:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Междузвездни неудачници

"Пазители на галактиката 2" губи от свежестта на оригинала и се влива в общото комиксово русло
Снимка: форум филм
Те отново са тук, този път не толкова да опазят галактиката, колкото да изяснят собствените си семейни проблеми.
Първият "Пазители на галактиката 2" беше възхитителeн коктейл от комично, космическо и патетично - първата наистина самоиронична и антигеройска история за супергерои. Б групата от книжките с картинки на Marvel (които се превърнаха в най-яркото киноявление на последното десетилетие, харесва ни или не) се появи във филма на Джеймс Гън, за да стреля повече с лафчета и ретро хитове, отколкото с пушки и бластери.

Симпатягата Крис Прат изгря тъкмо оттам: после го взеха за "Джурасик свят", римейка на "Великолепната седморка" и "Отмъстителите: Infinity War" (предстоящ през 2018 г.) Зоуи Салдана му бе компания като секси зеленокожата Гамора, но в звезди на шоуто се превърнаха интелигентният енот - с гласа на Брадли Купър и картечница в лапките, едносрично говорещото дърво Грут (Вин Дизел, естествено - най-голямото дърво в Холивуд) и татуираният грубиян Дракс. Беше наистина забавно.

Но гръмотевицата не удря на едно и също място два пъти, макар че Холивуд продължава да опитва, сервирайки продължение на всяка успешна - и най-вече на всяка доходоносна - идея. "Пазители на галактиката 2" събира оригиналния отбор без пропуски, Гън този път е единствен автор на сценария и се радва на завидна творческа свобода, а към "Готин микс vol. 1" (касетата със стари песни, която Звездният повелител е наследил от покойната си майка) във vol. 2 са добавени Кърт Ръсел, Силвестър Сталоун, снимка на Дейвид Хаселхоф и щедра поръска от осемдесетарски кич. Класическите хитове в първия саундтрак са заменени от сладникави диско еднодневки от епохата на аудиокасетите. Космическите неудачници отново настъпват всяка междузвездна мотика, която им се изпречи на пътя, просто не е като първия път: опитват се да компенсират с количество усещането за deja vu.

Въпреки че в "Пазители на галактиката 2" има твърде много скокове в хиперпространството, космически и наземни битки и смели прояви на дизайнерското и сценографското въображение, що се отнася до другите възможни светове, това е по-малко филм за спасяването на света и повече за семейните проблеми на героите. Luke, I am your father е тънката червена нишка, която крепи сценария на продължението. Или: Крис Прат се среща с отдавна изчезналия си баща, който се оказва космически бог планета. Репликата малко са я променили, а щеше да е по-смешно, ако не бяха (в крайна сметка и двете компании са част от конгломерата "Дисни", все някак щяха да решат проблема с авторските права.)

Семейни драми, но със сестра си (която за разлика от нея е синя и частично позлатена) има и Гамора. В третата част навярно следва да очакваме популация еноти и гора от роднини на Грут, който този път се е смалил от пародиен ент до говорещ бонзай.

905
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД