:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 467
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Времето

В БЪЛГАРИЯ

Днес в равнинната част на страната ще се задържи предимно облачно, на места мъгливо. Разкъсвания и намаления на облачността ще има в следобедните часове. Над планинските райони ще е предимно слънчево. Дневните температури слабо ще се повишат, максималните ще са между 6° и 11°, в София около 6°. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 23 мин. и залязва в 17 ч. и 59 мин. Продължителност на деня: 10 ч. и 36 мин. Луната в София изгрява в 07 ч. и 46 мин. и залязва в 18 ч.и 38 мин. Фаза: един ден след новолуние. Най-ниската температура на тази дата в София е измерена през 1909 г. минус 17°, а най-високата през 2016 г. 20.3°. Най-ниската температура на тази дата в Пловдив е измерена през 1909 г. минус 17.3°, а най-високата през 1958 г. 21.2°. Най-ниската температура на тази дата в Плевен е измерена през 1911 г. минус 25.3°, а най-високата през 2016 г. 22.8°.
Атмосферното налягане е по-високо от средното за февруари, ще продължи да се повишава.



Пункт Вд Пл Рс Вн Сф Пд Бс Сан Кж Сил ВТ
Символ 2 5 5 2 2 2 2 8 2 5 2
Макс.Т 11°


В ПЛАНИНИТЕ

Ще е предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.


Пункт Макс.Т°C Символ
1200m 8
2000m -3° 8


В ЕВРОПА

Краткотраен дъжд ще превали в северозападната половина от Пиренейския полуостров, на места в Централна Франция, както и в Ирландия. Над останалата част от Западна Европа и в Италия ще преобладава слънчево време. Над Централна, Северна и Източна Европа ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания, в централните райони на континента, в Дания и южната част на Норвегия ще има и дъжд, и сняг, в останалите райони от Скандинавския полуостров и Източна Европа ще превалява предимно сняг.
На Балканите повече слънце ще има в западните райони на полуострова. Преди обяд на места в равнинната част от България и Румъния ще има ниска облачност, а след обяд в северозападните райони ще се появи висока и средна облачност. Все още валежи, на места с гръмотевични бури ще има в югоизточната част на Гърция, Европейска Турция и островите в Егейско море и Източното Средиземноморие.


Пункт Лн Пж Мдр Рим Сх Мсв Бгр Бкщ Ат Ист Брл Варш Буд Виена
Символ 8 8 5 8 14 14 8 2 12 9 2 7 9 13
Макс.Т 16° 12° -3° 13° 10°


СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА

В събота в равнинната част от страната ще се задържи с ниска облачност, а на места покрай Дунав сутринта ще бъде мъгливо. В планините и планинските райони ще има и слънчеви часове. Температурите ще са без особена промяна - минимални предимно между минус 4° и 1°, максимални - между 6° и 11°. По-късно през деня и през нощта срещу неделя облачността ще се увеличи. В неделя от север на юг ще превали - предимно дъжд, в планините и планинските райони - слаб сняг. През по-голямата част от следващата седмица ще преобладава облачно време. Ще има и превалявания, в понеделник на места главно в югозападната половина от страната ще превали предимно сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат. Във вторник пак ще превалява сняг, с по-голяма вероятност в планините и планинските райони. Вятърът ще се обърне от югоизток и в сряда за кратко ще се затопли, но от юг валежите ще се активизират, на повече места ще превали дъжд, но със застудяване от северозапад дъждът ще преминава в сняг.



Дежурен синоптик: Анна Дякова
Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева


736
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД