:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Вожняцки спечели титла и бонус в Мелбърн

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Каролин Вожняцки вдига тост с шампанско по време на шампионската си пресконференция в Мелбърн.
Каролин Вожняцки е новата шампионка от Откритото първенство на Австралия при жените, след като спечели финала срещу световната №1 Симона Халеп (Рум) със 7:6 (2), 3:6, 6:4. 27-годишната датчанка от полски произход за първи път печели трофей от Големия шлем, като същевременно спря румънката да направи същото.

Вожняцки си извоюва и бонус, тъй като успехът в Мелбърн я изкачи отново на върха в ранглистата. Тя за първи път стана №1 на 11 октомври 2010-а, а за последно бе лидер на 29 януари 2012-а. Точно 6 години по-късно тя пак е водач и по този начин постави рекорд за тенисистка, върнала се на върха след най-дълъг период. За Вожняцки това ще е 50-а седмица като №1.

Вожняцки взе и най-голямата премия при дамите - $3.24 млн., докато за Халеп останаха $1.62 млн.

"Гласът ми трепери. Никога не плача, но това е много емоционален момент - искам да прегърна купата - каза Вожняцки. - Бях страшно нервна преди мача, защото ужасно много исках да спечеля. Мечтая за този момент от 7-годишна, поздравявам и баща си (б.р. - Пьотр Вожняцки е и неин треньор). Съжалявам, че трябваше да спечеля днес, но съм сигурна, че ще имаме още много мачове в бъдеще с Халеп. Невероятен мач, невероятна битка."

Халеп пък е била приета в болница веднага след финала, за да получи първа помощ срещу дехидратация. Мачът се игра при температура около 30 градуса и влажност близо 60%. Румънката е била с повишено кръвно налягане и пулс, заради което е прекарала нощта под лекарско наблюдение.
783
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД