:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,593
Активни 148
Страници 24,227
За един ден 1,302,066

"Вивател" ще дава разпечатки със скрити телефонни номера

Третият GSM-оператор "Вивател" ще дава на абонатите си с постоянен договор разпечатки с набраните от тях номера, в които част от цифрите от номера ще бъдат скрити. Това става ясно от утвърдените вчера от Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ общи условия за отношенията с абонатите.

В документа се казва, че ако клиентът изрично поиска, вместо последните три цифри от набрания номер на разпечатката ще има три звездички. Така абонатът ще получи информация дали е ставало въпрос за номер в чужбина, за мобилен или за разговор с провинцията, но членовете на семейството му примерно няма да могат да разберат конкретно с кого е воден разговорът.

Останалите оператори в България пращат разпечатка с пълния телефонен номер. Според източници от КРС задължението последните три цифри от набраните номера да не се отпечатват, ще залегне в общите условия и на останалите оператори, тъй като отскоро е в законодателството ни и "Вивател" просто първи са го възприели.

Според общите условия "Вивател" ще има правото да взима допълнителна такса за свързване. Такава въведе преди време БТК. Третият мобилен оператор обаче няма да се възползва от това право, съобщиха вчера от компанията. Документът предвижда още инвалидите с над 70% загуба на работоспособност да получават SIM-карти с намалени цени и определен брой безплатни телефонни разговори.

Стартът на третата GSM-мрежа обаче продължава да е неясен. В приетия от регулаторната комисия документ се казва, че той влиза в сила от датата на търговското предлагане на услугите от страна на оператора.
5
2520
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
14 Септември 2005 08:10
какво толкова го говорят този трети ОП, не мога да разбера. Или ще тръгне, или няма да тръгне. Или ще има добри цени, или няма да има. Няма да ни е за 1-ви път, ако няма. Хаиде холан. Едни хора дето обещават ПУБЛИЧНО, че тръгват на 1.април тази година, и сетне нищо такова не става, кой го интересува повече за тях ? По тази логика сега могат да обещаят и други работи. Мерси, нагледах се и се наслушах на обешания и обещаващи през последните 16 години... Аман от приказки !
14 Септември 2005 11:37
Ами като получиха честотата даром, защо да бързат?...
Глобул платиха 135 милиона и действаха бързо...
14 Септември 2005 12:04
Да си избият ...
Скрити номера в разпечатката. Това е новия оператор на кръшкачите в България. Няма да е чудно ако излязат с някой слоган със следния вид :
"С нас сте скрити навсякъде", визирайки "секретната" разпечатка и липсата на обхват.
14 Септември 2005 13:38
Голяма работа, ми нали жената като ме пита, що са скрити тези цифрички? Ми я кажи какви са те! А кой е там?
Чак за заглавие тази новина май не си струваше, ама хайде. Явно днес деня е беден на новини.
14 Септември 2005 14:49
ма нали същия тоя оператор праща разпечатки за домашните телефони. значи с любовницата и с мосад може да се говори само по мобилния...хи хи хи
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД