:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СЕМ не посмя да излезе с позиция за натиска в БНТ

Съветът за електронни медии (СЕМ) не взе страна в спора между програмния шеф на БНТ1 Емил Кошлуков и екипа на "Денят започва с култура". В понеделник водещите се оплакаха от натиск от Кошлуков по отношение на това кого канят и какви въпроси задават.

Въпреки че в социалните мрежи се появиха призиви регулаторът да изрази позиция по скандала, председателят София Владимирова повтори няколко пъти вчера, че по закон съветът няма право да се меси в програмната политика на обществената телевизия.

Въпреки това Мария Стоянова от СЕМ заяви, че обществото очаква позиция от тях, но въпросът бе отклонен и не се прие конкретен текст. Вместо това съветът реши да изгледа цялата програма на БНТ1 за месец назад и след 2 седмици да обяви резултата. Мониторингът трябва да изясни дали предаванията в основния канал на обществената медия спазват плурализма и представят всички гледни точки. Ще се наблюдават както "Денят започва с култура", така и останалите информационни блокове, сред които "Още от деня", в което водещ е Кошлуков. След това наблюдението ще продължи още месец.

"Целта е да можем да говорим на база на данни, а не на някакви субективни възприятия", обясни Иво Атанасов от СЕМ. Не стана ясно обаче по какви критерии ще се преценява дали гостите в студиото представляват всички гледни точки и как ще се преценява кой от коя политическа сила е, при положение че в много случаи събеседниците се канят в качеството им на експерти, а не заради партийната им принадлежност.



ГАРАНЦИИ

Шефът на БНТ Константин Каменаров заяви, че рубриката "Денят започва с култура" няма да бъде свалена от екран, дори да не удвои рейтинга си за две седмици, както иска Кошлуков. Каменаров нарече предаването "безценно" и заяви, че лично е дал гаранции на екипа "за свободност". "БНТ е най-свободната телевизия в България, гарантирам ви, че при нас няма никакви списъци, забранени гости и теми", заяви той. Генералният директор призна все пак, че с водещите е обсъждано предаването "малко да се динамизира", като екипът сам поел ангажимент да представи концепция как да стане това.
2
1190
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
24 Януари 2018 08:36
Каменаров нарече предаването "безценно" и заяви, че лично е дал гаранции на екипа "за свободност". "БНТ е най-свободната телевизия в България, гарантирам ви, че при нас няма никакви списъци, забранени гости и теми", заяви той. Генералният директор призна все пак, че с водещите е обсъждано предаването "малко да се динамизира",
24 Януари 2018 09:00
Най-лесно ще се динамизира, ако водещите се движат, сменяйки последователно тичане, подскоци и патешко ходене.
Денят ще започва с физкултура, както си му е реда.

СЕМ не трябваше ли да гледа телевизия и без да е сезирана?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД