:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 56
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Връткат ни

Ти, читателю, понеже си любопитна муцуна, веднага ще попиташ "Кой?", като видиш заглавие като горното. На нас ни се струва обаче, че въпросът трябва да е "защо", а не "кой". Но нека първо видим за връткането, дали е така, или ни се струва само. Всъщност темата я подхвана вицепремиерът Симеонов, патриот и родолюбец. "24 часа" пише - "извъртели Симеонов", а "Стандарт" пък го цитира - "Пак ни извъртяха". Поводът са концесиите, които с поправка в закона остават в компетенциите на Минтуризма. Симеонов, от страна на "извъртяните", се жали, а редом Цветанов, вероятно от страна на "извъртачите", казва мъдро: "убеден съм, че националните интереси ще бъдат над всичко останало". Ние мислехме, че ако някой те врътка, то трябва да се дръпнеш. Освен ако не ти е приятно. Симеонов обаче и другите родолюбци не се дърпат. Ерго - или им е приятно, или и те връткат на свой ред това-онова.

В "Труд" - божем на друга тема, ама в унисон с горната звучи пожеланието на вицепрезидента Йотова: "Нека повече не създаваме две Българии". Възприемаме го така: "Всеки да врътка на воля каквото докопа", за да има единение и сила. За жал призивите са едно, а действителността друго. Според "24 часа" 53% от българите ще могат да похарчат най-много 150 лева за празниците - за подаръци, храна и всичко, а всеки пети ще кара без подаръци, щото няма пари. Пък според "Стандарт" Комисията за енергийно и водно регулиране щяла да намали малко увеличението на водата, след като хората изпищяха. И след като от омбудсмана изнесли, че "КЕВР манипулативно използва числата в интерес на ВиК операторите". И голямо намаляне пада!

Тоест връткането изглежда безкрайно. Дойде му времето да кажем защо правилният въпрос е "защо", а не "кой". И ни се струва, че знаем. Връткат ни, защото ни мързи да проучим защо се клати пейзажът. Ние мислим, че е така, защото духа вятърът на промяната. А то било, защото се клатим - от нечие чуждо удоволствие.
1045
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД