://rusvesna.su/news/1492173810

В "Горещите" има същата статия, на български. Ама на русофилите къде по-достоверно им се вижда да се цитира русвесна, пък и на руски... И най-вече путиноугодно!
14 Април 2017 23:21
mothership 14 Април 2017 22:41

В "Горещите" има същата статия, на български. Ама на русофилите къде по-достоверно им се вижда да се цитира русвесна, пък и на руски... И най-вече путиноугодно!


Работата е там, че аз пуснах новината преди да излезе в горещите, а русвесна я публикува преди българските медии.
Русвесна не излиза на български, но даже тези които не владеят руски го разбират, защото 2-та езика са много близки.
Гледам Русвесна излиза на още 6 езика освен на руски, може да ги четеш на английски.
15 Април 2017 00:39
Очевидно,Трамп и Си не са яли само пастички по време на срещата си. Първи видим резултат е,че единствено Русия беше против резолюцията на СС при ООН отн.химическата атака в Сирия. Китай беше пас. Толкова за руско китайското стратегическо сътрудничество. Сега Китай се дистанцира и от режима на Ким,спря вноса на сев.корейски въглища,спря корейските гастарбайтери.
Да видим утре какви ще са следващите действия. Кимовците имат много малко варианти. На практика,щатите организираха тотална блокада на Сев. Корея.
15 Април 2017 11:30
Ако по света не вилнееха въоръжени до зъби питекантропи, Северна Корея нямаше да се въоръжава така интензивно.
Виновни за икономическото състояние на Северна Корея, принудена да разходва огромни средства за отбрана, са диваците от САЩ, които в патологичната си обсесия за господство и грабеж не съблюдават международното право.
15 Април 2017 13:56
КНДР
САЩ видяха дебелия и подвиха куйрука.
Сега само атомната бомба е критерия за независимост и сдържане. Още един път за Ким
15 Април 2017 23:36
Cepгeй Mиxeeв - Aвиaнocцы Poccии и Kитaя oтпpaвилиcь к бepeгaм CШA? (политика)

https://www.youtube.com/watch?v=IuLRwtotXdA

16 Април 2017 14:08
НАТО не е остаряла организация, както твърдеше самият той, но съюзниците трябва да плащат своя дял за поддържането на сигурността в Европа...
Тръмп благодари на членките на алианса за подкрепата им на решението му да изстреля 59 ракети по сирийска военновъздушна база

Тоест, НАТО се подготвя за морски десант в северна Корея, с половин милион войници? А преди това, ще се изстрелят няколко хиляди ракети..
След успешната операция там - ще се отбият набързо до Китай?
16 Април 2017 20:40
И тука един американски турист, отишъл за 5 дена там, за да скъса партиен плакат. Севернокорейския съд му дал 15 години
https://www.youtube.com/watch?v=kecjbDwCXW8
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД