:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
КАЗУС

Германия обвини шефа на Формула 1 в корупция

Бърни Екълстоун
Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун бе посочен от прокуратурата в Германия като заподозрян в даване на подкуп на бивш банкер при продажбата на част от правата върху автомобилния спорт през 2006 г. Въпросният банкер е Герхард Грибковски, който по онова време е бил отговорен за продажбата на дела на баварската банка "Байерн ЛБ" във Ф1 и е заподозрян, че е получил под масата $44 млн., за да пришпори процеса.

Освен това прокурорите в Мюнхен подозират, че самият Екълстоун е прибирал комисиони от "Байерн ЛБ" в размер на $41,4 млн. 80-годишният британец обаче обяви, че очаква да бъде оправдан по всички обвинения. Сега предстои съдът в баварската столица да прецени дали да открие процес срещу Грибковски, в който като обвиняем да бъде привлечен и Екълстоун.

Подозренията са базирани на продажбата на дела на "Байерн ЛБ" във Формула 1 на частния инвестиционен фонд "CVC кепитъл партнърс", който все още притежава комерсиалните права върху спорта. От CVC обявиха, че нямат никаква представа за неправомерни плащания към Грибковски.
740
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД