:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Чети, говедарче!

Прелитащият чете по задължение, но все пак чете. Затова не изпада в неудобното положение на съветниците на премиера, за които "24 часа" пише: "Нечетящи хора давали глупави съвети на Борисов за изтребителите". Изданието предава думи на президента, изречени в Ню Йорк, където е за сесията на ООН: "Мога да посъветвам, да помоля министър-председателя да си организира добре всички съветници и своята парламентарна група да четат. Нека да не го заблуждават с глупави становища. Не може да си прочел един хвърчащ документ, а има още 100 такива, и да излизаш и да казваш най-странни и нелепи твърдения". "После" по тия казуси, както винаги шикалкави без ясна позиция, щото ни липсва експертиза, пък и сме противник на милитаризма.

Проблемите с четенето започват от училището, където, вместо да изучават Вазовото "Чети, говедарче!", (не)възпитаниците бият учителите си. Под заглавие - "Ученици пребиха учител с кол" "Стандарт" донася: "Тримата възпитаници на гимназията нападнали учителя по английски език." За оправдание бихме си помислили, че побоят е от патриотични подбуди, за да се предпазят младежите от чуждопоклонство. Но в съседна дописка вестникът добавя: "Всяко четвърто дете не знае български"; това вероятно се отнася и за побойниците - енергични момчета от малцинствата.

Как обаче да си обясним гордото заглавие в "Монитор": "8 от 10 коли в Европа с български части"? За такова производство е необходима грамотност. Не е изключено всички грамотни българи да са пратени на конвейерите, докато неграмотните са се задоволили с каквото остава - управление на държавата.

Само така можем да разберем парадокса - работим сръчно, а чуждите инвеститори бягат. "Дума" алармира: "Над 55% срив на чуждите инвестиции". Защо? Левият вестник ни оставя сами да си отговорим. Като знаем колко прочута е по света корупцията на управляващите в България, нищо чудно хората с парите да бягат, стиснали джобовете си.
1
1028
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Септември 2017 10:26
Не е изключено всички грамотни българи да са пратени на конвейерите, докато неграмотните са се задоволили с каквото остава - управление на държавата.



Ми не е.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД