:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Станимира Петрова стана боксьорка №1 на европейското първенство в София

Друга от шампионките ни получи предложение за брак към златния си медал
Снимка: БФБокс
Стойка Петрова казва "Да" по микрофона в залата на коленичилия си приятел.
Световната (2014 г.) и европейска (2016) шампионка по бокс Станимира Петрова спечели своята втора континентална титла на първенството в столичната "Асикс Арена", след като се наложи на финала в кат. 57 кг срещу рускинята Дария Абрамова. А атрактивната игра на 27-годишната асеновградчанка през целия турнир й донесе и приза за най-добра състезателка.

Освен Станимира титли спечелиха още Стойка Петрова (кат. 54 кг) и 19-годишната дебютантка Мелиз Йонузова (64 кг). За Стойка, за която това е второ европейско злато след 2014 г., имаше и още приятни емоции. След церемонията по награждаването тя получи годежен пръстен и предложение за брак от приятеля си Борил Кръстев.

"Това е човекът, когото цял живот съм търсила, така че му казвам "Да", обяви развълнуваната 32-годишна ветеранка от Добрич.

Освен титлите българският женски отбор спечели и един сребърен (Севда Асенова в кат. 48 кг) и два бронзови медала - на Габриела Димитрова (51 кг) и Деница Елисеева (60 кг). По този начин нашите завършиха на второ място в отборното класиране след руския състав, който също е с 3 титли, но и 4 сребърни и 3 бронзови отличия. Два златни медала спечелиха финландките, а по един - Италия и Холандия.

"Не мога да не бъда доволен, след като всички заедно пишем история - треньори, състезатели, ръководство. Никога досега не са взимани толкова медали. Не мога да не бъда доволен. Очаквам да продължим с доброто представяне. Винаги съм вярвал и продължавам да вярвам, че екипната работа води до добри резултати", коментира президентът на боксовата ни федерация Красимир Инински.

На предишното европейско първенство - в София през 2016 г. (настоящото пак бе в столицата заради отказа в последния момент на Полша), женският ни отбор отново взе три титли - на Севда Асенова, Станимира Петрова и Деница Елисеева, но не спечели други отличия.
686
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД