:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мария Гроздева ще е знаменосец

Олимпийската шампионка замества колегата си Таню Киряков
Олимпийската шампионка по стрелба Мария Гроздева ще бъде знаменосец на българската делегация на церемонията по откриването на игрите в Атина утре. Решението бе взето вчера следобед в мисията ни. Шефовете на БОК искали този път националният флаг да се носи от много заслужил спортист. Сред спортистите, които могат да присъстват на откриването, фигурират само двама шампиони - Таню Киряков и Гроздева.

Киряков, който е носител на два златни медала от олимпиади, беше избор номер 1 на БОК. Той обаче едва ли ще присъства на откриването, защото на другия ден е първият му старт от турнира по стрелба. Затова изборът спрял на Мария Гроздева, чиято дисциплина е по-нататък в програмата. Останалите конкуренти за честта да веят знамето бяха Йордан Йовчев, с два 2 бронзови медала на гимнастика, Румяна Нейкова, със сребро от Сидни, както и няколко щангисти.

Преди 4 години гребецът Иво Янакиев носеше флага на откриването на олимпийския стадион в Сидни. Изборът върху него падна, защото нямаше ангажименти в първите дни на игрите, а и е добре сложен физически.

Българските олимпийци си отдъхнаха вчера, след като температурите в олимпийското село паднаха с няколко градуса. В следобедните часове на деня градусите стигнаха 29. "В олимпийското село няма много зеленина и жегите наистина са голям проблем, въпреки че стаите са оборудвани с климатици. Снощи обаче валя дъжд и днес духа лек ветрец", заяви говорителят на БОК Здравка Йорданова.

Българските спортисти от първите две групи използваха вчерашния ден за тренировки и запознаване с олимпийските съоръжения. Здравословни проблеми с тези, които са в Атина, няма. Няма и проблеми със сигурността в олимпийското село и в частност със сградите, където са настанени нашите.
565
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД