:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Схеми и тревоги

Продавачи на надежда

Като нямаш "Белене" за крадене, търкай талончета и мечтай
Търкай, търкай, хахо! Луди пари в прахо!
"...Бих продавал - познайте какво! -
надежда, надежда за всички!"
Джани Родари / Валери Петров
***
Валери Симеонов извади взривоопасна тема - отвори си фронт срещу лотарийните босове с опитите да ограничи законово повсеместните реклами на всякакви лотарии и игри на щастието, които са плъзнали из народа като шап и луда крава по добитъка.
Очаквано - започна и контракампания, защото има хора, които наистина печелят от тези томболи - и това не са мунчовците, дето търкат талончетата, а тези, които им ги пробутват с обещания за несметни печалби, като от "Белене" едва ли не.
Тъй като хората си нямат "Белене" за крадене, тяхна първа и последна надежда остават талончетата за търкане. С видеопослание в такива интонации излезе известният тв раздавач на печалби Захари Бахаров, за когото се твърди също, че бил актьор.
И този, така да се каже актьор, сега убеждава народните маси да се включат в подписка за защита на Националната лотария с такива думи (не е пародия, видеото може да се гледа в YouTube): "Истина е, че ЛОТАРИЯТА НАКАРА ХОРАТА ОТНОВО ДА МЕЧТАЯТ. Сега ние мечтаем политиците да не им отнемат и това. Искаме да ги попитаме няколко принципни въпроса. Защо беше внесен тайно нов текст на закона, непрозрачно, без да се обсъди с бизнеса, хората и бранша? Защо се бърза толкова много, като дори се прескачат европейските директиви за съгласуване? Какво се прикрива? Защо се вадят грешни данни? Кой печели от това? Не мислим, че е българският народ. Защото, когато някой поставя личния си пиар над закона, днес ще промени един закон, утре друг. Всички знаем, че ограничението на законния бизнес води само до увеличаване на незаконния. Кой има интерес от това? Мислим, че е време да покажем, че сме европейци. Националната лотария винаги е спазвала законите. Единственото, което искаме, е и политиците да го направят."
И понеже обсъждахме и интерпретаторските качества на г-н Бахаров, нека да кажем, че в това видео той изглежда искрено ангажиран с каузата - да продължи голямата кинтовъртележка, от която пада по нещо и за него. Или актьорът в него най-после се е събудил, или каузата наистина му е на сърцето - и той произнася с доверителен сериозен тон целия този миш-маш от демагогия, нахалство и тежки манипулации.
Защото досега сме го гледали как се прави на бандит в някакви сериали - и успешно се представя като човек, който е виждал бандит на съседна маса, или са го пускали по милост в кьошето. Другите му превъплъщения включват бодро грухтене покрай някакви пирамиди и тупане по гърба на получатели на несметни богатства, които задължително обясняват пред камерата, че не съществува друг способ обикновен човек да спечели такива суми, освен с търкане на талончета и участие в игри на късмета.
Граждани!
По-добре се научете да крадете от енергийни проекти - от талончета печелят шишчета, черепни кутийки и бахарчета. С тези талончета вие заплащате данък "Глупост".
А Валери Симеонов си отваря наистина тежък фронт - не знаем как ще му се отрази на рейтинга, но такива неща тресат стабилността като желе - кокал не се пуска току-тъй!
Италианската дума tombola означава падане. А точно заради това, ако падне правителството на непоклатимата стабилност - ще бъде жалко.
3
1685
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
15 Май 2018 22:39
16 Май 2018 09:35
Всички знаем, че ограничението на законния бизнес води само до увеличаване на незаконния.


Както викат брат'чедите роми:
- Ако не ни давате да ползваме ток, че краднеме!
16 Май 2018 16:45
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД