:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Започна кинофестът в Карлови Вари

----
Сто и седемдесет игрални и документални филма ще бъдат представени на Международния филмов фестивал, който се откри снощи в Карлови Вари, Чехия.

Международният филмов фест е едно от големите събития в киното. Той се провежда всяка година през месец юли, като започва през 1946 година. Тогава участници в събитието са представители на едва седем страни. Днес идеята на фестивала е да се видят филми от различен тип, които не са били показвани на други международни фестивали до момента. Фокусът пада върху европейските филми.

След фестивала много филми поемат към масовия екран, като получилите награди естествено привличат вниманието на големите дистрибутори и медии.

Фестивалната програма тече в няколко раздела: конкурс за пълнометражни филми; конкурс за документален филм; "Особен поглед" за необичаен творчески подход; филми на независими американски режисьори; на изток от Запада - филми от бивши социалистически страни, обзор на чешки филми, създадени през последната година; няколко тематични ретроспективни представяния на работата на световноизвестни филмови личности.

Миналата година близо 140 000 кинозрители присъстваха на 51-вото издание на фестивала в курортния град. Голямата награда на фестивала е "Кристален глобус".

В конкурса могат да участват само филми, създадени след 1 януари на предишната година и неучаствали в конкурсната програма на други международни фестивали. Селектираните прожекции обикновено са световни, международни или европейски премиери. Наградният фонд се разпределя поравно между режисьора и продуцента.

Публиката избира най-добър филм и наградата се връчва по време на галавечерята при закриването на фестивала.
1033
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД