:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съперникът на Димитров: Обичам да играя срещу най-добрите в света

Българският тенисист стигна 1/2-финал на двойки, преди да стартира на сингъл в Бризбейн
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Австралиецът Алекс де Минор изразява бурно радостта си след победата над поставения под №4 Милош Раонич (Кан) с 6:4, 6:4 във II кръг в Бризбейн.
Шампионът от 2017 г. и поставен под №1 в схемата Григор Димитров започва защитата на титлата си в Бризбейн (Авл, $468 910). Днес около обяд третият в световната ранглиста ще се изправи срещу участващия с "уайлд кард" представител на домакините Джон Милман в мач от II кръг на турнира. Двубоят е втори в късната сесия на централния корт "Пат Рафтър Арина", която започва в 11 ч. наше време със срещата от женската схема между Кая Канепи (Ест) и Каролина Плишкова (Чех).

Това ще е вторият мач в съперничеството между Димитров и Милман, като австралиецът води с 1-0 след успеха си с 6:3, 6:4 в квалификациите за "Чалънджър" в Нотингам (Анг) през 2010 г. "Предполагам, че Григор ще бъде доста нервен заради този факт", коментира с усмивка 28-годишният Джон, понастоящем №128 в ранглистата на АТР.

В сериозната част от очакванията си за двубоя Милман заяви: "Доста голямо напрежение е да играя у дома, защото искам да се представя добре. Но в същото време обичам да играя пред моето семейство, приятелите ми и прекрасната публика в Куинсленд, която има дава страхотна подкрепа. Надявам се да накарам хората от Бризбейн да се гордеят с мен и заедно да направим още едно незабравимо представление. Обичам да тествам себе си срещу най-добрите играчи в света, защото срещите с тях са една награда."

Още преди дори да е започнал участието си на сингъл, Димитров се класира за 1/2-финалите в надпреварата на двойки. Българинът и партньорът му Райън Харисън (САЩ) надиграха във II кръг австралийския дует Ник Кириос и Мат Рийд със 7:6 (2), 7:6 (3). В спор за място на финала Димитров и Харисън ще се изправят утре срещу водачите в схемата Хенри Континен (Фин) и Джон Пиърс (Авл), които сразиха Милман/Матю Ебдън с 6:4, 6:3.
646
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД