:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Телефонни измамници се измъкнаха с по година затвор

Съдът и прокуратурата се похвалиха с присъда срещу телефонни измамници, която обаче се оказа твърде мека - малко над година затвор. И то независимо че имат и предишни осъждания за престъпления от общ характер.

Пловдивският съд е осъдил Александър И. (23), Митко Б. (29), Кирил А. (26) и Господин П. (28). Това е станало по одобрено споразумение с прокуратурата. Първите двама са получили по една година и два месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, третият - една година и пет месеца лишаване от свобода, а последният - една година условно.

Според обвинението на 10 април т. г. Кирил А. и Господин П., които се познавали отпреди, отпътували за Румъния. В Букурещ купили предплатени карти на мобилен оператор. Кирил А. се обадил на Митко Б. и му казал, че смятат да извършат телефонна измама в Пловдивска област. Митко Б. поел ангажимент да осигури човек, който да вземе парите и се свързал с Александър И.

Прокуратурата установила, че на 11 април сутринта Александър И. отишъл в Хисаря. Господин П. и Кирил А. се обадили по телефона на 81-годишна жена. Единият се представил за полицай и казал, че извършва разследване за телефонни измами. Двамата поискали да им бъдат предадени 2000 лв. и други спестявания, които жената трябвало да опише по серийни номера, след което щели да й бъдат върнати. Заплашили я, че ако не даде парите, измамниците ще я нарежат на парчета.

Пенсионерката поставила в найлонов плик от хляб 3100 лв. и хвърлила парите през терасата на къщата си, откъдето ги взел Александър И. Измамниците предупредили по телефона жената да не стои на прозореца, защото можело да се стигне до стрелба и да има пострадали.

При напускането на Хисаря Александър И. бил спрян от служители на МВР, тъй като бил подаден сигнал в полицейското управление. След това били арестувани и останалите трима. Парите са били възстановени на жената.

9
1134
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
25 Септември 2017 02:16
Ужас за кражба на една вафла 3 години пандиз от магазина.Тука кражбата е 100 пъти по голема от една вавла от магазина а наказанията за тази кражба са смешни.Гледах по телевизията в САЩ една внучка откраднала от баба си $1,800.За тази кражба 5 години пандиз тази сума е е една пенсия в САЩ.След пандиза я показаваха на интервю по телевизията.Какви страшни закони.Независимо че бабата се отказва от молбата в полицията прокуратурата продължава да я съди за кражба и то американка бяла.
25 Септември 2017 08:30
Малко им е, да.
Тия от "прокуратурата" са същите измамници. А другите, телефонните, си го правят и от затвора.
25 Септември 2017 11:37
Тия трябваше да влязат за по 8 години в затвора.Какво правите господа съдии, насърчавате ли ги тия измамници?
25 Септември 2017 12:07

Kole
25 Сеп 2017 08:30
Ще споделите ли как някой от споменатите ви е измамил, т.е., ако следваме легалната дефиниция на чл.209 от НК, ви е въвел в заблуждение или поддържал вече създадено у вас такова, с цел да набави за себе си или другиго имотна облага и да причини на вас или другиго имотна вреда?
25 Септември 2017 12:36
Proculus, бихте ли се споделил с личните си данни и месторабота за да знам кому споделям в открит форум тази информация?
А то някак несериозно ви се получава - хем искате конкретика, хем се криете зад ник.
25 Септември 2017 12:45
Помолих да разкажете случая, а не да идентифицирате някой. Ако аз съм "скрит" зад ник, вие как се подвизавате във форума, открито ли? Знам за един форумец, който посочи преди време имената си, уважаваната Дорис, за друг не знам, а то и правилата на форума го забраняват. Интересува ме случая, за да преценя съдържателността на твърдението ви, а не за да ви идентифицирам.
25 Септември 2017 12:55
Пак да запитам - кой сте вие, за да ви разкажа лично случаите или да очаквам преценката ви?
25 Септември 2017 15:08
Такива закони за изковали депутатите, по такива закони и правила съдят съдиите.
25 Септември 2017 15:25

Kole
25 Сеп 2017 12:55
А, това ли сте имал предвид? Отговорът е много елементарен. Аз съм форумник, който е заинтригуван от мнението ви и пита за фактите, които са ви дали възможността да формулирате същото, за да преценя дали да споделя визията ви относно посочените от вас измамници или да не я споделя. Ако вие сте привърженик на стрелбата с празни приказки във форума, това вече би било друг въпрос и мнението ви няма да ме интересува.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД