:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 325
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Албания проваля европейското по щанги

Албанската федерация по вдигане на тежести отказа да проведе европейското първенство за мъже и жени, което трябва да започне на 26 март в Тирана, съобщи специализираният портал polska-sztanga. Той допълва, че континенталната централа (EWF) спешно търси нов домакин, но времето е малко и най-вероятно шампионатът ще бъде отложен за по-късно тази година.

Основната причина за отказа са сътресения в самата албанска федерация, чийто шеф Елез Гьоза подаде оставка в петък след новината, че световната вицешампионка в кат. 69 кг Ромела Бегай е дала положителна допингпроба за стазолол на първенството в Анахайм (САЩ) през ноември и е дисквалифицирана. За Бегай (31 г.) това е второ допингпровинение и тя вероятно ще бъде наказана доживот.

"Такава ситуация е рядкост - домакин на голямо събитие да се оттегли два месеца преди това. Ще търсим решение на проблема", коментира лаконично генералният секретар на EWF Хасан Аккуш (Тур).

Именно Турция (Анталия) бе оригиналният домакин на Евро`18. След като световната централа (IWF) обаче отстрани за по 1 година (до есента на 2018-а) 11 федерации (9 от Европа и 2 от Азия), включително турската, страната се отказа от провеждането на първенството. Даже някои централи като руската (също сред наказаните) поискаха Евро`18 да бъде отложено за късната есен, за да са изтекли наказанията. EWF отказа и обяви, че приема кандидатури за друг домакин. Получи две - от Швеция и Грузия, но в последния момент направи странен ход и избра Албания, която сега се отказа. Така изглежда твърде вероятно Евро`18 все пак да бъде отложено за есента, когато наказаните 9 европейски централи ще имат право да участват.
786
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД