:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Световната №1 в тениса е на полуфинал в Париж

Българското участие на сингъл приключи
Снимки: ЕПА/БГНЕС
Симона Халеп изстрелва от форхенд топката към полето на Ангелик Кербер в 11-ия мач помежду им и първи след 1/2-финала на Australian Open през януари. И тогава, и сега румънката победи и вече води с 6:5 в баланса от двубоите с германката.
Водачката в световната ранглиста по тенис - Симона Халеп (Рум), се класира за полуфинала на "Ролан Гарос" и запази жива мечтата си за първа титла от турнирите в Големия шлем. Румънката обърна мача с Ангелик Кербер (Гер) и продължи напред след 134-минутен мач с 12 пробива (8:4 за румънката), в който направи обрат - 6:7 (2), 6:3, 6:2.

Съперничка на Халеп за място в големия финал ще е световната №3 Гарбине Мугуруса. Испанката прекърши за 70 минути двукратната шампионка в Париж Мария Шарапова (Рус) - 6:2, 6:1. Този успех запази шансовете на Мугуруса да оглави и ранглистата, като за целта трябва да се класира за финала. От гледна точка на статистиката испанката има предимство пред Халеп, тъй като е спечелила 4 от общо петте мача помежду им, включително и последните два.

Другият полуфинал е изцяло американски - между 10-ата в схемата шампионка от US Open Слоун Стивънс и 13-ата Мадисън Кийс.

Вчера окончателно приключи българското участие на сингъл на "Ролан Гарос", след като Адриан Андреев (№7 в схемата) отпадна на 1/8-финал при юношите, победен убедително от Карлос Лопес Монтагуд (Исп) със 7:5, 6:1 за 1:29 ч.
969
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД