:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Пътеводна светлина: "Младост"

"Сериалът "Пътеводна светлина" е най-дълго продължилата сапунена опера в света - по-дълго и от "Докато свят светува". Рекордът е отбелязан и в "Гинес". Премиерата се е състояла в далечната 1937 г. (по радиото), а последната серия е излъчена на 18 септември 2009 г. Действието на "Пътеводна светлина" се развива в измисления град Спрингфийлд.

В съвсем истинския квартал "Младост" в столицата още не са се наиграли и сапунката тепърва ще се развива. "Гражданите, издигнали кметицата на "Младост", се отказаха от нея", пише "24 часа". Вестникът цитира бившето червено юпи Георги Кадиев, лидер на формация с име "Нормална държава" и един от хората, които издигнаха кметицата Иванчева. Той се извинява на народа на "Младост", че им е натресъл такова чудо. Генезисът на проблема бил "нежеланието ми да се намесвам кой от протестиращите да е кандидат за кмет" и това довело "до избора на най-неподходящия" - пак народът е маскара. "Кадиев се извини на "Младост" за Иванчева", пише и "Стандарт".

"Пълен провал на кметицата на "Младост", храни я и "Труд" на 2 страници. Вестникът цитира заместник на сегашната кметица: според него тя била в пълна безтегловност: "Подписва документ и след няколко месеца вече тотално е забравила, че го е подписала, започва да вдига скандал за това кой й го дал за подпис, как може такова нещо". Пак в "Труд" пише, че и "За зелен Младост" излезли с обвинения срещу кметицата: "Хаос и страх от уволнения в администрацията".

И понеже въпросната кметица бе давана като пример за успешен мажоритарен избор от същите тези, които сега се отричат от нея, то няма как да не се отбележи и написаното в "24 часа": "Мажоритарният вот мина с подкрепата на ДПС и "Воля". Е, днес вече ДПС не подкрепят, ама то това не е много неочаквано.

А виж - когато българският премиер отива в Турция и казва на тамошната армия "Мархаба, аскер!" ("Стандарт"), туй не ни е особено пътеводно и светло...
1
1186
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Юни 2017 21:42
Пътеводна светлина сега ми свети,
После сблъсъка на две комети.
Не били тез боксерки с дантели,
Дъл били са наште клиентели.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД