:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Crossland X показва накъде поема Opel

Компактният SUV идва с най-модерните технологии в сегмента
---
Развиващият се пазар на кросоувърите и компактните SUV модели нямаше как да подмине Opel. Пускането на модела Crossland X съвпадна с продажбата на германския производител от General Motors на алианса PSA Peugeot-Citroen. Така той трябва да посочи посоката, която ще поеме Opel при автомобилите от този клас, но в същото време да утвърди позициите, които си извоюва друг модел на марката - Mokka X, излязъл през 2016 г.

За целта германците разчитат на нова визия, компактни размери и технологии от последно поколение. За разлика от Mokka X новият SUV на Opel е ориентиран към градски условия. С дължина от 4210 мм, маневрирането по тесни улици и паркирането изглеждат лесна задача. В същото време вътрешното пространство е достатъчно, за да може да превози трима възрастни на задните седалки. За тяхното по-приятно пътуване е предвиден и включеният в допълнителното оборудване на модела панорамен покрив. Багажникът от своя страна предлага обем от 410 литра, който е сред най-добрите в класа.

Като стана дума за допълнителни опции, при Crossland X те са доста. Моделът се предлага с адаптивни предни светлини (AFL), head-up дисплеи, панорамна камера за обратно виждане със 180-градусов обзор, асистент за паркиране, система за предупреждение за опасност от удар отпред с установяване на пешеходец и автоматично аварийно спиране, тристепенната система за установяване на умората на водача, функция за запазване на лентата за движение, система за разпознаване на пътните знаци, предупреждение за наличие на обект в мъртвата зона на зрението на водача и т.н.

Новият Crossland X се предлага с комуникационна свързаност от най-високо ниво. Това става благодарение на технологии като Opel OnStar и съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto инфоразвлекателни системи IntelliLink, включващи до 8-инчови цветни сензорни екрани.

Водачът и пътникът до него имат на разположение ергономичните седалки, сертифицирани от AGR (Германско дружество за здрави гърбове). Те станаха неизменна част от последните модели на Opel, като освен за здравето на возещите се помагат и за техния комфорт при пътуване.

Доста сериозна е и гамата от трицилиндрови и четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели, които са достъпни за модела. В България те са са 7 на брой, като са изцяло алуминиеви и предлагат висока ефективност.

Базовият бензинов агрегат е 1.2-литров, с мощност 81 к.с., като предлага среден разход на гориво от 5.1 л/100 км. Следва 1.2 Turbo с директно впръскване на горивото, който е достъпен в 3 версии. Най-икономичен е ECOTEC със 110 к.с. и 5-степенна механична скоростна кутия, като при него разходът е 4.8 л/100 км (средно). Същата мощност предлага и вариантът с 6-степенен автомат, при който комбинираният разход е 5.1 л/100 км. И в двата случая максималният въртящ момент е 205 Nm.

Третата версия на мотора развива 130 к.с., като въртящият момент вече е 230 Nm, а скоростната кутия е 6-степенна механична. Тук обявеният от производителя разход на гориво е 5.0 л/100 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9.1 секунди. Максималната скорост достига 206 км/ч.

Гамата включва и три турбодизелови двигателя. Версията с 1.6 diesel е с 99 к.с. и 245 Nm въртящ момент, а разходът е 3.8 л/100 км. Ако се избере вариантът ECOTEC - на този мотор похарченото гориво е 3.3 л/100 км, като това се дължи на системата "старт-стоп", както и на още няколко подобрения. Най-мощният дизелов агрегат е 1.6-литров със 120 к.с., за който от Opel твърдят, че харчи 4.0 л/100 км. При него въртящият момент вече достига 300 Nm, което си е сериозно постижение.

Цените на модела за България стартират от 29 180 лв. за базовата бензинова версия. За дизеловите модификации ще трябва да се платят минимум 31 140 лв.



----

Над 50 000 заявки само за 6 месеца



За първите 6 месеца след излизането си на пазара Opel Crossland X може да се похвали с доста повишен интерес от страна на клиентите. Повече от 50 000 купувачи са си поръчали автомобила, съобщиха от ръководството на компанията.

"Нашият нов кросоувър има стил, функционалност и просторен интериор в една компактна конструкция. Иновативните технологии и допълнителното оборудване също играят важна роля в случая, като се стремим те да бъдат все по-достъпни за голям потребителски кръг", коментира Петер Кюсперт, директор на подразделение "Продажби и следпродажбено обслужване" в Opel.

От компанията уточняват, че около половината от направилите заявки искат автомобилът им да бъде оборудван с камери за задно виждане или с панорамна камера. Около 40% си поръчват система за подпомагане на паркиране, а 25% на система за самостоятелно паркиране.
 ---
 ---
 ---
 ---
3
848
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
21 Септември 2017 06:36
Ръждата е по-бърза !
21 Септември 2017 10:11
Вече е към ПСА. Колко ръждясали Пежо или Ситроен си виждал? Ама честно.
Опелите не са това което са
21 Септември 2017 16:41
Вече е към ПСА. Колко ръждясали Пежо или Ситроен си виждал?

Пластмасата не хваща ръжда.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД