:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

По законите на красотата

***
Животът напоследък стана сложен и труден за разбиране - книжката с упътване как да говорим по телефона е по-голяма от самия телефон, за телевизора упътването е в два тома, а по изложбите до всяко произведение непременно стърчи приветлив изкуствовед, който обяснява какво всъщност виждате, когато гледате:

- Експресивността на емоцията, кармично институирана в замазаната с шпакла и надупчена с гвоздеи нереалност в горния ляв ъгъл, който виждате вдясно долу, анонсира безвремието и устрема към времеви континуум, различен от реално заобикалящия ни, депресивно активиращ вашите рецептори към кулинарно-естетически пресантимани...

Ако го нямаше изкуствоведа, нищо нямаше да разберете, нали? Толкова хубаво обяснява, че няма нужда даже да се гледа картината - всичко е ясно, дори това, че са я закачили наопаки!

Ако си мислите, че изкуствоведът може да си намери работа само като разяснител на произведенията на изкуството, направо можете да се гръмнете - вие в кой век живеете! Изкуството да се разяснява неразяснимото така се търси напоследък, че университетите приемат все повече и повече студенти в тая специалност! Дори някои я карат задочно - за да специализират, без да се откъсват от преките си професионални ангажименти.

Застава някой до нещо, което посмъртно не можете да разберете какво точно представлява, но имате предчувствието, че със сигурност в края на краищата ще се окаже нещо, което ще трябва да плащате, и започва да обяснява:

- Сделката за съжаление е извършена извън нашата юрисдикция, но по всички действащи закони, така че можете да не се притеснявате - ние, като държава, гарантираме, че независимият от нас регулаторен орган няма да позволи повишаването на цената, нещо, което, естествено, ви безпокои, но - уверяваме - неоснователно.

Нищо не разбираме, но изкуствоведът продължава, за да е по-убедителен:

- През изтеклите десетилетия доказахме, че българската държава е лош собственик, затова прехвърлихме собствеността на чешката държава; но и те се оказаха лоши собственици, затова не съществува никаква законова пречка да се потърси добър собственик, на когото да се продаде това, и слава Богу, яви се един такъв мераклия да ни отърве, да ни махне от главата това гайле, казано по-разбираемо и по народному, за да можем да жънем в рамките на следващите десетилетия плодовете от по-успешния и грамотен мениджмънт.

Пак нищо не разбираме, затова разяснителят махва с ръка и приключва разяснението:

- В края на тримесечието всички вие ще получите писмо за комфорт, което по никакъв начин не ни ангажира с нищо, но пък ще създаде у вас комфортно усещане и увереност в екстензивното развитие на икономиката и приходната й част в частност, благодарение на сключените по време на третото ни царстване напълно законосъобразни сделки, наричани за по-разбираемо и по народному алъш-вериш, целящи благополучието и благоденствието на макробюджетната рамка на закона.

И изведнъж ни става ясно - и защо горният ляв ъгъл е долу вдясно, и защо досега нищо не сме разбирали. Защото този закон, за който ни говорят, не е онзи, за който си мислим! Законите са за това, да създават правила и поставят пречки пред тия, които се опитват да ги заобиколят по най-офшорен и комфортен начин. Единствените закони, които не признаваха никакви правила и не поставяха никакви пречки, действаха преди доста време - по времето на асамблеите "Знаме на мира" - тогава ни обясняваха, че така трябва, и всички се опитвахме да живеем според тях - според законите на красотата!

Вярно, един се пробва да нареже Джокондата, но пък се оказа, че това, което сме гледали, било музейно менте, така че не беше за народа загуба велика.

Оттогава си знаем - това, което гледаме, не е онова, което виждаме, така че няма никаква законова пречка да му обърнем гръб.

И без да гледаме, вече всичко ни е ясно!
 С тази тортичка благодарим на братята чехи, не може да не са ни освободили от нещо!
3
1725
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
07 Март 2018 20:59

08 Март 2018 09:50
Мисля, че братята-чехи са най-близо до това, да ни освободят от ББ и ГРЕБ, след 10-годишни неуспешни опити на разни местни организации...
08 Март 2018 10:07
Като организъм с 1/4 чешка ДНК, поздравявам красотата с красива музика:

https://www.youtube.com/watch?v=Zz9okzlhDSk
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД