:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 423
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Държавата вече официално ще плаща 4 опита за инвитро

От три на четири се увеличава броят на процедурите, които финансира Центърът за асистирана репродукция, гласят промени в постановлението за създаване на центъра, приети вчера от правителството. Първоначално премиерът Бойко Борисов обяви през пролетта, че инвитро процедурите ще се плащат без лимит, но после се оказа, че все пак такъв ще има, но ще се увеличи броят на безплатните опити.

Промените влизат в сила от началото на 2018 г., а за целта бюджетът на фонда е увеличен с 9 млн. лв.

За пръв път са предвидени и четири ембриотрансфера на замразени ембриони, което досега не се финансираше от фонда за инвитро. На практика по този начин ще бъде удвоен броят на опитите до 8.

Сроковете за получаване на заповедите за одобрение на кандидатстващите двойки се съкращават от досегашните 10-12 месеца на 2-3 месеца, съобщават от МЗ. Освен това данни за успеваемостта на лечебните заведения, както и на времето за чакане за включване в процедурите, ще бъдат публикувани на страницата на фонда. Досега такава практика нямаше.

Занапред фондът ще може да прави и самостоятелни проверки на клиниките, с които работи, а директорът ще може, освен да прекратява договор с лечебно заведение, и да налага финансови санкции при констатирано нарушение.
750
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД