:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Здравейте, циркаджии

Голямото аху-иху, хопа-тропа или как се ловят шевици с трици

Ева се гизди за Голямото подрусване.
С голям "успех, чест и признание за българските традиции" (цитираме Ева Майдел) в присъствието на големи европейски личности като Лиляна Павлова в Брюксел се проведе шестото издание на Голямото българско хоро - инициатива започната от Кристалина Георгиева. От две години домакин на събитието е евродепутатката Ева Майдел, а тази година хорото се тропка под патронажа на председателя на Европарламента Антонио Таяни!

"Тази неделя имаме уникалния шанс да покажем още от нашите пъстри традиции, многовековна история и култура. Да покажем нашите таланти - на централния площад в Брюксел от един и половина да се хванем заедно на Голямото българско хоро, да пеем български песни и да говорим за талантливите ни и успяващи примери!"

Това е текстът, който произнася в специално агитматериалче Ева Майдел-Паунова, една от най-видните ни евроснахи. Тя е президент на EMI - Европейско международно движение; това е най-голямата общоевропейска мрежа от организации, които възпитават у гражданите проевропейски чувства и ги приобщават към европейския процес. Сиреч EMI е НПО-то на всички НПО-та, или нещо като евросъюзен Отечествен фронт. За президент на EMI Ева е избрана с по-голямо мнозинство от Путин - 174 от 177 делегатски гласа! Това са 98.3 %.

Опитваме да се приобщим към комсомолския стил и симулиран ентусиазъм на Евчето, ама не ни се получава много - просто се насладете на кадрите.

***

По слухове на очевидци европейките Майдел и Павлова били бурно аплодирани на мегдана в Брюксел, а Цветан Цветанов на концерта на Силви Вартан в София се опитал да произнесе реч, но бил прекъснат от бурни заглушителни аплодисменти, тропане с крака и отделни викове "Цецерон е позитрон".
 Таяни поел патронажа на хорото и Ева разправя във "Фейсбук": "Чест и признание, голям успех!"
 В голямото европейско семейство можеш да тропаш с крак само на хорото!
 Използваме случая да припомним как Бандерас (мъжът в черно на снимката) се е хванал на хорото в НХГ. Тогава министърът на туризма Ангелкова обясняваше съвсем сериозно как го кандърдисала. Той малко се дърпал, но тя му рекла: Антонио, довери ми се!
3
1563
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
22 Април 2018 19:37
Като гледам как тропка една могъща фигурна политиканка, почвам да се страхувам за брюкселските павета. Издържали вековете, ама това...
---------
Блогът на Генек
22 Април 2018 20:16
Генек, тия павета си ги мият редовно с шампоан, затуй издържат. Я виж нашите жълтите, дето е стъпила закръглената танцьорка все са останали ямки и бабунки.
23 Април 2018 07:04
Да покажем нашите таланти - на централния площад в Брюксел от един и половина да се хванем заедно на Голямото българско хоро, да пеем български песни и да говорим за талантливите ни и успяващи примери!"


Фрау Мандел-Паунова, талантливите ни и успяващи "примери" или "Премиери"? Мммм?

Вчера закъснях за Брюксел, понеже незаслужено още не сме в Шенген, но днес в дванайсет и четвърт ще се хвана за котката си на Голяааамо хоро около компютъра на "Хвърляло Ленче ябълки".

http://www.segabg.com/post.php?tid=313048&action=r
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД