:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

СНИМКА: БГНЕД
Малко преди 5 ч в сряда сутринта бе взривен поредният банкомат в столицата - в кв. "Редута".
Пореден банкомат беше взривен

в сряда сутринта в кв. "Редута" в София. Извършителите са използвали бутилки със сгъстен въздух или газ под налягане. По първоначални данни в устройството е имало около 60 000 лв., съобщи БНР. По информация на МВР живеещите в кооперацията, в чийто приземен етаж е бил инсталиран банкоматът, чули гръм. "Това не е измислено в България. Западноевропейските страни са имали такъв проблем преди няколко години. Най-вероятно там е почерпен опитът. Проблемът е, че средствата, които се ползват за извършване на тази престъпна дейност, са общоопасни и могат да нанесат травми на хора, ако има в близост", каза главният секретар на МВР Младен Маринов.



Двама полицаи са заловени да крадат

- единият яке от мол, а другият - дърва, съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Той каза, че нямало как при 47 000 души на щат да няма "гнили ябълки". "Хората се изкушават, променят манталитета си", каза той.



Величка Цанова е номинирана

от колегите си за участие в конкурса за председател на Софийския градски съд (СГС). От 75 присъстващи на общото събрание на съда с право на глас за нея са гласували 61 съдии. Гласове против е нямало, а 14 са се въздържали, съобщиха оттам. Цанова веднъж вече е била претендент за шефското място в СГС, но тогава загуби надпреварата от семейната приятелка на Цветан Цветанов Владимира Янева. Засега е ясно, че конкурент на Цанова ще бъде гражданският съдия Евгени Георгиев. Номинации могат да се правят до понеделник.



Делото за източването на КТБ е насрочено

за 13 декември, съобщиха от специализирания съд, където ще се гледа процесът. Съдия ще е Виржиния Петрова. Бившият шеф на фалиралата банка Цветан Василев е обвинен като лидер на организирана престъпна група, източила банката. Според прокуратурата това се е случило главно чрез кредитиране на свързани фирми и фактическо изнасяне на пари от трезора. Изнесените пари са били съхранявани в мазето на централния офис на банката на пл. "Гарибалди" в столицата, твърди прокуратурата. Оттам били изнесени близо 206 млн. лв. в различна валута. Освен Василев подсъдими по делото са още 17 души.
1
765
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
08 Ноември 2017 19:06
Проблемът е, че средствата, които се ползват за извършване на тази престъпна дейност, са общоопасни и могат да нанесат травми на хора, ако има в близост

Да се смееш ли, да плачеш ли?
Значи няма проблем, че всеки Божи ден взривяват/тарашат банкомати?! Няма проблем с организираната престъпност (вероятно не един бандит го прави)?! Няма проблем с крупните суми (които най-вероятно се изписват върху задните части на обикновените клиенти?! Няма проблем, че почти всички населени места са обект на беззащитни посегателства?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД