:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лондон ще събира такса от 82 евро от европейците да останат

Великобритания може да наложи административна такса от 82 евро на европейците, които кандидатстват за пребиваване на Острова след Брекзит, твърдят източници от ЕК, цитирани от в. "Гардиън". Брюксел, в лицето на шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, вероятно ще приеме това условие, посочили източници на вестника от европейска страна. Една от идеите е на първо време парите за таксите да дойдат от европейския бюджет. Желаещите да останат във Великобритания европейци ще трябва също така да докажат, че са живели легално поне пет години там, и да нямат криминално минало.

Поне 28 от общо 73 места, заети в момента от британски депутати в Европейския парламент, ще бъдат преразпределени сред оставащите 27 държави - членки на ЕС, реши Kомисията по конституционни въпроси към Европарламента, цитирана от "ИЮ Обзървър". За България няма да има промяна в броя на депутатите, които в момента са 17. Франция, Испания, Италия и Холандия ще спечелят най-много места, решиха членовете на комисията с 21 гласа "за" и четири "против". Преразпределението ще се прилага след парламентарните избори през май 2019 г., два месеца след края на двегодишния преговорен период за Брекзит между Великобритания и ЕС.
1012
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД