:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 88
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЦСКА-София" и "Локо" (Пд) ще играят по 2 мача без публика

От гостуващия тим и от прокуратурата обявиха, че руснаци са провокирали сбиванията
СНИМКА: ЮТЮБ
Лидерът на фенското сдружение "Ред Енимълс" Иван Велчев-Кюстендилеца очевидно е преминал от защита в атака и налага с колан изпречил му се човек, разпознат от пловдивчани като администратора на "Локомотив".
Дисциплинарната комисия към БФС наказа "ЦСКА-София" и "Локомотив" (Пд) да играят следващите си две домакинства пред празни трибуни заради инцидентите от неделния им мач в Пловдив. Към края на I полувреме фенове на двата тима нахлуха на терена и се сбиха, а двубоят беше прекратен за около 20 минути.

Първоначалното решение на комисията е за лишаване от домакинство, но по традиция е заменено с мачове при закрити врата. Това означава, че "ЦСКА-София" ще играе без публика срещу "Септември" (Сф) в четвъртък и срещу "Берое" на 10 декември, но ст. "Българска армия" ще е отворен за фенове за 1/4-финала за Купата с "Лудогорец" (14.XII). "Локомотив" пък ще е наказан срещу "Верея" (5.XII) и "Пирин" (17.II), обаче градското дерби с "Ботев" от 23-тия кръг (24.ХII) ще е пред публика.

За двата клуба има и глоби - за "Локомотив" общо 14 000 лв., а за "ЦСКА-София" - 14 300. Санкции за хулиганите ще има и от правораздавателните органи. Арестувани са общо 11 души. Според Атанас Илиев, говорител на пловдивската районна прокуратура, са образувани 4 наказателни производства. Те не са срещу конкретно лице, а: за повреждане на заграждение на стадиона; за хулигански действия, отличаващи се с особена дързост и цинизъм; за нанесени телесни повреди - както на граждани, така и на длъжностно лице, охранител от фирмата, охранявала спортното събитие.

Вчера привечер бяха гледани мерките за неотклонение на 9 от задържаните, които ще получат административни наказания. Другите двама също ще получат наказания по Закона за опазване обществения ред при спортни мероприятия.

Всъщност бързото влизане на полицията на стадиона помогна за озаптяването на най-агресивните ултраси и предотврати по-сериозни последици. Дотогава мачът се охраняваше от частни гардове.

От "ЦСКА-София" се оплакаха, че капитанът Божидар Чорбаджийски и бразилският халф Рафаел Енрике са били нападнати от съперникови фенове, наплюти и блъскани. Имало е и атака към други официални лица от клуба, включително и срещу ръководството, на което фен на "Локомотив" тръгна да налита в ложите, но бе задържан.

Позицията на "ЦСКА-София" е, че случилото се е провокация на домакините, чиито най-крайни привърженици били организирани предварително и чакали да нахлуят по даден знак. От клуба дори посочиха, че фенове на "Спартак" (Москва) са били инициатори, като дразнели агитката на гостите. "ЦСКА-София" дори изрази недоволство, че "Локомотив" не е получил по-тежка санкция като домакин и организатор на мача.

"Сбиването е било провокирано е действията на руски гражданин, привърженик на "Спартак" (М) и поканен на мача от ФК "Локомотив" (Пд). Все още няма данни той да е криминално проявен", каза вчера Румяна Зайкова-Калеева зам.-районен прокурор на Пловдив.

"Един от задържаните общо 10 българи е обявен за издирване от Чешката република за извършено там престъпление - кражба. Той ще бъде предаден на чешките власти за търсене на наказателна отговорност срещу него", уточни пък директорът на ОД на МВР - ст. комисар Атанас Илков.

Версията за чужденците провокатори е първи изказа лидерът на агитката на "ЦСКА-София" Росен Петров-Животното. Той дори посочи, че руският ултрас Максим Тук е бил главният провокатор. След мача само бе обявено, че сред задържаните има и двама руски граждани. Оказа се, че те са имали журналистически карти и затова са били допуснати от охраната до терена, след което са се приближили да провокират до публиката на гостите.

От друга страна, вторият тартор на "червено-бялата" агитка - Иван Велчев-Кюстендилеца, бе от най-дейните в безредиците. Има го запечатан на кадър как удря с колан администратора на "Локомотив". Именно Велчев се яви на търга за емблемата и останалите активи на ЦСКА на 30 май в Кърджали и подаде от името на "Ред Енимълс" оферта за 8 млн. лв., която се оказа и печелившата.

Феновете на "Локомотив" също представиха своята гледна точка и отрекоха да са провокирали насилието. Те питат защо не са предприети мерки, когато агитката на "ЦСКА-София" започна да кърти оградата, и защо лица, участвали в боевете, не са арестувани, а съпроводени обратно до сектора си. Пловдивчани също смятат, че провокация е имало, но тя е била подготвена предварително от феновете на гостуващия отбор.
СНИМКА: ПЛОВДИВ НЮЗ
На снимката са видни част от щетите по оградите в сектора за гостуващи фенове, като "ЦСКА-София" трябва да плати ремонта.
СНИМКА: ПЛОВДИВ НЮЗ
При безредиците е използвана военна димка, за което "ЦСКА-София" е глобен с 1000 лв.
11
1436
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
28 Ноември 2017 05:22
Един от арестуваните за мелето на "Лаута" по време на вчерашния мач Локо (Пловдив) - ЦСКА, е добре познат на органите на реда. Нещо повече - той е обявен за международно издирване поради кражба.
Новината съобщиха от прокуратурата, а също така добавиха, че въпросното лице ще бъде екстрадирано и предадено на чешките власти.

От прокуратурата добавиха, че продължават да събират доказателства по случая..

Изненада, имало престъпник сред задържаните, търсен от чешките власти....Сигурно е от агитката на локото, в противен случай всички медии щяха да пишат за престъпника в червено.
А прокуратурата за да събере още доказателства да разпита дежурния на мача, при него всички са се оплакали , освен Енрике, защото не знае български
28 Ноември 2017 08:54
Вчера го писах, пак ще го напиша - за няколко домусови сребърника ръководството на льоко рискува живота на много хора. За няколко домусови сребърника, льоко продаде собствените си хора - бити и унижени от 10-15 ЦСКА-ри на собствения им стадион. Ами ако беше слезнал целия сектор с гостуваща агитка, а не само 10-15 човека??? То не е като да мяташ бомби в сектор с хора от безопасно разстояние.
28 Ноември 2017 11:05
Аз видях общо 8:0 цесекаря!
28 Ноември 2017 11:13
вьеф, на кой му пука ти какво си видял? всички знаем, че ти си кривоглед .
На хандбал ходи ли? май те видях по телевизора.
28 Ноември 2017 11:52
Башнезадоволеният, големи биячи се извъдихте...
Георги Димитров за мелето в Пловдив: Тези не могат и да се бият, драскаха се като малки деца
28 Ноември 2017 11:59
Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Чавдар Цветков, пременен в синьо яке, посрещнал треньора на ЦСКА Стамен Белчев в тунела на "Лаута" с думите: "Айде, Ловеч, не се обяснявай!".
Това вбесило Белчев и Кирил Динчев, който му се води помощник. Двамата тръгнали към Цветков, който и за секунда не трепнал.

И тия големи "биячи"!
28 Ноември 2017 12:56
ЦСКА-София, този толкова обичан клуб, да играе домакински мачове без публика е много лошо наказание.
28 Ноември 2017 13:54
ve__, вас не е необходимо да ви наказват, за да го постигнете
28 Ноември 2017 13:59
ve__, вас не е необходимо да ви наказват, за да го постигнете

Ами това е разликата между нас и вас. Ние не чакаме да ни наказват (и в случая на Башито, статистика и др. - после да квичим). Самите ние наказваме. Дано разбереш този път, Force.
28 Ноември 2017 15:55
Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Чавдар Цветков

И това леке се излага като кифладжия. Падна на нивото на фенските заяждания...
28 Ноември 2017 17:50
Този с татуировките, сигурно е Башнезадоволеният? (снимка: натиснете тук)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД