:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ неглижира скандала с роднинските назначения в Хасково

Делян Добрев се похвали, че неговите хора са отбор мечта
------------------
Трилърът около феодалното владение Хасково не произведе никаква реакция в ГЕРБ вчера. Нито премиерът Бойко Борисов, който е и лидер на партията, нито заместникът му Цветан Цветанов взе отношение по въпроса дали смятат за приемливи порочните практики с назначенията на депутата си Делян Добрев.

Абсурдът стана пълен, след като самият Добрев се опита да омаловажи случващото се, като отклони вниманието в посока на кмета Добри Беливанов. До онзи ден той представляваше премиерската партия в Хасково. Вчера Добрев обяви, че градът се управлява от БСП, която е превърнала в своя маша кмета. "БСП са превзели града. Всичките интереси са свързани с тях", отсече депутатът пред Нова тв. Казаното обаче няма нищо общо с действителното състояние на нещата, защото социалистите имат едва 2-ма свои представители в местния общински съвет, а ГЕРБ - 15, включително председателя Таня Захариева.

Безочливостта на самия Добрев постигна нови върхове, като представи кадруването си за нещо положително за общината. Близките му били "дрийм тийм (отбор мечта)" на Хасково. "Те са най-подготвените, имаха друга работа, взимаха по 3-4 пъти повече пари. Ангажираха се, защото имахме обещания към града, аз направих бомбастични обещания за 200 млн. лв. инвестиции. Те се изпълниха само за две години", обясни депутатът без излишна скромност. А Беливанов обвини, че не е свършил нищо за града, но не даде обяснение защо местната партийна структура на ГЕРБ и той самият чакаха толкова дълго, за да оттеглят доверието си от Беливанов.

Нападките, че създавал роднинско-приятелски кръг в общината, Добрев обяви за политическа акция на БСП. "Създава се един изкуствен скандал, с който да прикрият друг - че в последните 2 г., особено през последната, те (от БСП) буквално вербуваха кмета на Хасково чрез луксозни екскурзии от един техен близък бизнесмен - Иван Стаматов", обяви Добрев. Но сам се изпусна, че информацията му за съвместното пътуване на Беливанов и Стаматов в Монако и Кан всъщност идва от медии. Самият бизнесмен отрече пред сайта "Епицентър", че е на екскурзия заедно с кмета, и дори, че има сключени договори с общината, както твърдят от ГЕРБ. Къде е самият Беливанов, остава неясно, тъй като в сряда кметът удължи отпуска си до днес.

ГЕРБ продължиха с опитите да намалят до минимум щетите от скандала чрез няколко оставки, първата от които е на секретаря на общината Биляна Димитрова, чийто кум е Добрев. Нейният съпруг Георги Димитров е председател на районната избирателна комисия в Хасково от края на 2016 г. насам. Поста си напусна и шефът на финансовата дирекция на общината Росица Гаргова. Тя е първа братовчедка на Добрев, а съпругът й Даниел Гаргов е член на общинския съвет и оглавява неговата комисия по бюджет и финанси. Димитрова и Гаргова отрекоха да са получили нареждане от ГЕРБ да хвърлят оставки. И посочиха като повод невъзможността да вършат работата си при създалата се обстановка. "Изчаквах кметът Добри Беливанов да се върне от луксозната си почивка, но той безотговорно си удължи отпуска. Не искам името ми да се използва в политически коментари", заяви Димитрова, цитирана от сайта haskovo.info.

На 25 септември напуснаха постовете си зам.-кметовете Евгени Консулов и Милена Трендафилова. Консулов е бивш съученик и кумец на Делян Добрев, а майка му Лилия Консулова е общински съветник. Депутатът се познава от училище и с Трендафилова. Към приятелския кръг се причислява и шефът на общинския съвет Таня Захариева. Тя бе избрана за депутат от ГЕРБ през 2014 г. с преференции, но се отказа от спечеленото място. В замяна бе компенсирана с шефското място в държавното предприятие "Булгартрансгаз", на което Добрев бе принципал като министър в първия кабинет "Борисов".

-----------ОБВИНЕНИЯ

Делян Добрев прехвърли на БСП обвиненията, че неговият кръг се опитва да присвои обществените поръчки в Хасково. Става дума за свързваната с Даниел Гаргов "Еко Традекс Груп", която има договори за крупни суми с общината. Според депутата обаче Гаргов имал само "косвено участие" във фирмата, а мажоритарният й собственик бил "червеният полковник Величко Минев, менторът на покойния Димчо Михалевски". Добрев заяви и че вторият в хасковската листа на БСП за миналите парламентарни избори Николай Динков също имал спечелен договор за саниране на блок.
41
8179
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
41
 Видими 
28 Септември 2017 19:31
Дрийм тиймът на Добрев в Хасково се разпада. Дъжд от оставки
Оставките на внедрените близки, роднини и познати на депутата реално започнаха още преди три дни
http://www.mignews.info/drijm-tijmat-na-dobrev-v-haskovo-se-razpada-dazhd-ot-ostavki/
28 Септември 2017 19:33
Имахме си Костовград, сега си имаме Добревград.

Приемственост между поколенията?

28 Септември 2017 19:37
ГЕРБ, какво да правиш... Той нали се крепи...
28 Септември 2017 20:09
Туй лайно (Пардон!) много ме дразни. И Цецо, и Цеца, и Караянчева, и артилеристката. И БХ естествено.
28 Септември 2017 20:16
ГЕРБ са типичната мутро-мафиотска-шуробаджанашка партия. Мисля, че само твърдото герберастко ядро вярва в Св. Бойко и Неговите Апостоли.
Единствената причина ГЕРБ да са на власт е това, че и останалите партии са същите боклуци като герберастите. Но при появата на следващия "Спасител в ръжта" Св. Бойко ще последва Сектата на Костовистите от Седмия ден и Н. В. Симеон Втори - у канало.
Единственото, което искам, е утичането на герберастията да вдигне малко нивото на гражданското общество в България. А, да... Да живее България!
28 Септември 2017 20:21
Поръчкова статия, липсва дори минимален журналистически обективизъм.
28 Септември 2017 20:26
Поръчкова статия, липсва дори минимален журналистически обективизъм.

ъхъ, а сега дай нещо за куфарчетата ф Швейцария.
28 Септември 2017 20:40
Делян Добрев се похвали, че неговите хора са отбор мечта


Които обичат много суджук.... или квото дадат; само да е на аванта.

Във всеки град е така- ГЕРБ-МАФИЯ.

28 Септември 2017 20:43
Поръчкова статия, липсва дори минимален журналистически обективизъм.


Ако имаше дори малко обективност у медиите изобщо, щяхме да четем призиви за революция, а не кво бил неглижирал оня, дето по принцип неглижира всичко.
28 Септември 2017 20:56
Я Вуте от Граово да каже кой е поръчителя на статията? А и дори да е поръчкова статията, дали е истина написаното в нея, а Вуте?
28 Септември 2017 20:59
Поръчкова статия, липсва дори минимален журналистически обективизъм.

Ето линк към още две поръчкови материала:
100 млн. поръчки за родата на Д.Добрев http://19min.bg/news/8/92878.html#92878
Един литър боза Стефан Северин http://pogled.info/bulgarski/edin-litar-boza.89625
28 Септември 2017 21:06
Одобрявам тактиката на БСП да отстрелва поединично посраните (Пардон!) гербаджийски мекерета. Да свърши и БСП нещо полезно за България.
28 Септември 2017 21:10
Han
28 Сеп 2017 19:33
Мнения: 16,036
От: Bulgaria
Имахме си Костовград, сега си имаме Добревград.

Приемственост между поколенията?

Ами да! Имаме връщане към период от историята на човечеството - родово -общинният строй. Община Хасково и т.н., само че родовете са определени по партиен признак, а не по някакви достойнства. Така се създава временна привилиегирована прослойка по нашата мамковина. Ама за съжаление и тези родове просперират от ден до пладне и други ги изместват. Всичко тече, всичко се изменя.
Те това е!
28 Септември 2017 21:12
Както казва Радой Ралин в "Саморасляци" : "Шушумига пък намига и със сляпото око."
28 Септември 2017 21:43
Неведнъж в този форум съм писал че съм безпартиен, никъде не съм твърдял че в ГЕРБ са светци но всеки мислещ ще забележи че тази статия не е обективна.Разбира се ако я прочете цялата а не само заглавието.
28 Септември 2017 21:52
И кое не и е обективното на статията, ве отчаяни гербере Вуте?

Да не би да искаш да кажеш, че има още роднини на Делянчо в общината в Аскуу?

Ето и Цецо даваше "интервю"/зле скалъпена пропаганда по БНТ и женицата само дето не му направи свирка пред камерите.
28 Септември 2017 21:56
на тактическо ниво препоръчвам не поединичен отстрел, а залп на РСЗО, зарин, повечко напалм и многократно въздействие с ТЯО на площ. дулбока оран, раундъп и посипване с пласт морска сол. Пак не съм сигурен дали мерките не са козметично-палиативни, но все пак съм хуманист.....и ако видите гербава калинка-бой с налума!
28 Септември 2017 22:29
Браво "СЕГА" !
Неглижира ? Не ! Той пулсира в задните части на ГЕРБ.
28 Септември 2017 22:37
Кайзере, ти ги довърши, изличи ги, ва. Браво! Има патриоти още.
28 Септември 2017 22:42
Добрев научил за екскурзията на кмета и бизнесмена от медиите, значи лъже.Бизнесмена казал пред сайта "Епицентър" че не е вярно, значи казва истината.Кмета го няма, но той е отпуска която си е продължил сам...Щирлиц може само да развърже този възел.
29 Септември 2017 07:59
Интересно, и другаде ГЕРБ залпира по кмет, и то "в интереса на бизнеса" - заради противостоенето му на искането на 100 години съществуващия площад, няколко пъти пренастилан, но почти запазил площта си, да се поставят кафенета, уж преместваеми, със зимни летни градини, че да се пуши в тях. Пушач съм, ама пък чак такава грижа за човека ... Пак в този другия град предишният председател на общ. съвет рече, че ГЕРБ е новата БКП, беше преди две години, пред избори. Пък и в по-старата генерация много гербарии са били членове на кърмилицата. Интересно какъв е произходът на средната и младата генерация. Все от кауни ли произлизат? Или ние сме кауните, байовците и баламите, които сами си избират пътищата, магистралите и са залутани по тях.
29 Септември 2017 08:11
Пред кметството на Аскуу камери , журналисти, коли , сателитни чинии. Очакваме шоу.
29 Септември 2017 08:45
Vute Graovski
28 Септември 2017 20:21
Поръчкова стати

Прав си Вуте. В поръчката не е влизало изясняване до дупка - КОЛКО МИЛИОНА са отвлекли Дилянчи и компания и КОЛКО ОТ ТЯХ са отишли както в джоба МУ, така и в партийната касичка.
29 Септември 2017 08:48
Пред кметството на Аскуу камери , журналисти, коли , сателитни чинии. Очакваме шоу.
Очакваш, ама ще има да чакаш. Корумпираните медии така смекчиха скандала, че Делян Добрев изглежда като герой и аха тълпи от хасковлии със сълзи на очи да го помолят да им стане кмет, въпреки всичко. И както в съседния Димитровград, където Иво Димов с фалшивата диплома може и да стане.

А ГЕРБ ще продължи да се бори с корупцията, да се бори, да предлага антикорупционни закони, да създава нови агенции за борба с корупцията.
29 Септември 2017 09:06
Калинката-дилянка яко е нацвъкала общината. А както се оказва се от картинката не само общината!
29 Септември 2017 09:37
29 Септември 2017 09:57
Както казвах, ГРБ е най- типичната клиентелистка партия. За нея гласуват хората които покрай ГРБ имат служби, щото не стават за истинска работа, и такива които участват в схеми с истински голени пари. Ресурсът обаче очевидно е по- малък от зяпналите за лапане усти и започнаха вътрешни борби.
29 Септември 2017 10:21
Що се отнасяте толкоз негативно към "тез убави ора"? Ми капитализъм е, пазарно общество, всеки се старае да се реализира, независимо от начина. Целта оправдава средствата.
Айде сега закони, конкурси. Ми, немой така, законът спъва "инициативата", пречи на просперитета.
29 Септември 2017 10:33
надеждата ми е в Далавери Симеонов да разкрие кой е променил офертите за доставка нва Варовикhttp://www.desant.net/show-news/41511 target=_blank id=url>Натисни тук , щото пак ще излезе свързани с някои от http://www.segabg.com/pic/12582/874176-l.jpg. Като надуши нещо и не получи Далавери е като питбул, а за ТЕЦ2 има сантименти покрай Гамизов нали му беше съветник.
Иначе в Аскову сеира е за 3 дни . Но гербаджиите на следващите избори ръка в общината няма да хванат.
29 Септември 2017 10:34
Всичко е национален капитал, дет' се вика.
29 Септември 2017 10:34
.
29 Септември 2017 11:02
В една съседна "медия" хората на Дилянчи в един глас твърдят, че по назначенията им не е имало КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ.
ПРАВИ са.
Всички са имали един общ интерес - да отмъкнат колкото се може повече от осигурените от Дилянчи около 200 МИЛИОНА.
Един е бил по рушветите, друг по поръчките, трети по възлагането им и т.н.
На това му се вика ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА.
29 Септември 2017 11:06
По начало като видя муж с такива джуки, ставам подозрителен.
29 Септември 2017 12:00
Вчера по Дарик, след новините в 18:00 ч. слушах няколкоминутно поръчково (по Вуте) включване. Добрев бе в бяло, всичко се хвърляше по кмета. Има баланс, един вид...
И към Казуса - Батката и да отиде в канала, ще си живее охолно, а и родата поколения наред. Освен ако няма Пениуайз в тоя канал...
29 Септември 2017 12:09
Отбор мечта е този отбор, който оправя своя живот като мечта, оправя и живота на роднините си, който също заприличва на мечта.
А за живота и мечтите на обикновения човек без връзки, ами да умира, сега него ли ще го мислят гербероподобните /и всички останали партии./
Има една много хубава приказка:
Всяка дейност, оставена без контрол, се изражда в извращение !!!
29 Септември 2017 12:29
Мисля, че само твърдото герберастко ядро вярва в Св. Бойко и Неговите Апостоли.
/Казуса/
29 Септември 2017 12:32
А Вуте гледа дадена схема-снимка и твърди,че "те такова животно нема!"Ни'квъ обективност,значи!
29 Септември 2017 12:34
Както на Живков неговите "апостоли" му бутнаха камбанарията,така и на Борисов,ама по-бързичко се случват нещата-то пък лакомията винаги е била лош съветник.
29 Септември 2017 18:52
Бай Драгане, може да си от Хасково, но явно не вдяваш, с извинение. ssstto е прав. Всичко ще се замаже и забрави. Бай Онуй жертва само дребни пешки, извън областните центрове. Или нещо, което го касае лично. А този случай не е такъв. За съжаление...
29 Септември 2017 19:19
Ха, ха, ха ....
"Водата била мокра!"
А, в София, а във Варна, а в Пловдив?
29 Септември 2017 19:28
Да сринем боковщината! Да се готвим за лелеяните им избори догодина. Някои сме готови винаги де. Да разкараме простотията далеч! Ще спра до тук.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД