:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тръмп направи плаха стъпка към ограничаване на огнестрелните оръжия

Доналд Тръмп
Американският президент Доналд Тръмп заяви желанието си за налагане на забрана за използване на устройствата, позволяващи полуавтоматични пушки да стрелят по-бързо, предадоха агенциите. "Инструктирах Министерството на правосъдието да предложи регулации с цел забрана на всички механизми, които превръщат законни оръжия в автоматични пушки", заяви той в момент, в който масово убийство в училище във Флорида поднови дебата за огнестрелните оръжия в САЩ. "Тези текстове скоро трябва да бъдат финализирани", добави той по време на церемония по награждаване в Белия дом.

Това стана, след като мъж уби 58 души в Лас Вегас през миналия октомври, използвайки именно такова оръжие, и след стрелбата в училище във Флорида миналата седмица, когато 19-годишен младеж уби 17 души. Вчера ученици от училището в Портланд не издържаха на емоциите и се разплакаха в щатския Конгрес във Флодида, след като лично видяха как местните депутати в Талахаси отхвърлиха законови промени за затягане контрола над оръжията. Социологическо проучване на института "Куинипиак" показа, че близо двама от всеки трима американци смятат, че трябва да има по-стриктни закони за огнестрелните оръжия. Според него 66% са се обявили за по-стриктни правила, а 31 на сто са против затягането на регулациите.

В същото време видео, на което мъж срязва на две полуавтоматичното си оръжие, стана популярно в социалните мрежи след масовата стрелба във Флорида. Скот Папалардо от щата Ню Йорк е звездата в клип, който бе споделен над 500 000 пъти. На него той реже с циркуляр своя AR-15 и казва, че иска да е сигурен, че той няма да бъде използван в ново клане.
СНИМКА: www.youtube.com
Някои от учениците от училището в Портланд не издържаха на емоциите и се разплакаха в щатския Конгрес във Флодира, след като станаха свидетели на вота на местните депутати в Талахаси, които отхвърлиха законови промени за затягане контрола над оръжията.
1
934
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
22 Февруари 2018 20:00
Някой се опитва упорито да обезсмисли Втората поправка. Дали не е същият които прокара "The Patriot Act"?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД